Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!

Премиерът призова ЕС да спазва правилата
Обновена: 27 апр 2011 15:27 | 27 апр 2011 15:27,
669
Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!
Борисов с хърватския премиер Ядранка Косор. Снимка: Reuters

„Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниските дефицити в ЕС и сме много по-напред от вас“.

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към хърватския си колега Ядранка Косор на съвместна пресконференция в Загреб.

Българският министър-председател отговори на въпрос на хърватски журналист как се живее в страна с мониторинг на Европейската комисия и дали Хърватия е заплашена от подобно наблюдение.

„Убеден съм, че до една-две години мониторингът на ЕК за България ще отпадне, защото ще изпълним критериите, които трябваше да бъдат изпълнени преди присъединяването на България към ЕС“, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Според него за България мониторингът е единственият шанс за реформа в съдебната система, тъй като тя била конструирана изцяло от предишното правителство и е независима.

„Преди няколко месеца за първи път имаше доклад на ЕК за България, който беше положителен. Отчетена беше политическата воля на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност.

Затова създаваме и специализиран съд, който ще започне работа до средата на годината, затова приемаме и промени в Наказателно-процесуалния кодекс и т.н.“, отчете Борисов. Според него Хърватия няма нужда от мониторинг.

"Много по-добре се живее в държава с мониторинг, отколкото в комунистическа държава", добави още премиерът.

Относно Шенген той беше категоричен, че  европейските правила са за всички и трябва да бъдат спазвани от всички държави членки на общността.

„Аз съм за всички предложения, които ще подобрят състоянието на ЕС, но както правителството в България прие Пакт за финансова стабилност до 2013 година, с който да заковем дефицита под три процента, трябва това да направят всички европейски държави. Колкото повече те говорят за Шенген, толкова повече ние ще говорим за трите процента дефицит”, каза Борисов.

Той добави, че техническият доклад на България за Шенген е абсолютно изряден и това се признавало от всички. Премиерът призова ЕС да спазва правилата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
567
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
578,донякъде съм съгласен с теб : че всичко е в наши ръце ,да се стегнем и който може да помага с каквото и да еа не, да си губим времето да правим революции!!!!!
566
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то Африканците от известно време започнаха да приличат на бели хора с Ръст в Икономиките ако не вярвате проверите няколко Африкански държави че имат Ръст в Икономиките и системите си като цяло а България все повече затъва и скоро ще я дават за пример КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЖИВЕЕ И КАК ШАЙКА КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ ОБРАХА уж техния си народ вие им викате Българи били НЕ ТЕ СА АНТИ БЪЛГАРИ има голяма разлика!! те са срещу Българите
565
2
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Както чичко Сталин е казал - няма човек, няма проблем :). И Боко като негов възпитаник работи с размах. Скоро ще ни оправи и ще ни реши всички проблеми :))) Няма българи, няма проблеми :)))
564
1
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Ми да ние сме си супер :))) А я ги вижте ония мизерници отвъд океана - с огромен дълг с най-високия дефицит в света. А тия пък от ЕС-то направо вече с техните дългове по кофите за *** ще ровят :))). А ние сме си гот. Нямаме си проблеми, а малкото останали ще ги решим. Нямаме здравеопазване и образование, скоро ще закрием и болниците, от детски градини нямаме нужда щото и деца вече няма, работим по въпроса и за пенсионерите и очакваме към 2013-14 и този проблем да е изчезнал :)))
563
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯМА ГОСПОД ВИЕ НЕ ЛИ СЕ СПАСИТЕ НЯМА КОЙ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВАС НЕ ОТ НЯКЪВ ИЗМИСЛЕН ВИЖТЕ ХОРАТА ПО СВЕТА ВЗИМАТ НЕЩАТА В СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ ВАС ВА Е СТРАХ ДА ИЗЛЕЗНЕТЕ ОТ ВКЪЩИ ЩОТ ХОРАТА РЕВОЛЮЦИЙ ПРАВЯТ ВИЕ СИ СЕДИТЕ У ДОМА НА ТОПЛО И САМО ДЖАФКАТЕ БЕЗ НИКВА ПОЛЗА САМО С ДЖАФКАНЕ НЕ СТАВА ТРЯБВАТ ДЕЙСТВИЯ И НЯМА ТАКИВА БОЖЕ СПАСИ НИ ЩОТ НЯМА БОГ ВИЕ НЕ ЛИ СЕ СПАСИТЕ НЯМА КОЙ ДРУГ ЗАБРАВЕТО ГО ТОВА!!!!!!
562
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
573,забравяш,че сега плащаме всичките обири,зулуми,грабежи и "щедростта"на Станишев !
561
3
 
