Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!

Премиерът призова ЕС да спазва правилата
Обновена: 27 апр 2011 15:27 | 27 апр 2011 15:27,
669
Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!
Борисов с хърватския премиер Ядранка Косор. Снимка: Reuters

„Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниските дефицити в ЕС и сме много по-напред от вас“.

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към хърватския си колега Ядранка Косор на съвместна пресконференция в Загреб.

Българският министър-председател отговори на въпрос на хърватски журналист как се живее в страна с мониторинг на Европейската комисия и дали Хърватия е заплашена от подобно наблюдение.

„Убеден съм, че до една-две години мониторингът на ЕК за България ще отпадне, защото ще изпълним критериите, които трябваше да бъдат изпълнени преди присъединяването на България към ЕС“, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Според него за България мониторингът е единственият шанс за реформа в съдебната система, тъй като тя била конструирана изцяло от предишното правителство и е независима.

„Преди няколко месеца за първи път имаше доклад на ЕК за България, който беше положителен. Отчетена беше политическата воля на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност.

Затова създаваме и специализиран съд, който ще започне работа до средата на годината, затова приемаме и промени в Наказателно-процесуалния кодекс и т.н.“, отчете Борисов. Според него Хърватия няма нужда от мониторинг.

"Много по-добре се живее в държава с мониторинг, отколкото в комунистическа държава", добави още премиерът.

Относно Шенген той беше категоричен, че  европейските правила са за всички и трябва да бъдат спазвани от всички държави членки на общността.

„Аз съм за всички предложения, които ще подобрят състоянието на ЕС, но както правителството в България прие Пакт за финансова стабилност до 2013 година, с който да заковем дефицита под три процента, трябва това да направят всички европейски държави. Колкото повече те говорят за Шенген, толкова повече ние ще говорим за трите процента дефицит”, каза Борисов.

Той добави, че техническият доклад на България за Шенген е абсолютно изряден и това се признавало от всички. Премиерът призова ЕС да спазва правилата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
547
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кво се дърляме с червените грамофони: тия имат една плоча и си я въртят ежедневно като си мислят по гьобелски, че една лъжа повторена 100 пъти става истина ама не отчитата факта, че сега сме 2011г., вече 21 години, откакто БКП си смени името но лицемерието и крадливата й същност останаха. След тия години нейно управление с помоща на сателитн. й партии СДС, БСП, НДСВ ограбиха страната ни както и турчин не я е грабил. Сега са ревнали с/у ББ щото ги удари през крадливите ръчички и лакомата уста
546
9
 
2
 
! Отговори
До 559 преди 12 години
И като слагате платените плюсчета, какво си мислите бе, най-много да правите вятър на Бойко. Малеее ама вие платените настина сте много наивни бе! Ужас! Да не са ви избирали с конкурс, а?
545
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям смях!!!
544
6
 
10
 
! Отговори
Гласувай съвест преди 12 години
Гласувай гузна съвест....Боко набунището (+)Боко президент (-)
543
2
 
7
 
! Отговори
uf преди 12 години
то да бяха само хърватите, кой ли не се смее на нашичкия като сипе "бисери" дето и да иде
542
2
 
9
 
! Отговори
красимир преди 12 години
Човек дето твърди, че сме по-добре от Хърватия, не е добре
541
0
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 12 години
V KORUMPIRANATA NI DARJAVA JIVEAT MN.DOBRE - NEKADARNITE UPRAVLIAVASTI,MAFIARA I SADEBNATA VLAST, MI6OTSITE,LUMPENITE,VRAZKATITE, - KADE VI E MORALA...........*** NA 4OVE6KIA ROD ....,A ZA SME6NIKA NE E V 4AS GORKIA ............ VSI4KI V PSIXIATRIATA .......... PRAZNI TIKVI............
540
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ТИКВО.ИМА ЛИ СМИСЪЛ ЧОВЕК ДА СЕ ЗАНИМАВА С ТЕБЕ.ПЪРВО ПРОВЕРИ КАК ЖИВЕЯТ ХЪРВАТИТЕ И ТОГАВА ГИ СРАВНЯВАЙ С НАС.ТИКВА СИ И ТИКВА СИ ОСТАНА.
539
0
 
