Прокуратурата разследва насаждане на етническа омраза

Атака пък обмисля да поиска забрана на ДПС
Обновена: 25 май 2011 16:10 | 25 май 2011 15:43,
337
Прокуратурата разследва насаждане на етническа омраза
Волен Сидеров. Снимка: БТА

Софийската градска прокуратура започна разследване за проповядване на етническа омраза след сбиването пред столичната джамия „Баня Баши“.

Засега производството е срещу неизвестен извършител, каза градският прокурор Николай Кокинов. Националното следствие ще установява дали при събитията пред „Баня Баши“ и в последвалия разговор между Волен Сидеров и вече отлъчения от ДПС депутат Корман Исмаилов, които стигнаха до бой в студиото на БНР, е проповядвана етническа омраза.

Днес Волен Сидеров, придружен от почти цялата парламентарна група на "Атака" и евродепутата Димитър Стоянов, внесе в градската прокуратура жалби срещу хора, които са нападнали привържениците на партията му пред джамията.

По думите му именно те са насаждали верска омраза, тъй като нарекли атакистите „гяури“. Сидеров се срещна с Николай Кокинов, за да му връчи снимки и видеоматериали, на които се виждат участници в петъчната молитва, които нападат хората на „Атака“.

Във връзка с коментарите за забрана на „Атака“ Волен Сидеров бе категоричен, че основания за това няма.

„Ако тръгне да се иска забрана на определена партия, не знам дали няма да излязат повече основания за закриване на ДПС“, заяви Сидеров, според когото със самото си създаване движението е било обявено като етническа партия.

В „Атака“ обмислят възможността да се обърнат към институциите, които имат право да сезират Конституционния съд за забрана на ДПС. Засега обаче решение за това не е взето.

„Можем да помолим омбудсмана. Сега събираме данни за проявите на ДПС през годините и може да се окаже, че там натрупването е много сериозно и действително има основания да се забрани тази партия“, коментира Сидеров.

Лидерът на „Атака“ коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който днес заяви, че няма да допусне „всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ“ и не изключи възможността за предсрочни парламентарни избори.

Според лидера на „Атака“ един предсрочен вот би довел до дестабилизация, тъй като няма да се събере стабилно парламентарно мнозинство. По думите му ГЕРБ избързват с позицията си за събитията пред джамията. Декларациите на всички парламентарни партии, които днес заклеймиха поведението на „Атака“, му напомняли за комунизма.

Още по темата

Все пак от думите му стана ясно, че „Атака“ няма да спре да подкрепя ГЕРБ, когато се касае за стабилността на управлението.

„По отношение на стабилността не трябва да правим резки движения, но ако ГЕРБ не иска, както чухме днес, нашата подкрепа, няма как насила да я даваме“, бе коментарът на Сидеров.

По думите му „Атака“ не иска разклащане на властта, а това е въпрос, който поставя ГЕРБ.

„След като не искат нашата подкрепа, не искат на сините, на РЗС, на какво разчитат тогава. Би трябвало на ДПС и БСП. Този въпрос те трябва да го изяснят вече“, призова управляващите Сидеров.

По отношение на разследванията за боя пред джамията лидерът на „Атака“ изрази надежда да има обективност и прокуратурата да си свърши работата. По думите му досега се е наблюдавало единствено заклеймяване на партията му, а нарушителите всъщност са други.

Сидеров повтори за пореден път, че високоговорителите на „Баня Баши“ са монтирани в нарушение на наредба на Столичната община, а мюсюлманите нямали право да се молят на тротоара извън джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
4
 
! Отговори
до от: ВИНКЕЛ преди 13 години
Абе или се *** или не си минал 4ти клас? Цифрите, астрологията, математиката, медицината от кого са основоположени бе лумпел такъв? Я отвори ако не друго википедиа и попрочети, че само се излагаш! А я вземи потърси кой и кога за първи път е ползвал пушката? Че и тук ще останеш много ама много изненадан/
190
0
 
7
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Има две недопустими действия от молещите си - високоговорителите и килимчетата извън пределите на джамията.Но сбивния и агресия няма да решат нищо в 21 век - действията трябва да са законосъобразни и последователни, а не кампанийни.
189
3
 
0
 
! Отговори
do 202 преди 13 години
Как да не са измислили нищо........,а кючекът
188
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"По думите му именно те са насаждали верска омраза, тъй като нарекли атакистите ***. " - само за протокола - *** значи неверник и то на арабски, не виждам от какво точно се обижда Боленчо? Че то в партията му го обиждат къде къде с по долни думи, а и в българския така наречен разговорен език всяка 2ра дума е псувня или обида, защо не съди съпартийците си които в едно изречение вмъкват поне 2 псувни, а се обижда на "неверник", да не би пък да е истински вярващ в Бог?
187
4
 
12
 
! Отговори
до Винкел преди 13 години
Цял свят разбра и проумя че ислям = дивак , терорист , само нашите управляващи се правят на ощипани моми и се ослушват.Към диваците(турците) не трябва да се правят никакви компромиси.Те не са хора а някакви *** животни които само искат да унищожават , всичко до което се докоснат.Не съм атакист но това не ми пречи да ги мразя.
186
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКО НЕ Е СИДЕРОВ ,УТРЕ ДРУГ ЩЕ СЕ РОДИ ,ДОКАТО ИМА ДПС ,БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ Е НА ТРЪНИ
185
4
 
