Светлана Боянова запазва поста си в МЗХ

Бойко Борисов приел доклада от проверката
25 май 2011 13:12,
12
Светлана Боянова запазва поста си в МЗХ
Зам.-министърът на земеделието Светлана Боянова. Снимка: МЗХ

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова остава на поста си. Това съобщи в Министерския съвет министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Той посочи, че премиерът е приел заключението от доклада за проверката за действията на неговия заместник. Според доклада няма извършени нарушения от страна на Светлана Боянова.

Миналата седмица лично Борисов обяви, че обмисля кадрови промени в Министерството на земеделието, като направи уговорката, че ще вземе решението си след проверка за промяна на статута на земи в терен за фотоволтаичен парк. В казуса беше замесено името на Светлана Боянова.

Оказа се, че депутатката от ГЕРБ Лили Боянова е подала сигнала срещу зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова. Сигналът бил изпратен на 16 май директно до премиера Бойко Борисов, като земеделският министър е бил прескочен. Той разбрал, че заместничката му се проверява, чак на следващия ден – на заседанието на Министерския съвет.

В сигнала се посочва, че над 300 декара земеделска земя – трета категория, са преотдадени за фотоволтаици.

Още по темата

„Докладвах на премиера за проверката, която извърши инспекторатът. Съгласно този доклад няма извършени нарушения или превишаване на правомощията, премиерът прие напълно доклада“, коментира Найденов.

Той заяви, че единственото, което е направила Боянова в качеството си на изпълняващ длъжността министър, докато Найденов е бил в командировка в Брюксел, е да подпише едно уведомително писмо.

Министърът каза още, че е получил предварителен доклад на Сметната палата от проверката в Селскостопанската академия. В момента, в който предварителният доклад стане основен, аз ще внеса искането за смяна на председателя на академията, допълни Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ютуб преди 12 години
Каква ислямска, братя българе? Та тя е типично разградска *** с *** лице, но е българка по паспорт, по душата е ***, на типа КалинаИлиева, а и има сигурно еврейска кръвчица иначе в правителство не би попадна...И диплома и е същият, досущ като на ИлиеваКалина Есссовска.А урви не уволняват, те отиват в отпуск по майчинство с диагноза миома...
11
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Тази *** на снимката е ориенталска десеторазрядна стерва, никога не ходила на училище, само четириседмитни ислямски курсове, скъсана от секс от Станахшефф, царя и Соломон Паси. Много заможна!
10
0
 
3
 
! Отговори
Електорат преди 12 години
Светлана Боянова и Мирослав Найденов вече са с разклатени позиции , заради партийни борби, и няма да могат да работят пълноценно.Във всички партии съпартийците враждуват помежду си и хабят енергията си.Враждуването произтича от стремежа на всеки един да се издигне и да се приближи възможно най-високо във властта и най-близо до кранчето на парите.Ако водачите на партиите мислят поне малко за България , трябва да си поговорят в тесен кръг за глобалните приоритети и перспективи за България и да постигнат единодействие за достигане на целите с консенсус.Много силна политическа воля и единодействие сега е най-необходима на Родината , за да се измъкне от застоя и разпада и да тръгне смело напред към бъдещето.Политиците ни са тези , които ще очертаят перспективите и надеждите на България и ще заредят с оптимизъм българските граждани.Първата цел трябва да бъде дисциплиниране на обществото, намаляване и по възможност ограничаване в допустими граници на престъпността - кражби , изнасилвания , убийства и битови насилия , които тровят живота на обикновените граждани , пречат на икономиката и отблъскват чуждите инвеститори и туристи.Втората може да бъде да се въведе средното образование и владеенето на българския език писмено и говоримо като задължителни за 100% от българските граждани , ако искат да получат български лични документи.Не трябва да притежават БГ паспорти хора , които не владеят българската история и език и не обичат България . Германия , за да издаде паспорти и гражданство изисква не само владеене писменно и говоримо на немския език , но и познаване на историята на Германия.И така , нататък.Именно за тези неща политиците ни трябва да съхраняват енергията си , ако искат гражданите да ги запомнят с нещо положително и родолюбиво , което са направили за България.
9
0
 
0
 
! Отговори
мда преди 12 години
той народа е казал, първо помисли после кажикво стана сега - вижте ме къв съм серт, ей сега ще махам лошите, пък то се оказа че нямало лоши въздух под налягане
8
0
 
5
 
! Отговори
Белчо и Сивушка преди 12 години
Като я гледате тази от снимката, дали разбира от земеделие?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не можах да спя от притеснение и в очакване на тази грандиозна новина!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е, логично! Ще остане "калинката". Може би ще шитнат оня заместник, дето отговаря за горите. Той си разбира от работата човекът - учил е за горски. Освен това подпука и Симеон КобургоРски - за неправомерно върнати гори...
5
0
 
3
 
! Отговори
Тъпият преди 12 години
:) Коя таз бре ?!?! :) И като остава кво от тва бре ?!? :) гУем Праззз.... !!! :)
4
0
 
2
 
! Отговори
Фоод Лоби БГ преди 12 години
Светлана Боянова остава на поста си... след толкова лобиране, подмазване, подлагане и предлагане по върховете и не само там... направо би било учудващо някой да я махне в близките две години.
3
2
 
1
 
! Отговори
Смешко преди 12 години
Докладвах на премиера за проверката, която извърши инспекторатът. Съгласно този доклад няма извършени нарушения или превишаване на правомощията, премиерът прие напълно доклада, коментира Найденов.
2
0
 
3
 
! Отговори
ПОЗОРНО ЕСТ преди 12 години
ПОЗОР! ПОРЕДНО БЕЗЗАКОНИЕ И ПОЗОР ЗА КАБИНЕТА БОРИСОВ!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въх! ми сега кво ша праи Борето! И тоз компромат се провали и архара се провали! Лошо! Да почват да мислят другия, а ако не моат да върнат веднага Калинка! Тя е спец:)