6
 
! Отговори
Сельо преди 12 години
*** е овца. Вместо всички правителства от 1980 г. насам, да получат китайска оловна справедливост на стадиона, а не отрочетата им да живеят като царе в Австрия и Швейцария, тук има по 10 самоубийства на ден. Тази държава е обречена да умре и да освободи място на такива "зле" живеещи, като хърватите с по 1500 лева средна заплата, а господинът,след като бъде и 5 години президент, ще праща много "поздрави" на България от САЩ. Ловя бас.
538
2
 
8
 
! Отговори
мирко асенов преди 12 години
Не мога да разбера защо се пишат неща против премиера,против слънцето.Ей ,хора Вие сте гласували за този човек,а сега да духате супата.Така де-да сте мислили.
537
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина "момчето" от снимката е с изпортено детство . Фактът, че си възпитаван и израстнал в семейството на милиционер-комунист може и да е оправдание за поведението му, ама защо ние да плащаме мутренските му изявления?!
536
0
 
14
 
! Отговори
мичо преди 12 години
Правилно, Борисов добре си живее!. Заплатата голяма, приятелката - милионерка, транспорта -безплатен, а за другите екстри да не говорим. Какво от това, че народа мизерства? Той СИ ЖИВЕЕ ДОБРЕ!
535
0
 
11
 
! Отговори
Уха преди 12 години
До:Дрън ДрънИма шеф на ПрОТОКОЛА ама и той е от ГЕРБ!
534
0
 
14
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 12 години
Как ли са се смели хърватите на това изказване, след като в Хърватия средната работна заплата е около 1400-1500 лв. Няма ли кой да му пише изказванията. Или поне шеф на протокола няма ли!?
533
0
 
9
 
! Отговори
Уха преди 12 години
Ами добре си живее ББ!То е ясно,но да не говори в от името на целукупния български народ!С този жизнен стандарт който имаме скоро няма да живеем добре
532
0
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
например бих предложил ако имах власт блоковете с красиви фасади, добре озеленени и окичени с цветя да им се свалят данъците!Да данъците пак ще се съберат но от ДДС за закупени цветя а и един бизнес би се стимулирал, София а и цяла България би спечелила от това! Фасадите на старите панелки да се уеднаквят! не може всеки да си остъклява балкона както си иска!Нека да се остъклят но еднакво да има хармония и красота!който не иска да се съобразява да го продава и на село!така е било и в Париж.....
531
0
 
18
 
! Отговори
Cro преди 12 години
Работата е ясна! От снимката се вижда - хърватския премиер е усмихната жена с безупречно облекло, а премиера на БГ- навъсена мутра с раздърпано сако! Но, да отидеш в друга държава и да им обясняваш колко са по-зле си е направо обидно! Думите са си думи, но истината е ,че Хърватска никак не е по-зле от БГ, а напротив! Такива изказвания могат само да се сравнят с "***- ***..." на един литературен герой на великият А. Константинов!
530
0
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
процентно в българия живеят повече *** от румъния!*** ние повсъвместна! Битува не само в поведение , начин на мислене, начин на живот, *** се налага и в държавността!погледнете си домовете, фасадите на блоковете, входовете, градинките пред блоковете, в умивалника препълнен с неизмити чинии...белйото по просторите дето се вее на показ...вместо цветя
529
1
 
17
 
! Отговори
Васил Петров преди 12 години
Ох БОКО как ще ти се смеем на есен. ***
528
0
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
как ще е обезверен българина като търси постоянно месията дето ще го спаси! Днес бе боко , утре....поредната мутра!Да, няма национално отговорен капитал както в другите страни защото у нас парите бяха раздавани под масата и на определени лица свързани с бившите първи на партията от една страна или със структурите на ДС!Ние не изнасяме продукция но изнасяме капитали с куфарчета и чрез червените банки