За трима атакисти чашата преля

Депутатите Николов, Гумнеров и Пейчев напускат "Атака"
Обновена: 25 май 2011 17:02 | 25 май 2011 17:02,
474
За трима атакисти чашата преля
Снимка: архив Булфото

Трима депутати от „Атака“ обявиха, че напускат парламентарната група на Волен Сидеров.

Депутатите Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев декларираха, че се оттеглят от парламентарната група на „Атака“.

С действията си те се разграничиха от поведението на партията от последните седмици, които били недопустими за цивилизования свят.

Тримата обясниха, че напускането на групата е дълго обмисляно решение. "Не емоцията, чашата преля", обясни Валентин Николов.

Той заяви, че са недопустими акциите на „Атака", на които обществото стана свидетел на Великден, случая с Атонския манастир, станалото в Батак и скандала с посланика на САЩ.

„За нас това са недопустими действия, има си цивилизовани начини, така че да не се правят такива екстремистки действия”, аргументира решението си депутатът.

Според Николов „черешката на тортата" били кървавите сблъсъци пред софийската джамия "Баня Баши". Той бе категоричен, че той и колегите му Гумнеров и Пейчев не са били уведомени за митинга пред “Баня Баши”, макар че дори да са били уведомени, е нямало да присъстват.

„Това, което се случи в последните седмици, води до лумпенизация на национализма като идея, коментира Кирил Гумнеров. Според него радикализацията на "Атака" е опит партията да си върне рейтинга, но по думите му това води до укрепване на позициите на ДПС.

Гумнеров смята, че действията на "Атака" от последната седмица са опит и за "извиване на ръце" на правителството.

Огнян Пейчев пък обясни, че не може да понесе да бъде взривен етническият мир в страната.

„Съученик съм с Волен Сидеров от първи клас, но явно не съм го познавал достатъчно“, добави той.

Тримата декларираха, че стават независими депутати. Те коментираха още, че не желаят да се свързват с организация, която заплашва етническия мир в страната.

Още по темата

И тримата депутати обявиха, че очакват ответни удари срещу тях, да се „излее помия“, но и те нямало да стоят със скръстени ръце. Народните представители обявиха, че ще гласуват по съвест и няма да се „врекат в любов“ на някоя партия.

Имената на тримата депутати се спрягаха, че напускат парламентарната група на „Атака“ още в началото на март, когато излезе информацията за подписване на гаранция в размер на 150 хиляди евро, с което подкрепят верността си към партия „Атака“.

Тогава така и не стана ясно дали има подписвани такива документи, а Волен Сидеров отрече информацията.

Групата на „Атака” веднъж вече се сви в началото на декември миналата година. Тогава Камен Петков напусна колегите си и предпочете да остане независим депутат заради безусловната подкрепа на „Атака“ към ГЕРБ.

Така тогава от 21 верните на Волен Сидеров намаляха с един.

След днешното решение на Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев групата на Сидеров се стопява от 20 на 17 души. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
1
 
0
 
! Отговори
Ивайло Минов преди 12 години
Аман от предатели! ВОЛЕН е бъдещето!!!
444
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВОЛЕН ! АТАКА ! ПОБЕДА !
443
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В редиците на партия Атака няма място за продажници като тях.
442
0
 
0
 
! Отговори
Кресльо преди 12 години
ДОлей я па!
441
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички вече е ясно, че причината за напускането на тримата дупедавци е ПАРИ и то много пари. Да не се опитват да ни баламосват, колко разочаровани били от действията на Волен! Но не им изнася да признаят за заемите, които трябва да връщат. Журналята, разровете се малко де! Отидете в Ловеч,Добрич и Ямбол.
440
2
 
