Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!

Премиерът призова ЕС да спазва правилата
Обновена: 27 апр 2011 15:27 | 27 апр 2011 15:27,
669
Борисов с провидение в Хърватия: Добре си живеем!
Борисов с хърватския премиер Ядранка Косор. Снимка: Reuters

„Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниските дефицити в ЕС и сме много по-напред от вас“.

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към хърватския си колега Ядранка Косор на съвместна пресконференция в Загреб.

Българският министър-председател отговори на въпрос на хърватски журналист как се живее в страна с мониторинг на Европейската комисия и дали Хърватия е заплашена от подобно наблюдение.

„Убеден съм, че до една-две години мониторингът на ЕК за България ще отпадне, защото ще изпълним критериите, които трябваше да бъдат изпълнени преди присъединяването на България към ЕС“, заяви Борисов, цитиран от „Фокус“.

Според него за България мониторингът е единственият шанс за реформа в съдебната система, тъй като тя била конструирана изцяло от предишното правителство и е независима.

„Преди няколко месеца за първи път имаше доклад на ЕК за България, който беше положителен. Отчетена беше политическата воля на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност.

Затова създаваме и специализиран съд, който ще започне работа до средата на годината, затова приемаме и промени в Наказателно-процесуалния кодекс и т.н.“, отчете Борисов. Според него Хърватия няма нужда от мониторинг.

"Много по-добре се живее в държава с мониторинг, отколкото в комунистическа държава", добави още премиерът.

Относно Шенген той беше категоричен, че  европейските правила са за всички и трябва да бъдат спазвани от всички държави членки на общността.

„Аз съм за всички предложения, които ще подобрят състоянието на ЕС, но както правителството в България прие Пакт за финансова стабилност до 2013 година, с който да заковем дефицита под три процента, трябва това да направят всички европейски държави. Колкото повече те говорят за Шенген, толкова повече ние ще говорим за трите процента дефицит”, каза Борисов.

Той добави, че техническият доклад на България за Шенген е абсолютно изряден и това се признавало от всички. Премиерът призова ЕС да спазва правилата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
31
 
! Отговори
жаден преди 13 години
га-га...ей, по мизерни сме и от най-голямите мизерници в ЕС, че и по-света, но те продължават да си знаят тяхното......не знам какво става, те може и да са добре там в парламента, народът на България мизеерства!
26
4
 
67
 
! Отговори
шегички преди 13 години
"Добре си живеем в България!", - пошегува се пожарникарят. "Така е" - пошегуваха се и българите и продължиха: - "Но когато ти бием шута на следващите избори, няма да има място за шеги!"
25
4
 
38
 
! Отговори
марадона преди 13 години
Според мене г-н Премиера обича да чете форумите и нарочно пуска такива лафове за да му обръщаме подобаващо внимание!Което от своя страна значи ,че сме адски загубени и си заслужаваме иммено това управление!
24
4
 
55
 
! Отговори
АЙС преди 13 години
ТО САЩ ИМАТ МИЛЯРДИ ВЪНШЕН ДЪЛГ И ТРИЛЬОНИ ВЪТРЕШЕН ПЪК СА НАЙ-СИЛНАТА ИКОНОМИКА В СВЕТА. ДЯНКОВ И БОРИСОВ САМО ЗА ЦИФРИ ГОВОРЯТ ПЪК НЕ ИДАТ ДА ВИДЯТ КАК ЖИВЕЯ ХОРАТА В ПРОВИНЦИЯТА. ЗАТВОР ЗА ТЯХ И ДОЛУ ГЕРБ И ТЕХНИТЕ НЕНОРМАЛНИ ВОДАЧИ.
23
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя бойко нема ли си личен стилист, поне да се облича да го научи. Прилича на *** не в кожата си, по- би му отивал мръсен потник. Забележете само колко елегантна изглежда хърватската премиерша
22
5
 
50
 
! Отговори
123 преди 13 години
".... и сме много по-напред от вас ...явно, бат Бойко нещо се е пообъркал...хаха *** палячото
21
52
 
9
 
! Отговори
georgi44 преди 13 години
Абе аз сега живея горе долу както живях и преди. Само че много хора, които по времето на БСП и ДПС станаха милионери за 1-2год. сега им се *** мамата.
20
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако Боко живееше зле, смятайте ние къде трябва да сме...
19
7
 
79
 
! Отговори
данъкоплатец преди 13 години
Много ме е срам от простотията му.Нямаше ли кои друг да отиде, да не се излагаме!
18
6
 
102
 
! Отговори
Джони преди 13 години
Вчера гледах по нова една пенсионерка.35г стаж200лв.пенсия 80лв.дава за лекарства,ток,вода и до15.05 и остават 10лв.Яде1път на ден.Дянков замразява пенсии изаплати до 2012.Нямам думи.Само това:Борисов и Дянков са ***.Това е геноцид.
17
7
 
94
 
! Отговори
ТИКВИ В ПОЛЕТО преди 13 години
Добре се живее в България. Имаме един от най-ниските дългове и един от най-ниските дефицити в ЕС и сме много по-напред от вас.Забравил е само да каже че имаме и най голяма престъпност и най-нисък жизнен стандарт ама това са подробности за една тиква...
16
9
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре си живее Боко. През ден е на банкети в Брюксел, а от време на време се връща и в България, за да среже някоя лентичка или да порита топка с аверчетата от СИК.
15
7
 
59
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Е прав е човека, кои да се по-добре от нас - в САЩ, Германия и Норвегия ли? Они там ляб нямат та да ядът, само с трюфеле се ранът, у нас пък ляб - бол! Щи им ям аз там някакви саламе и гъбье! Ай сиктир на сички, ние сме си добре, даже може да съберем пари и да си построим космодрум или автомагистрала до Луната!
14
8
 
54
 
! Отговори
преди 13 години
Добре си живеят!Прав е Г-н Борисов!
13
28
 
35
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Поздравления, Борисов!
12
7
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не е излъгал човека! Той си живее добре, много добре!
11
8
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и бръщолевенето на Бобойко над статиите за учителката-*** и хлапето, наръгало братчето си за парче салам. Позор!
10
9
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ББ е за ЛУДНИЦАТА?! Пред тази жена изглежда като ШИМПАНЗЕ! А по акъл е и по-долу.... УЖАС!Господа от чуждите посолства, които четете медиите в БГ - ГОВОРЕТЕ във вашите държави какво НЕДОРАЗУМЕНИЕ подкрепят тук!!! Или вече не?
9
6
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
боже господи,,,,,, ела и си погледни творението......................
8
13
 
105
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САМО ТИ живееш добре, Тивко ***, проста гадна!!! Хората изнемогват Репон мръсен!!!