"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза

Цветя пред Баня Баши казаха "не" на етническата нетърпимост
Обновена: 23 май 2011 23:54 | 23 май 2011 14:02,
1634
"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза
Снимка: Булфото

Партия "Атака" може да бъде забранена заради насаждане на омраза, каза пред Нова тв градският прокурор на София Николай Кокинов.

Повод за проверката на държавното обвинение станаха сбиванията между активисти на "Атака" и молещи се в джамията Баня Баши в петък в центъра на столицата.

Ако събере достатъчно данни за насаждане на етническа омраза и за проповядването й на религиозна основа, прокуратурата може да повдигне обвинение срещу лидерите на "Атака", както и да я забрани на базата на закона за политическите партии.

Говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова заяви, че Борис Велчев може да поиска имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Още по темата
За да се стигне обаче до тази стъпка, трябват две условия – проверката на районна прокуратура София да покаже данни за насаждане на омраза, а софийското градско обвинение да образува дело срещу лидера.

Присъдата за такова престъпление е до четири години затвор или пробация заедно с глоба от пет до десет хиляди лева.

Междувременно българи казаха „не” на религиозната омраза, като поставиха цветя пред джамията Баня Баши, съобщи пред „Дарик” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

Според нея свободните хора у нас не желаят повече пропаганда, а искат да вземат решенията си сами.

„Аз видях другото лице – това бяха цветята, които хората поставяха пред джамията. Мисля, че това е нормалната цивилизована реакция на гражданското общество.

Има българи, които искат да покажат, че не може да бъде манипулирана тяхната свободна воля, изборът им от някакви фашизоидни, примитивни хора. Свободните българи не желаят повече някой да им разиграва сценарий, да ги лишава от избор", каза Цонева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1634
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
Iuly Kostov преди 9 години
Аз съм за. Обаче да забранят и ДПС - по-големият виновник за насаждане на етническа омраза. Също така да се забранят и всички досегашни партии в парламента - гнездо и инкубатор на престъпници. И най-после народа начисто да вземе власт в управлението на България!
0
 
0
 
! Отговори
Christian преди 11 години
I don't even know what to say, this made thigns so much easier!
0
 
0
 
! Отговори
Luciano преди 11 години
Begun, the great internet ecduation has.
0
 
0
 
! Отговори
i penezzime преди 12 години
ama nyama koy da kaje istinata
1
 
2
 
! Отговори
12 преди 12 години
тук в германия-смотлйо сигорно миеш *** там ама си много отворен.никой няма да мрази турците ако си седят на *** и мируват.и най вече-доган трябва да изчезне
1
 
2
 
! Отговори
FBI преди 12 години
Amerikanskite SPEC 4asti da zalobqt TERORIST nomer 1 v Balgaria VOLEN SIDEROV
1
 
2
 
! Отговори
TPA преди 12 години
Teroristi4na Partia Ataka (TPA) treva vednaga da se zabrani tova deanie v Germania ozna4ava Teroristi4en AKT
0
 
4
 
! Отговори
потребител преди 12 години
Преди да се забрани Атака,трябва да се забрани ДПС,но за Атака президента Гоце беше казал в чужбина,че ще се справят с Атака,така,че този план за ликвидиране на Атака не е отсега,а доста отдавна.До сега имаше различни изпълнения по сценарии срещу Атака,но не забравяйте,че евентуална забрана на тази партия ще разбуни истинските българи!
2
 
