Цветанов: Недопустимо е да има насилие над задържан

Министърът зове защитата за пълния запис от ареста на Тенчо Попов
Обновена: 29 апр 2011 11:50 | 29 апр 2011 11:43,
206
Цветанов: Недопустимо е да има насилие над задържан
Арестът на Тенчо Попов. Снимка: БТА

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че е недопустимо да се оказва насилие над задържан, който не оказва съпротива.

Коментарът е във връзка със скандалните кадри от задържането на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. В МВР е назначена проверка по случая, а министърът заяви, че тя ще бъде обективна.

„Най-важно е ръководството на МВР да извърши съответната проверка и да се вземат правилните управленски решения, които ще са свързани и с дисциплинарни наказания”, каза Цветанов.

По делото за подкуп срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров бе представен запис от охранителна камера в кантората, в която е арестуван Попов.

Още по темата

От него се вижда как спецполицаите удрят главата на Попов в касата на вратата, просват го по очи и настъпват ръцете му с крака.

Цветан Цветанов коментира, че от кадрите става ясно, че е имало опит за изтласкване на служителя на МВР.

Той благодари на защитата на Тенчо Попов за предоставения в съдебната зала видеозапис от ареста, но подчерта, че в кантората е предаден въпросният подкуп – според прокуратурата даден на следовател, за да „смачка“ разследване срещу Николай Цонев.

Вътрешният министър заяви, че се надява защитата на Попов да предостави пълния запис от камерата.

„За нас ще бъде изключително интересно, а мисля, че и за самата обективност на едно разследване, което е във финалната си част, да видим и действията, и начина, по който са подхвърлени и дадени парите от Тенчо Попов“, коментира министърът.

По думите му Попов е политическа фигура в управлението на Тройната коалиция и затова острите реакции на политици относно полицейския произвол били нормални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
5
 
37
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Подай си оставката бе Цветанов, как може да си МЪЖ, а да нямаш Чест???Натопи и роднините си даже, ***!!!
137
2
 
20
 
! Отговори
134 преди 13 години
Не може да се приеме, може защитата да пледира, че се е затичал към вратата за да отвори и да не бъде разбита. Ако ти чукат на вратата ти към прозореца ли се втурваш да отваряш. Напълно нормално е да се затичаш към вратата особено ако някой блъска настоятелно.
136
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само с целуване на ръка генерал се не става,!:)))
135
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХА,ХА -Цветанов: Недопустимо е да има насилие над задържан. Да недопустимо е Гусин министър ,недопустимо е без да се звъни на входната врата и с ритник да се чупи вратата и да се нахълтва в частен дом,недопустимо е и без доказателства да се нарече един гражданин престъпник и да му се нарежда падни на земята, недопустимо е един обвинен но без достатъчно доказателства да се задържа в следствен арест цели 6 месеца.
134
2
 
29
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Само, че хунтата обикновено се предвожда от висш военен, изкачил се в йерархията по заслуги, а не от физкултурник-консултант или от мутра-пожарникар, дето е целувал ръката на Доган, да го повиши в генерал.
133
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Цветанов: Недопустимо е да има насилие над задържан"Цветанов, на твое място щях да поискам оставката на министъра на вътрешните работи.
132
30
 
4
 
! Отговори
Vesso преди 13 години
Аз ли съм сляп или какво?На кадрите от камерата ясно се вижда как"потърпевшият"за затичва срещу полицайте влизат.Ама бил 40кг.с мокри дрехи.В кръстословиците на въпроса"стремглаво спускане",отговорът винаги е:"атака".Някой атакува органите на реда.Ами първо ще го обезвредят и после ще го мерят колко килограма е и какъв е.Виж за снимката на канапето бе найстина грозно.И германските и английските командоси ще постъпят така с човек спуснал се срещу тях при акция.Първо ще го свалят на пода и"вържат"
131
2
 
21
 
! Отговори
123 преди 13 години
Доказани!? Нима съда вече е излязал с осъдителна присъда по времето на ареста. Съдят ги задочно и после само си ги прибират така ли? Знаеш ли, че с думата "доказани" можеш да получиш дело за клевета!?
130
2
 
