Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!

Премиерът призова ЕС да спазва правилата
Обновена: 27 апр 2011 15:27 | 27 апр 2011 15:27,
669
Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!
Борисов с хърватския премиер Ядранка Косор. Снимка: Reuters

„Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниските дефицити в ЕС и сме много по-напред от вас“.

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към хърватския си колега Ядранка Косор на съвместна пресконференция в Загреб.

Българският министър-председател отговори на въпрос на хърватски журналист как се живее в страна с мониторинг на Европейската комисия и дали Хърватия е заплашена от подобно наблюдение.

„Убеден съм, че до една-две години мониторингът на ЕК за България ще отпадне, защото ще изпълним критериите, които трябваше да бъдат изпълнени преди присъединяването на България към ЕС“, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Според него за България мониторингът е единственият шанс за реформа в съдебната система, тъй като тя била конструирана изцяло от предишното правителство и е независима.

„Преди няколко месеца за първи път имаше доклад на ЕК за България, който беше положителен. Отчетена беше политическата воля на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност.

Затова създаваме и специализиран съд, който ще започне работа до средата на годината, затова приемаме и промени в Наказателно-процесуалния кодекс и т.н.“, отчете Борисов. Според него Хърватия няма нужда от мониторинг.

"Много по-добре се живее в държава с мониторинг, отколкото в комунистическа държава", добави още премиерът.

Относно Шенген той беше категоричен, че  европейските правила са за всички и трябва да бъдат спазвани от всички държави членки на общността.

„Аз съм за всички предложения, които ще подобрят състоянието на ЕС, но както правителството в България прие Пакт за финансова стабилност до 2013 година, с който да заковем дефицита под три процента, трябва това да направят всички европейски държави. Колкото повече те говорят за Шенген, толкова повече ние ще говорим за трите процента дефицит”, каза Борисов.

Той добави, че техническият доклад на България за Шенген е абсолютно изряден и това се признавало от всички. Премиерът призова ЕС да спазва правилата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
587
1
 
4
 
! Отговори
левскар преди 12 години
Хърватия е страна с висок доход на пазарната икономика. [70] Международния валутен фонд данните показва, че хърватските номиналния БВП е бил 69,357 милиарда щатски долара, или $ 15 633 на глава от населението [3], в същото време през 2008 г. паритет на покупателната способност БВП е 82,407 милиарда щатски долара или $ 18.575 за глава от населението [3].
586
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откачалници,и да плюете и да не плюете пак ще гласуваме за ГЕРБ!
585
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
миналият ден обядвах в една бензиностанция на пътя до Истанбул ,за една мизерна порция,платих 80 т. лири(направи справка за курса)
584
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АВЕ ВИЕ ОТ КЪДЕ ПАДАТЕ ДА СЕ ДЕЛИТЕ ОЩЕ НА СИНИ И ЧЕРВЕНИ РОЗОВИ КАФЯВИ НЕ ВИДЯХТЕ ЛИ ЧЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ ЗГАН СА БИВШИ КАДРИ НА БКП ТИ ТРЯЯЯ СИ НЕГРАМОТЕН НАЙ МАЛКО ДА ПРОВЕРИШ КВО СА ЩО СА И ОТ КЪДЕ ИДВАТ МНОГО СТЕ ПРОСТИ ЗНАЧИ!!
583
4
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Бойчето добре си живее. Другите гербисти и те....
582
4
 
6
 
! Отговори
Asang преди 12 години
Тоя нашия дървен философ да не слуша Уорлик и говори глупости че навсякъде ни излага,цяло бедствие е заедно с цялия си антураж.
581
4
 
4
 
! Отговори
Художник преди 12 години
На Кутев платените черени грамофони яко плюят под всяка статия където видят нещо за Борисов много ги е яд дето им спря заменките и им взе кокалчето сладко от злоба гъзовете им хептен почервеняват, светят кат червени светофари в медийното пространство
580
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХАХХА ДА НАПРАВО ЕДВАМ ОЦЕЛЯВАТ С НЯКВИ ЗАПЛАТИ ПО НИСКИ ОТ ТУКА ХАХА КАКЪВ НАЙВНИК СИ ЗАТВА ПЕНСИЯТА Е ОТ 2000 ЕВРО НАГОРЕ ЗАПЛАТИТЕ СЪЩО А Е ТАКИВА БЪЛГАРИ ХОДЯТ ДА ИМ РОБУВАТ ЗА СМЕШНИ ПАРИ ТО ТВА СИ ВИ Е ОТ ЕТНОГЕНЕЗИЦА РОДЕНИ СТЕ ЗА РОБИ НЯМА СПОР ЩОМ И НА ЕДИН *** РОБУВАТЕ КВО ДА КАЖА ХАХА КВО ОСТАВА ЗА ТУРЦИ И ГЪРЦИ КЪДЕТ ТОЛКОВА ГИ ПЛЮЕТЕ А НЕ ОСЪЗНАВАТЕ ЧЕ СЕ ИМ СЕ ПРОДАВАТЕ ХАХА БЕЛИ РОБИ!!
579
1
 
