БСП може и с Кунева, но на втори тур

Трябва ни кандидатура, която да спечели, отбеляза Пирински
Обновена: 26 апр 2011 14:36 | 26 апр 2011 14:35,
62
БСП може и с Кунева, но на втори тур
Снимка: Булфото

БСП трябва да издигне своя кандидатура за президентските избори, която да има всички шансове да спечели, обяви депутатът от Коалиция за България Георги Пирински при своето посещение в Пловдив.

По думите му новият държавен глава трябва да обедини всички българи и да бъде гарант за националната сигурност.

На първи тур задължително червените трябва да излъчат силен човек, категоричен бе бившият председател на парламента. Той не изключи вероятността БСП да подкрепи Меглена Кунева, но ако това изобщо стане, ще се случи на втория тур.

"Управляващите от ГЕРБ не се справят добре. Те нямат комуникация и дискусия с обществото, нямат добра социална политика, слаба е икономиката. Ето защо БСП е за промяна“, подчерта Пирински.

По думите му в политиката на сегашното правителство има абсолютизиране на приватизацията, „която в повечето случаи се оказва разрушителна“.

Според Пирински случващото се в момента в България показва, че страната не е нито демократична, нито правова.

Червеният депутат подчерта опасенията на съпартийците си, че след приватизацията на най-голямата на Балканите оръжейница – ВМЗ Сопот, хиляди хора ще останат без работа, а производството ще бъде свито.

"Държавата бяга от отговорност. Не може по време на обсъждане в парламента по въпроса за ВМСЗ отделни народни представители да казват, че докато заводът е държавен, ще е губещ, а когато мине в частни ръце, той ще стане печеливш. Държавата абдикира от задълженията и отговорностите си“, завърши Пирински. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: БСПгеорги пирински
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
13
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
аз съм за "ФЛАМБИРАНЕ" на политическата длъжност "президент "- предлагам "генерален секретар на политическата олигархия в България"
39
5
 
17
 
! Отговори
ЛАЛЕТО преди 13 години
КУНЕВА Е ШАРЕНА ПИПИРУДА. И НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ДАЖЕ И НА ДУЕЛ. ТАЗИ КРИВА П......А ДОКОГА ЩЕ Я ГЛЕДАМЕ- ПИСНА МИ - ДА СИ ХАРЧИ ПАРИЧКИТЕ ЗА ЧАНТИ И ОБУВКИ И ДА СЕ МАХА- НЯМА ШАНССССС
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
г-н Пирински, Приключи вашето време. По-точно г-н Зайков, да ви нарека с точното име. Защото е нагло точно вие, които превърнахте България в концлагер, да говорите за европейски въздух.
37
9
 
14
 
! Отговори
Дядо Иван преди 13 години
ГЕРБ предлага ПУЙЧО Борисов
36
4
 
14
 
! Отговори
vini преди 13 години
Какво направи Кунева за потребителите само едно да се внасят по големи отрови от вън които българина да кльопа и да произвежда храни с такова качество че болниците да се пълнят от отровени.Големи заслуги има господа българи гласувайте.
35
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко по едно време плашеше , че ще подаде оставка, ама напоследък нещо не му стиска май.
34
8
 
12
 
! Отговори
... преди 13 години
А не може ли без БСП на втори тур или пък изобщо без втори тур? Мисля си, че може стига ГЕРБ да излъчи достоен кандидат.
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единствения шанс на ГЕРБ да загуби изборите е да пусне Дянков за президент, а Игнатов за вице. Ако е обратното, пак няма да загубят. А да не забравяме, че имат силен жокер за турския избирател с Веждата за вице и те ще гласуват за него, а не за кой каже Амет Доан
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ясно е българският избирател какъв президент иска - да му дадат някой когото никой не го знае какъв е. И да го лъскат и баданосват по медиите, Мира Янова, Дайнов и компания и хоп - новия цар Ивайло...
31
6
 
17
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
БСП имат бол умрели кандидати като Р. Христов, че и по-зле умрели. Корнелия, Р. Овч., Калфин, Вигенин, Дъбчето... И ГЕРБ могат да пуснат срещу тях магарето Марко, нямат нужда от личност!
30
3
 
11
 
! Отговори
дрът дедо преди 13 години
Ко ша кайти за АЗИС?Хем е ***,хем е *** и ке обедини нациото?!
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов би взел 60% на избори срещу такива смешни кандидати
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей Азер Меликов да не стане президент на Азърбайджан с това име?
27
3
 
16
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
И Папата да сложат, пак ще загубят.Политически трупове са.
26
3
 
6
 
! Отговори
дрът дедо преди 13 години
до 24Още фаща око и може да олаби любовния мускул,*** Нека търим Сашка Васева!По ми аресва.
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мога да ви кажа, че ако имаше възможност за трети мандат, Първанов щеше отново да спечели. Има и дар слово и диалогичност. Той е и най-успешният президент. Но БСП няма друг толкова добър кандидат. За добро или за лошо, бъдещето ще покаже. Мисля, че БСП и СДС/ДС/ДСБ с всички сили ще тикат ГЕРБ да спечели и тези избори, та на парламентарните да реват, че искат промяна... абе цирк.
24
3
 
9
 
! Отговори
нее преди 13 години
какув обединител може да бъде министъра на проститутките зад граница ??????????? тя е поредния предател ! в см. кунева ...
23
6
 
16
 
! Отговори
тодор преди 13 години
Кунева е католичка- искате ли тя да стане президент на православна България.За сегашното ни икономическо състояние голяма вина носи и нашата европреговаряща и бивша еврокомисарка Кунева.Тя е бивша номенклатура- снаха на член на политбюро.Кунева по мъж е Пръмова
22
4
 
7
 
! Отговори
дрът дедо преди 13 години
БСП може и с *** ми, но на втори турУбаво *** язе с ДС не играем!Оти са *** и ***.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те няма да се сетят да сложат Кадиев или Данаилов или Пантев, че да има избори, а ще турят някой ляв Неделчо Беронов