Костов: "Атака" замита сигнали срещу Цветанов

"Антимафия" протакала проверка срещу МВР шефа
Обновена: 21 апр 2011 15:00 | 21 апр 2011 11:32,
145
Костов: "Атака" замита сигнали срещу Цветанов
Снимка: Булфото

В антикорупционната комисия има сигнал за конфликт на интереси на вътрешния министър Цветан Цветанов, заяви в парламента Иван Костов.

Лидерът на ДСБ каза това по време на дебатите в НС за искането на "Атака", подкрепено и от ГЕРБ, за удължаване на мандата на шефа й Валентин Николов.

Именно в това искане Костов съзря протакането на една бъдеща проверка срещу МВР шефа.

Защото, ако това удължаване на мандата на Николов не се случи, "може би ще има тежки последици за ГЕРБ. Това е драмата. Това е драмата на ГЕРБ", заяви Костов.

"Спрете със спекулациите и заблудите към колегите от Народното събрание", отвърна му председателят на правната комисия в парламента Искра Фидосова.

"Никой от ГЕРБ не се страхува от антикорупционната комисия, при нас всичко е ясно и открито", категорична бе тя.

Иван Костов обаче възрази, че ролята на председателя на комисията е да спира сигналите, като просто не ги вкарва в дневния ред.

"Забравихте принципите за прозрачност. Защо ги забравихте? От шок и ужас какви далавери ще лъснат още преди изборите. Това не е поправка "анти-Великов", а е поправка "анти-опозиция", заяви на свой ред червената депутатка Мая Манолова.

Според нея възниква въпросът за това какви точно сигнали има в момента в антикорупционната комисия, които трябва да бъдат заметени и да не гръмнат до изборите. "Атака" влиза в ролята на Пилат Понтийски", допълни Манолова.

"Не се безпокойте, няма да покриваме далавери, както вие го правихте с бивши ваши министри", отвърна й шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

"Откакто се помня, БКП и преди, и сега, говори от името на народа. Омръзна ми, когато бях малък и след това да се говори от мое име. Бил съм изключен от тази партия преди 10 ноември. 70 години говорите от името на народа. На избори те ще си кажат мнението", допълни Велчев.

"Най-отвратителната черта на комунистите е тяхната арогантност и наглост и желанието им да бъдат ментори", атакува лидерът на "Атака" Волен Сидеров, но в изявлението си той не обясни мотивите, с които групата му иска удължаване на мандата на техния представител начело на антикорупционната комисия.

Според правилника на НС представители от всички политически сили ще минат през председателското място на тази комисия. Сега е ред на ДПС.

На свой ред председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Валентин Николов обясни, че комисията си има вътрешни правила и за всеки сигнал той е въвел следния ред:

"Сигналът се завежда веднага от сътрудник от комисията и то от квотата на СДС. Едва след това сигналът идва при мен. И да искам да скрия сигнал, аз не мога. Посочете един сигнал, който съм скрил и аз на секундата ще си подам оставката. Чист съм пред съвестта си", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
10
 
19
 
! Отговори
До 142 преди 13 години
Няма Баце -на изчезване стещо не питаш баба ти - тя по интелигентна ще ти обясни що го мразии те е близо- на мен не ми се занимава да обяснявам на такива като тебняма сми- но помоли баба ти - все пак рода еили влез с сайта на БНТ - напиши " Костов подготвя атака напролет "нещо казано от преди точно 2 години което се сбъдна с поразителна точностно по принцип от твойта секта излизане и лечение -нямагледай -може да ти помогне
131
20
 
16
 
! Отговори
до 142 преди 13 години
Като се разрових да видя кои са тия дето толкова ненавиждат този човек Костов, ми просветна. ДС и КГБ мразят Костов; Президента мрази Костов; Комунистите мразят Костов; За Доган Костов е Врагът; Царя измами Костов; Волен съска срещу Костов; Янето лае срещу Костов; Кошлуков мрази Костов; Явор Дачков храчи по Костов; Стефан Гамизов лае по Костов; Мафията ръмжи срещу Костов; Ченгетата слагат капани на Костов; Пресата на Тошо хули Костов; Телевизиите очернят Костов; Божидар Димитров мрази Костов; Баба ми не обича Костов; Дядо ти фъфли срещу Костов; Питах един ***, и той мрази Костов... И Бойко не харесва Костов... Всички по-горе, мразят Костов...? До сега обаче, не ми се е случвало да срещна човек, който да мрази Костов, и той да не се окаже мутра, комунист, ченге или изкуфял ***. Жадувам да се появи друг, за да застана до него. Но няма...!
130
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е снимка от бъдещето - направена е на подсъдимата скамейка в момента прокурорът му чете обвинителния акт който трае 40 денаКостоф не издържа на истините и доказателствата на свидетелитеи се държи за глупавицата - тоя път прокурорът действа по правилата и присъдата е рекорд в историята на човечеството 500 доживотни
129
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истински политик,умен и компетентен.Трябва само да бъде малко по-агресивен с Борисов,защото последният си позволява неща,които не би трябвало и се държи,като нагла,самовлюбена и високомерна мутра,какъвто е!
128
19
 