5
 
! Отговори
mda преди 12 години
робска си ни е психиката и такава ще си и остане... преклонена глава сабя не я сече, мотото на 500 годишното оцеляване едно време... и сега по традиция си караме така и тъй ще е докато слес 20-30 г. останем някакво мижаво малцинство...гърците знаят как да се борят, ние не
578
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"гръцките богове"се чудят каква да продадат за да оцелеят-щом стигнаха до островите си,...кво да говорим !
577
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА А ТАКИВА КАТО ВАС СЕМКАДЖИЙ ДА ГЛЕДАТ СЕЙР НАЛИ? НЕ БЛАГОДАРЯ А ТАКИВА СТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ***!!!!!!!!
576
0
 
1
 
! Отговори
до 589 преди 12 години
а,бе, излизай си където искаш !
575
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯМАЛИ КОЙ ГО Е.Е КАКВО НАСЛЕДСТВО ИМАТ ТЕ ГЛЕДАТ ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ ДОБРЕ ВЕ *** В ГЪРЦИЯ КОЙ ГО Е.Е ДЪРЖАВАТА КОЛКО ДЪЛГ ИМА? ТЕ СИ ИСКАТ ПАРИТЕ ДЕТО СА СИ ТЯХНИ ПОД ФОРМАТА НА ЗАПЛАТИ И ДО КОЛКОТО ЗНАМ ЗАПЛАТИТЕ ИМ НЕ СА СЕ НАМАЛИЛИ ВЪПРЕКИ ЧЕ ГИ ПЛАШАТ И КВО ЖИВЕЯТ СИ КАТО БОГОВЕ А Е ТАКИВА КАТ ТЕБЕ ХОДЯТ ТАМ ДА ИМ РАБОТЯТ ЗА ПО 17 ЕВРО!!
574
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е кво направили вече 3 протеста и тва им е за цял живот МОМЧЕ ХОРАТА КАТО НЕ ХАРЕСВАТ НЕЩО ГО СВАЛЯТ ТВА Е НОРМАЛНО ЧОВЕШКО ПОВЕДЕНИЕ ДЕТО НА ТЕБЕ ЯВНО ТИ Е ЧУЖДО ГЪРЦИТЕ ВСЕКИ ДЕН СЕ ВДИГАТ НА СТАЧКА ЗА КАКВО ЛИ НЕ А НА ТЕБЕ ЯВНО ТИ Е ТОПЛИЧКО У ВКЪЩИ И НЕ ИСКАШ ДА СИ РАЗВАЛЯШ СПОКОЙСТВИЕТО!!
573
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не, прави сравнение с Белгия,защото те нямат такова "наследство" !
572
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе,тоя с революциите,къде беше през предишните 20 години ??????
571
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не е нужно да се слага някой веднага ве погледни Белгийците 2ра година карат без правителство брадясаха дето се казва кво зле ли им е когато дойдат достойни хора тогава!!
570
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
583,много ми е интересно ,кой ще сложиш след него ?
569
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТВА НЕ Е ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ!!!! ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЕДИ ПРЕД КОМПЮТЪРА И ДА СЕ ДЖАФКА И ДА НЯМА НИКВА ПОЛЗА РЕВОЛЮЦИЙТЕ СЕ ПРАВЯТ ЗАЩОТО ИМА ПРИЧИНА А В МОМЕНТА ИМА ПРИЧИНА ЗАБАВНО ЛИ ТИ Е ДА ТЕ ОГРАБВАТ ПО ПРОСТИ ОТ ТЕБЕ А?
568
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дано днеска протеста за горивата успее и тва е тласък към свалянето на Безхаберното Управление на Шланга от снимката!