3
 
! Отговори
До ВИНКЕЛ преди 13 години
Помисли малко кои държави са колонизирали другите и кой от тия държави са Ислямски. Днес християнските държави имат колонизации в Африка, Азия. Живеят върху гърба им но според теб това е човечество.
184
1
 
2
 
! Отговори
до 201 преди 13 години
В източна Гърция (Никозия) живеят чисти турци, дошли след напускането на британците през 195... някоя си година. Просто САМОНАСТАНИЛИ СЕ.
183
5
 
16
 
! Отговори
ВИНКЕЛ преди 13 години
Ислям не е религия за съвремени и интилигентни хора, та те мюсюлманите нямат наука нито един учен с принос за световния прогрес не са измилили или изобретили нищо свързано с прогреса на човечеството. Паразитират на гърба на други цивилизаций дори оръжията с които войюват са измислени и изработени от омразните им християни. Ако ги оставим ще живеят в пещери и ще таковат кози:)))))))
182
1
 
6
 
! Отговори
До бг 189 преди 13 години
Наистина нямат ли гърците такива проблеми. Техните проблеми са по големи. В източна Гърция живеят много турци но Гърция не иска да признава че те са турци, казва им гръцки мюсюлмани (както в бг се казваше до преди няколко години.) Но това не променява проблема. Имат проблеми с македонците, с албанците, с помаците,....
181
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това което се пэ по минаретата е повик за молитва и нищо друго.Децибелите ги определя съответната община където се намира джамията.Ако джамията се препълни хората си постелват килимче и се изповядват за греховете си.Какво е страшното не мога да разбера.Там кадето има държава има и ред. А там кадето няма държава върлуват разни башибозуци и серсемикоито дърпат обществата само назад.Жалко за България. Бог да ви е на помощ.Амин!!!
180
7
 
8
 
! Отговори
бг преди 13 години
Всички нехристияни и роми на кораби и към Антарктида. Там да си правят джамийки и да заживеят нов живот.
179
5
 
15
 
! Отговори
трън в очите преди 13 години
Сидеров е като трън в очите на продажниците,затова не го харесват ,та те отдавна го мразят не от днес или от вчера.Етническата омраза не я насажда Сидеров а ДПС,защото на ДПС всичко им е позволено и сакън да не им попречим на тяхните права и свободи.Омрръзна ми да слушам как трябва да сме толерантни и как щяло да стане много лошо.
178
4
 
7
 
! Отговори
Конозрител преди 13 години
Имаше един френски филм, как един пичага с калашников и руска джипка се връща през 12..година и попада в Истанбул ... калашника грееше и печеше а пичагата стреляше по всичко ... ордите се върнаха в Азия а франсетата срутиха всичките джамии и си направиха катедрали с камбани... другото гледайте филма и се кефете как ефендитата се дупят пред дулото и буквално се пръскат.
177
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мдааааа, трябва от време на време някой да повдига тези въпроси, защото винаги си траем в името на мира, а те си прокарват техните неща.Както е тръгнало наистина ще се молим в ***, защото те раждат по 3-4 деца а ние не и след някоя година ще построят джамия върху църква в центъра на София и ние пак ще си траем защото са мнозинство......Така че всички турци да се затворят в резервати под строга охрана.... едно време хубаво ги беха подкарали ... ама на.... сега ще ни го върнат ....
176
3
 
7
 
! Отговори
до 177 преди 13 години
Не, приятелю, на никой не съм роб, идеалите ми са си мои, не ги налагам на другите с яйца и камъни. Нарича се здрав разум, който ако беше по-ценен на тези географски ширини от измислените каузи, България сега наистина да е Швейцария. Без работа не става, без морал не става, а моралът изключва насилието, освен в крайни ситуации. Тази не е такава и Волен не е Левски.
175
6
 
2
 
! Отговори
до 191 преди 13 години
И колко други нации са представени в БГ освен турчоляата бре момко?
174
4
 
7
 
! Отговори
До 186 преди 13 години
"Етническа омраза ще има докато има ДПС,тази партия е антибългарска и е вредна за обществото."А според тебе има ли разлика между ДПС и Атака? И двете партии печел;лят от това да настройват българите едни срещу други. Ако нямаше ДПС нямаеш да има и Атака. Изцепките на Атака само дават сила на ДПС и им осигуряват вярна ядро от избиратели, оплашени от лудите националисти.
173
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za6to balgarite sa protiv volen
172
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА НЕ СА ТУРСКИ ДЖАМИЙ ДЖАМИЯТА Е ЗА ВСЕКИ КОЙТО ИЗПОВЯДВА ИСЛЯМА-АРАБИ ТУРЦИ БЪЛГАРИ МЮСЮЛМАНИ БОШНЯЦИ АЛБАНЦИ ЧЕЧЕНЦИ ТАДЖИКИ И МНОГО ДРУГИ НЕ БЪРКАЙТЕ ПОНЯТИЯТА НЯМА ТУРСКА ДЖАМИЯ ДЖАМИЯТА Е ЗА ВСЕКИ ИЗПОВЯДВАЩ ИСЛЯМА!!!