1
 
! Отговори
TPA преди 12 години
TALIBANSKA PARTIA ATAKA (TPA)
2
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
dps da se zabrani dsb sashto dogan i kostov na vajeto
3
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Дори и Воленчо, да преиграва....:- Според Корана минаретата не са задължителни..., за мюсулмански храм..., та камо ли използването на високоговорители...- За ползването на тротоара се плаща - тротоарно право на общината..., а джамията не плаща- На молитвата днес, имаше тридесетина души и спокойно можеха да са в сградата на джамията...- От документалните кадри по канал 3 се вижда, че пръв удар с юмрук нанася мюсулман, арестуваха атакист..., а задържания мюсулман бе пуснат от полицая- Докато траеше неразборията НЯМАШЕ ПАЛЕЖИ!!!И в същото време:- Удариха в главата с камък български депутат, според ДПС И какво от това- Лошото е, че Президентчето ни в същия момент беше в Кърджали..., на поклонение пред местния кмет...- Хубавото е, че г-н Омеров (Алексей Петров), СПРЯ ПАРИТЕ за Атака и ги прехвърли на НОВАТА ПАРТИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ "Скат"...- А и, да видим откъде Първанов ще извади пари за партия?!?!?! Дали и той ще ги получи от ковчежника на ДПС г-н Омеров (Алексей Петров)???Кой ще отговори...
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Искам да видя Волен скоро на трибунала в Хага .. трансексуалните депутати в Истанбул... Никога няма са гласувам за тази *** смешна работа... А които ще ме критикувате.. Не ме *** защото нямате 5 гроша в джоба .. И само плямпате и всички сте готови за пари да продадете всичко успех .. :)
1
 
6
 
! Отговори
problem преди 12 години
Не мога да разбера тези хора толкова евтини номера нападат Джамия , погледнете тази Държава на какво заприличала- пусти заводи никаква икономика обедняващо население хварлиха ви поредната димка за да не виждате сериозните проблеми :) Сидеров получава това което иска а НАРОДА НЕ .......
4
 
9
 
! Отговори
саид елсауи преди 12 години
Атака ТРЯБВА"..ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА
4
 
6
 
! Отговори
АТАКА... преди 12 години
НЕ ...."МОЖЕ"...А..."ТРЯБВА"..ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА ,КАТО ПАРТИЯ ПРОПОВЯДВАЩА "НАСИЛИЕ"!!!!УТРЕ ---ЩЕ БЪДЕ КЪСНО!!!!
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Българите и румънците се превръщат в проблемна група в германските градове", пише списание "Шпигел". В статия, озаглавена "Легално робство", българските преселници в Германия биват сравнявани с робите в древна Спарта. "Досега телевизионните дебати бяха доминирани от новините за мигранти от турски и арабски произход. Техните проблеми в берлинския квартал Нойкьолн се превърнаха в символ на провалилата се политика за интеграция", отбелязва изданието, цитирано от Дойче веле.Мизерията - вечният спътникПовечето не говорят немски и живеят нелегално, работейки за по 3 евро на час. Като граждани на ЕС те не влизат в нито една от интеграционните програми. За мигрантите от турски и арабски произход има интеграционни курсове и помощи. Българите и румънците са оставени на произвола на съдбата, отбелязва германското списание и заключава: "Отсега се вижда, че се повтарят старите грешки на някогашната политика спрямо гастарбайтерите. Създават се паралелни общества, а политици и институции отново наблюдават безучастно този процес."
1
 
3
 
! Отговори
dimo преди 12 години
Kato gledam tazi snimka gore , kato 4e lu tuk e IRAK a ne BALGARIQ
2
 
4
 
! Отговори
789 преди 12 години
А бе защо миналия месец като пребиха йеховистите в Бургас никой не им занесе цветя и не тръгнаха да забраняват ВМРО?
1
 
3
 
! Отговори
678 преди 12 години
Нека "невинните" мюсюлмани да ми посочат в кой турски сериал героите ходят на джамия и се молят на килимчета по тротоарите пред нея. Нали бяха европеизирани и светски представители на ислямската религия? Май този им образ не се припокрива с действията.
4
 
3
 
! Отговори
-! преди 12 години
Кого трябва да разследва прокуратурата за насаждане на етническа ненавист,и смее ли да го разследва?Боя се че Сидеров тепърва ще направи много злини на България.Високоговорителите на джамията са позволени от общината:1. Защо АТАКА не внесе точка в дневния ред на общинския съвет за това, и ако я отхвърлят да протестира пред общината?2. Защо се сеща за това сега,а 2 години спа в този парламент?Отговорите на 2та въпроса за мен показват че това е гнусна предизборна акция на гърба на всички нас