15
 
! Отговори
чети,помни и мисли! преди 13 години
Колкото до правителството 1997-2001, ще цитирам следното; когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари:1. Месечна инфлация 300%.2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал под нивото на възможния минимум.4. Растяща безработица, достигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите, но нефалирани предприятия.5. Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6. Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции МВФ и СБ.9. Дългове към външни кредитори над 13 милиарда долара.10. Пълен блокаж на държавата и разгул на бригадирското движение на мутрите. Власт на СИК, ВИС, ***, 777 и др. такива. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха освободени само назначените от БКП/БСП бизнесмени.2.Какво остави след себе си Иван Костов? Ето какво:1. Месечна инфлация 0,2 % годишна 3%.2. Национална валута 2 лева = 1 долар.3. Валутен резерв 3,7 милиарда долара4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.5. Средна заплта 250 лв = 125 долара.6. Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7. Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8. Възстановени връзки със световните финансови институции МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9. Външен дълг на България- намален до 9,5 милиарда долара.10. Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.Започна да има ред.Така че е добре да си спомните всичко това, да си дадете сметка, кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените престъпления по време на управлението на ОДС
127
10
 
15
 
! Отговори
лоши помени преди 13 години
До лоши спомени И аз допълвам-Колко злини, поразии, тлъсти далавери и сделки на ТЪМНИЯ КОСТОВ....Само той си ги знае.До нас са достигнали една прашинка от тях.За мен най-трагичното е,че по негово време изчезнаха много деца/като малкия Пепи/ и измряха хиляди бедни и възрастни хора.Сега го подкрепят промитите мозъци и братовчедите му.
126
12
 
20
 
! Отговори
ГРУгарят Костов преди 13 години
Кажи си Костов -защо назначи Алексей Петров а сега се правиш че не го познавашКажи си Костов ЦИКЛОФЕНИК ли е Филчев ? и ако Е защо назначи един циклофеник за главен прокурор на ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ ? мислиш че не зная отговорите ли ? Знам ги другарю - не правя никаква разлика междуБКП-БСП-ДСБ - 100% едноклетъчни близнаци
125
3
 
9
 
! Отговори
Футболист преди 13 години
Към 135За каква държава,за какво цяло,за каква лястовица...Къде им е икономическата програма,къде са еврофондовете...Виж за две години докъде докараха бизнеса,съсипаха средната класа,хаос навсякъде-здравеопазване,образование,култура,скок на цените,беднотия страхотна...Навсякъде цари некадърност,корупция,лъжи,слагачество...и още...
124
11
 
20
 
! Отговори
ГРУгарят Костов преди 13 години
ГРУгарят Костов вече явно си гласува с БСП и ДПС против дясното - радва ме че много хора се усетиха , има и такива които още му вярват, но ще дойде ден и те ще прогледнат и аз съм гласувал за него и съм му вярвал -грешка която никога няма да повторя а колко е просто всичко в Библията пише"НЕ ПО СЛОВАТА - ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ"
123
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой бг т.нар политик до ден днешен не е мислил за държавата като цяло, а само за партията си и нейната изгода от властта. И за изгодата на родАта от властта, въобще щуробаджаначество без срам и без край. Първа различна лястовица е ГЕРБ, който и каквито помии да подквасва срещу. Естествено е старите да се разлаят с всички сили и да си искат старото. Ама нЕмаааа. Филмчето свърши. И е време да се свърши и с тоя смрадлив панаир на партии и боички. Нормалният МАТЕРИАЛ вече бълва от отвратта.
122
12
 
1
 
! Отговори
Спомен преди 13 години
Не плюйте по Костов.Той е невероятен икономист...в своя полза.По време на ексцесийте срещу Жан Виденов той го упрекна,че си подава оставката.Трепереше от страх./Добре,че беше усмихнатия Софиянски./Но е прав за лъжците и хитреците от ГЕРБ.На *** ли ни правят-ясно е защо променят Правилника.
121
8
 
15
 
! Отговори
Венсеремос преди 13 години
Много ме кефите. Незнам как може още да има защитници на ГЕРБ освен ако верно не са на хранилка там. Смеят ни се в лицето и продължават да го правят а ние им викаме евала. Не сменят шефа на комисията щото БСП ще им изкарат кирливите ризи точно за изборите и народа ептем ще ги резне.
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
забравете думата комунизъм, но се гответе за същото в нов дизайн. няма друг път към добро и мир за всички. *** ще дишат дълбоко и ще си пият редовно хапчетата. дебелите мангизи ще позачезнат нанякъде извън потурите на ***, а *** ще залинее и ще се стопи от мъка. на кого му пука. точно това се иска. и ще бъде.
119
16
 
15
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
другарю Костоф, вашата червена партия под синя боя просто се опитва да заглуши скандала с трофеите и лова на резидента Гоце. Плюете комунистите, но само сте до там, иначе ведно с тях се движите.
118
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво говори Костов и какви ги върши - отговорът е пред всички нас, които помним малко по-дълго от вманиачените костовисти-склеротици на 80 години
117
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре че ГЕРБ се усети и се отърва от Костов, иначе той отвътре щеше да ги унищожи.
116
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов, не можеш да стъпиш на малкия пръст на г-н Цветанов. Учи се, сравнявай се да видиш колко по-слаб си от него. То и рейтинга ти го показва.
115
14
 
9
 
! Отговори
РОТ ФРОНТ преди 13 години
Лъжливи комунисти - нали девиза ви беше ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ.
114
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само ЦСКА!
113
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветан Цветанов е младенец в сравнение с крадците от прехода и грабителите на България,част от които е кликата на Костов.