23
 
! Отговори
BG преди 13 години
Що за държава сме? По трите национални телевизии се прекланят до земи с треперещи гласове на някаква си сватба. Чуждопоклонничеството при нас е невероятно и това е основната причина да не вървим напред. Държавата е като хората - не уважаваш ли себе си няма как да успееш.
129
5
 
19
 
! Отговори
до 119 преди 13 години
абе психар ако си ченге помниш ли как в красна поляна *** тичаха с брадви и колове и викаха смърт на българите,под благия поглед на *** полицаи,защо тогава така не реагираха,ако трябваше да задържат някой *** барон така ли щяха да действат,*** *** са в мвр-или другия вариант е че умишлено са се направили че не знаят че има охранителни камери,за да спасят човека от съд
128
2
 
22
 
! Отговори
до 121 преди 13 години
Аз доколкото си спомням май столичният кмет(май че беше Б.Б.) нареди да се прекрати протеста през 2009, тъй ката имало бомбена заплаха!?
127
19
 
5
 
! Отговори
ataka преди 13 години
Допустимо е, но насилие само над комунисти!
126
3
 
20
 
! Отговори
До № 97 преди 13 години
Така действаше и милицията преди 10.11.1989г.
125
29
 
5
 
! Отговори
Пффф преди 13 години
МНОГО ЯСНО ЧЕ ЩЕ ВЛИЗАТ ТАКА БЕ *** - НАЛИ СА БОП-АДЖИЙ ВИЕ *** ЛИ СТЕ КВИ СТЕ ?!
124
12
 
10
 
! Отговори
хунта преди 13 години
В тая държава ,само военно положение !Където е имало хунта,сега всичко е наред !
123
22
 
4
 
! Отговори
kulio преди 13 години
Не намирам нищо обезпокояващо в ареста. От мненията във форума става ясно че тук пишат само мрънкащи ученички
122
3
 
21
 
! Отговори
ДО 95 преди 13 години
Цялото ти профанско словоизлияние в пълна сила се отнася за сега управляващите ни.Кой?Бойко,Цецо или Цецка не са комунисти?Не комунистите са виновни за последните 21 години,а профанизацията на България.А каква по-голяма профанизация може да има,от последните 21 месеца.
121
13
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Защо се вдига толкова шум... - съвършено ясно е, че Цонев и Тенчо са доказани престъпници и съвсем нормално е да изядат малко бой. Случая не се нуждае от намесата на гоцевия съд - те бяха хванати на местопрестъплението...Я му погледнете мутрата на тоя Цонев - отявлен, доказан престъпник - рецидивист...
120
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХОРАТА КОГАТО ПРОТЕСТИРАХА НА 14.01.2009Г ПРОТИВ КРАДЦИ КАТО ТЕНЧО ПОПОВ БЯХА БИТИ КАТО КУЧЕТА,ТОГАВА ИМАШЕ ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ,СЕГА ХИЧ АМА ХИЧ НЕ МИ РЕВЕТЕ ,ДА БЯХА ГО УБИЛИ НЕ Е ГРЕШКА,КОМУНИСТ ЛИ Е РЕЖИ МУ ЗЕЛКАТА
119
2
 
10
 
! Отговори
Полицейска измет! преди 13 години
В България няма полиция. "Полицайте" това *** на бивши комунисти и агенти на държавна сигурност - какъвто е Гейко Борисов. Държавна сигурност, полиция, военни - това са най-долните, подлите и мръсни в червта си "хора". Това са подлеци и манипулатори, които нямат никаква чест и достойнство (за която само парадират). Да не говорим за мъжественост. Чуете ли да говорят, че имали чест и достойнство - пазете се от тях.Такива не трябва да им се позволява да имат семейства и деца. Децата им 90% от случайте психясват.Това са незадоволени хомосексуалисти, при който сексуалната енергия се е трансформирала в злоба, омраза и агресия...