Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи

Шефката на НОИ нямало да се пенсионира
Обновена: 16 май 2011 14:42 | 16 май 2011 11:58,
279
Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи
Христина Митрева. Снимка: НОИ

Управителят на НОИ Христина Митрева не смята да подава оставка, както поиска премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на института.

Фактът, че Митрева е в пенсионна възраст, по никакъв начин не означава, че тя трябва да се пенсионира, тъй като Кодексът на труда позволява на хората да работят и след това, заявяват още от НОИ, цитирани от БНР.

Премиерът Бойко Борисов поиска шефът на НОИ да подаде оставка заради заложени грешни приходи в бюджета на осигурителния институт.

„Не считам, че се справи добре с работата”, аргументира се министър-председателят, като напомни, че вече е в пенсионна възраст.

Запитан как ще я пенсионира, ако тя не иска, той обясни, че като лидер на най-голямата партия в парламента ще събере мнозинство, което да гласува отстраняването на Митрева.

Процедурата по освобождаването на управителя на НОИ изисква това да стане от парламента, защото е избираема длъжност с мандат.

Митрева все още не била разговаряла с премиера Борисов.

Още по темата

62-годишната Христина Митрева работи в НОИ от 1997 г. Тогава тя е назначена за главен актюер в института.

С идването на кабинета на ГЕРБ Митрева бе поканена от социалния министър Тотю Младенов за негов заместник. През март 2010 г. тя бе избрана от парламента за управител на НОИ, след като тогавашният шеф Сотир Ушев подаде оставка.

С връщането на Митрева в НОИ гръмна скандал – тя бе обвинена в конфликт на интереси, тъй като се водеше консултант на социалния министър, за което получаваше възнаграждение от 700 лева месечно.

Митрева си навлече общественото недоволство и когато се разбра, че е получила от обезщетения за неизползван платен отпуск 31 000 лева, точно когато правителството умуваше как да се справи с проблема с отпуските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: НОИХристина Митрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
5
 
11
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Очевидно е, че в случая ГЕРБ искат да заобиколят законите, като прекъснат законен мандат. Това, че е навършила пенсионна възраст, няма нищо общо с това дали може да работи тази работа или не. ГЕРБ вместо да се опитват да спуснат с парашут своите си хора на всякакви длъжности, като отстранят досега заемалите ги хора, по-добре да свършат най-накрая нещпо полезно, защото досега от дейността им има само вреди, а не ползи!
185
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като е вече на пенсионна възраст законово трябва да бъде пенсионирана,независимо от длъжността която заема.Тази госпожа не е незаменима и длъжността не е пожизнена,но какво да обяснявам,това го знаят подобре и от мен.Следва въпроса:Защо я дундуркат толкова тази госпожа?От какво се страхуват тези от които зависи да бъде пенсионирана?
184
1
 
14
 
! Отговори
Опааа преди 13 години
да тя е истински ГЪРБАВ кадър....*** и упорит,***..те всички в ГРОБ са такива,,,,
183
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберите започнаха да хулят и собствените си назначения! Самоизяждането започна отдавна:)
182
4
 
9
 
! Отговори
работеща пенсия преди 13 години
Ха да види как се живее с една пенсия само.Наглярка. Как ще иска да се пенсионира? Ами хваща работа -лека , мека и доходна.Сега да видим за кое по- напред имам предвид себе си. лекарства 350лв при пенсия 450лв. Ще бачкаш до гроб. Мухла с мухла.Сега да видиш где ходят гладните.
181
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NA TAIA I SE NOSI SLAVATA KATO KORUMPIRANA I PIANITSA - NIAMA GOLIAMA ZAPLATA XA-XA IDI DA MIE6 4INII - KORUMPIRANI ***
180
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая да не е племенница на Цола...u памперси на наша сметка
179
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Еййй ,тия комунисти не пускат кокъла, брей!"Един от добрите гейберастки кадри е тя! Няма да я хулиш така!
178
6
 
8
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 13 години
Еййй ,тия комунисти не пускат кокъла, брей!
177
3
 
8
 
! Отговори
ххххххх преди 13 години
тая годзила дето мирише на пръст да си ходи щото е егати и карикатуратаа и трябва и преводач като говори
176
1
 
4
 
! Отговори
Басо преди 13 години
плъховете първи напускат корабавзела си е втора заплатка и за отпуската си е взела, значи има още да взима щом се дърпа и не ще да си ходи
175
1
 
6
 
! Отговори
Пепо преди 13 години
ше си отиде, иска не иска.....
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде сменете жената! Сложете Калинка на нейното място да оправи НОИ! Може и още 400 мейла да прати до Брюксел:))
173
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко КАЛИНКИ чакат за нейното място
172
7
 
10
 
! Отговори
pege преди 13 години
Аман от тая нахална бабичка. Тая с памперси ли иска да работи?
171
1
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха - бай Колю преди 13 години
Бай Колю, бай Колю що се абиш напразно :))). Гербавата *** не може да чете, камо ли да мисли, та за тях е безсмислено. Журналята са от същата порода, та за туй пишат глупости - демек квот им каже Тиквата. А нормалните хора знаят за какво иде реч - правителството съсипа всичко до което се докосна вкл. окраде парите от НОИ и сега трябва да си измият физиономията със заложения от тях бушон. Ама бешона не ще да гори :))) А резултата си го знаем изначално :))) Тиквун ще изгони бабата и поне три месеца ще ни облъчва, че тя е виновна за всички знайни и незнайни беди в осигураването. Вероятно тя ще е виновна и за това, че пенсионерите увеличение няма да видят до 2290 г. ако управлява ГРОБ. После след година съда естествено ще я възстанови, ще и платим от нашите парички обезщетението, а Тиквун ще изсумти колко е гаден съда :))).
170
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дискриминацията е само за обикновения човик!Майка ми като пенсионер на 62 г не може да стане личен асистент на майка си,която е 100% инвалид и е неотлъчно до нея 24 часа!Когато беше по програма л.асистент с 220 лв не и даваха вдовишките от баща ми ,защото била по социална програма!Е кажете ми ГОСПОДА как тази жена ще получава и пенсия-заплата и пак няма да излиза в отпуск,защото ще ползва компенсация това е само в ДЪРЖАВН КАЦА КОЯТО НИЕ Е НАРОДА Я ПЪЛНИМ.
169
5
 
9
 
! Отговори
modiliana преди 13 години
Има много хора в пенсионна възраст, които също не желаят още да се пенсионират, но не може. Дойде ли времето веднага ги измитат. Защо тази жена да има други привилегии. Закона трябва да бъде за всички еднакъв. А който е сложил тази снимка от комсомолските и години е направо смешен.
168
2
 
11
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
Бабчето не рита топка, за това не я щат в отбора :))) Очаквам да сложат Вучката за шеф на НОИ :))) Той и без това има богат опит в това как се *** НОИ и как се връткат далавери с пенсиониране по болест :)))
167
2
 
15
 
! Отговори
до 162 преди 13 години
НОИ е в колапс и в остър дефицит поради невежеството на един финансов министър и един шеф на НАП, няма да им споменавам имената, но предполагам се сещаш :)