Прокуратурата разследва насаждане на етническа омраза

Атака пък обмисля да поиска забрана на ДПС
Обновена: 25 май 2011 16:10 | 25 май 2011 15:43,
337
Прокуратурата разследва насаждане на етническа омраза
Волен Сидеров. Снимка: БТА

Софийската градска прокуратура започна разследване за проповядване на етническа омраза след сбиването пред столичната джамия „Баня Баши“.

Засега производството е срещу неизвестен извършител, каза градският прокурор Николай Кокинов. Националното следствие ще установява дали при събитията пред „Баня Баши“ и в последвалия разговор между Волен Сидеров и вече отлъчения от ДПС депутат Корман Исмаилов, които стигнаха до бой в студиото на БНР, е проповядвана етническа омраза.

Днес Волен Сидеров, придружен от почти цялата парламентарна група на "Атака" и евродепутата Димитър Стоянов, внесе в градската прокуратура жалби срещу хора, които са нападнали привържениците на партията му пред джамията.

По думите му именно те са насаждали верска омраза, тъй като нарекли атакистите „гяури“. Сидеров се срещна с Николай Кокинов, за да му връчи снимки и видеоматериали, на които се виждат участници в петъчната молитва, които нападат хората на „Атака“.

Във връзка с коментарите за забрана на „Атака“ Волен Сидеров бе категоричен, че основания за това няма.

„Ако тръгне да се иска забрана на определена партия, не знам дали няма да излязат повече основания за закриване на ДПС“, заяви Сидеров, според когото със самото си създаване движението е било обявено като етническа партия.

В „Атака“ обмислят възможността да се обърнат към институциите, които имат право да сезират Конституционния съд за забрана на ДПС. Засега обаче решение за това не е взето.

„Можем да помолим омбудсмана. Сега събираме данни за проявите на ДПС през годините и може да се окаже, че там натрупването е много сериозно и действително има основания да се забрани тази партия“, коментира Сидеров.

Лидерът на „Атака“ коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който днес заяви, че няма да допусне „всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ“ и не изключи възможността за предсрочни парламентарни избори.

Според лидера на „Атака“ един предсрочен вот би довел до дестабилизация, тъй като няма да се събере стабилно парламентарно мнозинство. По думите му ГЕРБ избързват с позицията си за събитията пред джамията. Декларациите на всички парламентарни партии, които днес заклеймиха поведението на „Атака“, му напомняли за комунизма.

Още по темата

Все пак от думите му стана ясно, че „Атака“ няма да спре да подкрепя ГЕРБ, когато се касае за стабилността на управлението.

„По отношение на стабилността не трябва да правим резки движения, но ако ГЕРБ не иска, както чухме днес, нашата подкрепа, няма как насила да я даваме“, бе коментарът на Сидеров.

По думите му „Атака“ не иска разклащане на властта, а това е въпрос, който поставя ГЕРБ.

„След като не искат нашата подкрепа, не искат на сините, на РЗС, на какво разчитат тогава. Би трябвало на ДПС и БСП. Този въпрос те трябва да го изяснят вече“, призова управляващите Сидеров.

По отношение на разследванията за боя пред джамията лидерът на „Атака“ изрази надежда да има обективност и прокуратурата да си свърши работата. По думите му досега се е наблюдавало единствено заклеймяване на партията му, а нарушителите всъщност са други.

Сидеров повтори за пореден път, че високоговорителите на „Баня Баши“ са монтирани в нарушение на наредба на Столичната община, а мюсюлманите нямали право да се молят на тротоара извън джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
1
 
2
 
! Отговори
До 218 преди 12 години
"Астрология математика медицина е имало още в древен ЕГИПЕТ много преди исляма а барута е измислен от Китайците и не съм *** просто съм от ПЕРНИК:))))))))"Арабите обаче са доизмислили арабските цифри(които ползваме днес). Първи почти са ги измислили обаче индийците. Арабите са измислили алгебрата и алгоритмите. Китайците са измислили барута, на арабите са създали първите огнестрелни оръжия.Това обаче са заслуги на арабите а не на исляма! Исляма ги праща обратно в каменната ера.
210
1
 
4
 
! Отговори
От 227 преди 12 години
Цитирах член от конституцията и ми изтрихте коментара ? Браво днес.бг, браво !
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялата шумотевица сигурно е заради почитането на св.Константин и Елена,което трябваше да бъде отбелязано подобаващо като и в другите православни и християнски държави,а в София нарочно се организира активно мероприятие,нищо се не чу с какво БПЦ отбеляза тоя ден,като останалите в православието.Единствено от един възрастен човечец се разбра,че на това място е било до 17 век църква св.Йоан Кръстител,ами защо тогава му търсят мощите в Несебър.
208
1
 
3
 
! Отговори
ВИНКЕЛ преди 12 години
Където и да ровя няма нищо такова маи си учил в медресе в Пакистан;))))))
207
1
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
има ислям има проблем-ТОВА е грозната истина
206
2
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
тези демонстрации на площадна молитва целят да покажат колко необходимо е построяването на още една джамия в София, после още една и т.н.
205
2
 
2
 
! Отговори
до 221 преди 12 години
А ти пропускаш факта, че годината е 2011 а не 1300+ и малко инквизицията е кастрирана, за да налага кое е официално и кое не е, то в България официално е и демокрация ама не съвсем, то САЩ водят войно за мир ама не съвсем, то аз мога да летя ама не съвсем. Ако дойда аз и ти кажа пък в България официална религия ще е ислям, щото току виж мюсюлманите са повече от християните (а иде тоя ден) и почна те репресирам, какво ще стане? Всичко има две страни, стига ревал, а ходи поработи за страната си
204
0
 