6
 
! Отговори
Хей преди 12 години
ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ТОЯ ЧОВЕК НЕ Е ДОБРЕ.СПАСИ НИ ГОСПОДИ , И НЕГО ..!!!!!!!!
560
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКО НЕЗАБАВНО ДА СЕ ИЗСЕЛИ В НЯКОЯ ДРУГА ГАЛАКТИКА!!!!!! ВЕДНАГА!!!!! ЖАЛКО ЧЕ ИМА ОЩЕ *** ДЕТ ДА МУ ВЯРВАТ И ТЕ ЗАЕДНО С НЕГО НЯКЪДЕ ДА ТЪРСЯТ ОБЕЖИЩЕ НА МАРС ИЛИ ДРУГАДЕ НО НЕ И НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ НЕ СА ДОСТОЙНИ ЗЕМЛЯНИ!!!!!!!
559
2
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Тиквата отново счупи тъпометъра :))) Абе Тикво, ти и Цвь Цвь може много да ви е кеф да си живеете тук и да си краднете на воля, ама на нормалните хора хич не им е това желанието. Едва ли има друг *** като тебе, който да обясни, че му е много по-гот да живее в ***, отколкото в нормална държава, където средната заплата е 700 евро инфраструктурата макар и след война им е слънце, а здравеопазването им и образованието им функционират, а не са се разпаднали.
558
4
 
4
 
! Отговори
до566 преди 12 години
Ода за Станишевата катастрофа.......по житието и през погледа на един българин....Пенсионирах се на 1 януари 2007 година с 340 лева.- Катастрофирах на 1 юли 2009 година с 584 лв. пенсия - увеличение с 62.5 %. Мъка! През мандата на Станишката ни се родиха 4 внучета. Снахите ми на два пъти катастрофираха с два пъти по-дълъг платен отпуск по майчинство /410 дни/. На всичко отгоре им повишиха два пъти детските надбавки. Заради тази катастрофа 2008 година се оказа рекордна по раждаемост за последните 16 години. Страхотна беше и катастрофата на пазара на труда: Намериха работа за нови 300 000 българи. Безработицата спадна от 11 на 7 %. Ужас - накараха безработните да работят! Но още по-тежко стана за работещите. Средната им заплата в края на терора на БСП и другите стана с 85 % по-висока в сравнение от при Царя. Ужас! А в частния сектор още по-зле -средната заплата им се повиши с 94%. А изненада и фискалните спестявания на държавата увеличил от 4 на 8 милиарда. Е как да го обичаш Станишката с тея катастрофи!? Виж сега вече е друго. Бойко и Дянков ни оправиха. Скоро ще се преселим в Рая! Слава на ГЕРБ!Катастрофирал
557
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тва че е премиера на Шопите незначи че е Премиера на Българите!!!!!!!!!
556
6
 
3
 
! Отговори
до 569 преди 12 години
да,това си е нашия премиер и сме сигурни,че мисли повече за нас ,отколкото всички други преди него.*** е президента,защото им правеше метани докато го изберат !
555
1
 
4
 
! Отговори
kdc преди 12 години
НЯМА ТАКОВА ДОЛНО ЛИЦЕМЕРИЕ!
554
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоз да не е наш премиер ве луди ли сте? тва е премиера на ***........ те само ще гласуват за него ми се струва!
553
4
 
3
 
! Отговори
до 566 преди 12 години
Интересно къде съм бил през това врече,че нещо не ми се връзват писанията ти!
552
1
 
4
 
! Отговори
аз преди 12 години
Представям си България ако БКП не е била никога на власт! Тук щеше да е райско място! Подема на икономиката през 30 те години е бил страхотен! Даже сме имали златен български лев (лъв), ценен като валута наравно с бритаския паунд! Къде отидохме братя българи?!!
551
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
когато си мислите,че не сме добре,просто си спомнете Станишевата глутница и ще се почуствате направо щастливи,че сме се отървали от тях !
550
1
 
4
 
! Отговори
до 562 преди 12 години
Я моля ви да ми напишете кои крадливи ръчички е ударил другаря Борисов. Моля да ми дадете примери,че нещо не се сещам.
549
0
 
1
 
! Отговори
ШОПЪТ преди 12 години
Този пост ще е многоточие.................................................На мястото на точките се сетете за най-гадните псувни,които знаете.
548
5
 
6
 
! Отговори
До червените преди 12 години
Червена Партио любима!Колко много крадлива си ти!Който те последваскоро ще се отврати!Недейте само по форуми да пъшкате и реветехванете пушки и партизани станетеима кашкавал, има червени доматидаже Станишевще ви плаща заплати!