0
 
! Отговори
ОТ 221 преди 12 години
Какво невярно казах,че ми цъкате минуси ?!
203
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СМЪРТ НА ИСЛЯМА !!! И НА ВСИЧКИ КОИТО МУ ПРАВЯТ ЧАДЪР
202
3
 
10
 
! Отговори
До 219 преди 12 години
Пропускаш факта че в България ОФИЦЯЛНАТА религия е ХРИСТИЯНСТВО !!!
201
2
 
2
 
! Отговори
до 218 преди 12 години
Хайде батенце, сега пак отвори любимото ти вики и пак прочети, какво е имало в древен Египет, ади, че пак нещо се поизлагаш. Дискавари, хистори и не знам си кой тв канал, както и викинцето ти мисля малко са те поизлъгали, порови се по надълбоко, по на дълбоко :)
200
6
 
5
 
! Отговори
do план-допълнение преди 12 години
А само един единствен въпрос по твоята логика - кой дава право на християните да обикалят около църквите и манастирите, кой им дава право да затварят пътища покрай Троянския манастир на Георгьовден? Кой дава право на попа да обикаля около сградите и да ги освещава и прави литургии? Длъжни ли са мюсюлманите да Ви слушат и толерират? Или понеже си Християнин всичко ти е позволено/ не е ли преди всичко свободата - правото да вярваш в това което прецениш, че е най добро? Кой сега е диктатор?
199
2
 
5
 
! Отговори
ВИНКЕЛ преди 12 години
Астрология математика медицина е имало още в древен ЕГИПЕТ много преди исляма а барута е измислен от Китайците и не съм *** просто съм от ПЕРНИК:))))))))
198
3
 
3
 
! Отговори
STOP NA ATAKA преди 12 години
Депутатите Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев обявиха пред журналисти, че напускат парламентарната група на "Атака".На спонтанен брифинг в парламента те се разграничиха от действията на "Атака" от последните седмици, коитопо думите им са недопустими за цивилизована страна.Тримата обясниха, че напускането на групата е дълго обмисляно решение.Валентин Николов посочи, че то е свързано с действията на партия "Атака" и нейното ръководство на Великден при храм-паметника "Александър Невски", на Атонския манастир, в Батак, разправиите с посланици на различни държави и "екшънът" пред джамията в центъра на София (сблъсъците пред джамията "Баня Башъ" на представители на "Атака" с мюсюлмани по време на петъчната им молитва)."Не емоцията, а чашата преля", обясни той. Не може в съвременна, европейска България по този начин да се постъпва, с такива хулигански прояви и да се заклеймяват всички като терористи, ислямисти, добави Николов.Той отбеляза, че тримата не са били уведомени за митинга пред джамията, но и да са знаели, нямало да присъстват.
197
1
 
5
 
! Отговори
план-допълнение преди 12 години
Друг план е напълно прав, но има и още. Прокуратурата трябва да разследва кой е допуснал този вой от минарето, кой е допуснал молитвите извън храма (недопустимо, защото трябва да гледат към определено място в джамията, докато се молят). Кой ги е допуснал? И защо е продължило толкова време, докато избухне бомбата.
196
3
 
8
 
! Отговори
ВИНКЕЛ преди 12 години
Пример България 500 години Турско робство резултата още се вижда мисля доскоро си викахме честита баня и нужниците бяха извън дома кирпич и маанета години ще минат докато се съвземем от този цивилизационен принос.Америка колония на Англия небостъргачи, лимузини, джакузи ,магистрали.Който искам стабилен ислям еи каде е Анадола или Афганистан Ирак Иран там е супер гот кирпич забулени жени безпричини кланета и взривове, екзекуции кеффффф истински цивилизационен рай:)))))))
195
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТАКААААААААА !! ВОЛЕН ПРЕЗИДЕНТ !!!
194
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
терористии .. знаете ли какво проповядват в тая джамия сура 8:72-73 мюсулманите да влизатт в земикъдето исляма не доминира и да ги разоряват Evreite i Hristiqnite sa nevernizi ubivaite gi - koran 9:30 izmu4vaite i ubivaite tezi koito vqrvat v pisaniq razli4ni ot korana - koran 8:12 vouvaite sre6tu nevernizite koito jiveqt v susedstvo - koran 9:123 porobvaite i ubivaite nevernizite kudeto i da gi sre6tnete - koran 2:191 и това в центъра на европеска София след 550 години клане в/у клане
193
1
 
6
 
! Отговори
Друг план преди 12 години
Прокуратурата да разследва първо монополите. 2% увеличение на ток, 5% на парно, 20%на водата, а за мобилните да не говорим.Прокуратурата да разследва защо столичния кмет не е изпълнил Правилника на Столичната община в "разследвания" случай. Крушката си има опашка. Не се разследва първо следствието, а причината, не се разследва първо прекия извършител (и то едностранно, защото мюслим се биха и те), а се разследва подбудителя, причинителя и виновника с престъпното бездействие.
192
3
 
6
 
! Отговори
111122233 преди 12 години
Докато нашите управници кто царя се дупеха в джамия и други ахмаковци от правитлството се дупят А не искат да ни вьрнат нашата ТРАКИЯ от турците и ни казват че сме Геури така ще е Няма кой да ни защити