1
 
! Отговори
1234 преди 12 години
ZBOGOM ATAKA
439
3
 
0
 
! Отговори
Кастро преди 12 години
Той е пътник този простофил Уорлик! Нискокултурен и с обратни наклонности индивид не върви да е посланик в интелигентна, европейска държава като България..По всичко личи, че е с чувство за малоценност и си го изкарва на тези, които го превъзхождат интелектуално!Може би ще е подходящ за Сомалия или Замбия!
438
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
В България винаги е имало етнически мир и винаги ще го има ! Въпреки опитите на разни болни мозаци да го нарушат !!! Всеки от нас има приятели турци, те са добри хора !
437
1
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Цели трима депутати напуснаха групата на Атака. С оглед на така случилите се съкращения, се съкращава и името на партията. Атака вече ще се казва Ака.
436
1
 
4
 
! Отговори
До 450 преди 12 години
Той сам се самоунищожи.
435
0
 
6
 
! Отговори
wor преди 12 години
волен си намери майстора в лицето на щатския посланик :-) оня каза, че ще ги унищожи и това вече се случва
434
8
 
0
 
! Отговори
Кромуел преди 12 години
Тия тримата депутати- предатели на АТАКА трябва да се разкаят пред Дядо Божи!Лично и по-скоро!Отдавна забелязвам,че кадровата политика на АТАКА се нуждае от прецизиране!Избираме хора,които имат подла и предателска жилка/като Гумнеров,Пейчев и Николов-проклети да са и те и децата им!/ на високи постове и даже депутати, а немалка част от тях не оправдават доверието..Питам, кога ще отговарят за престъпните си деяния и не е ли редно да ИМ посочим начина на изцеление от предателството?
433
10
 
4
 
! Отговори
Срам ме е българи преди 12 години
Как е възможно да има толкова много българи-дупедавци и неуважаващи себе си хора!В.Сидеров е смел българин-родолюбец и ви показва пътя за неутрализиране на мюсюлманските ***, но повечето сте овчедушни и не смеете да се опълчите на агресията и простотията!И сте страхливи *** както ви нарича турчинът-касапин...не си вземате пример от историята как България е паднала под кървавия турски ятаган...И има немалко ***, които не уважават дори себе си, майка си, родината си!Да живее АТАКА!
432
4
 
3
 
! Отговори
Turchin i to rqzan преди 12 години
ti pak koga si chel korana che znaesh kvo pishe glupak i ti imash muslumanska kriv 545 govoriliti neshto
431
0
 
5
 
! Отговори
men преди 12 години
Цялото общество обвинява че все някой друг му бил виновен за проблемите и несгодите , но обществото сме самите ние и обстоятелствата са такива каквито ние си ги създадем, като никой нищо не прави а само гледа другите как да стане нещо положително в тази държава, нищо не става от самосебе си просто някой трябва да го направи а не само да се оплакваме че все някой друг ни е виновен... истината е горчива но това е самата истина
430
3
 
6
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Не на фашисти като Волен!"Атака" се надявам да не влезе повече в парламента и дори да се разпадне.
429
2
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Дори и Воленчо, да преиграва....:- Според Корана минаретата не са задължителни..., за мюсулмански храм..., та камо ли използването на високоговорители...- За ползването на тротоара се плаща - тротоарно право на общината..., а джамията не плаща- На молитвата днес, имаше тридесетина души и спокойно можеха да са в сградата на джамията...- Имама ТРИ ПЪТИ моли мюсулманите ДА ВЛЯЗЯТ В ХРАМА ЗА МОЛИТВА, но тридесетината ислямисти, водени от Юзеиров, продължаваха да ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ И ТОЧАТ НОЖОВЕ пред джамията!!!- От документалните кадри по канал 3 се вижда, че пръв удар с юмрук И ВОДОСТОЧНИ ТРЪБИ нанасят мюсулмани, арестуваха атакист..., а задържания мюсулман бе пуснат от полицая- Докато траеше неразборията НЯМАШЕ ПАЛЕЖИ!!!И в същото време:- Удариха в главата с камък български депутат, според ДПС И какво от това- Лошото е, че Президентчето ни в същия момент беше в Кърджали..., на поклонение пред местния кмет...- Хубавото е, че г-н Омеров (Алексей Петров), СПРЯ ПАРИТЕ за Атака и ги прехвърли на НОВАТА ПАРТИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ "Скат"...- А и, да видим откъде Първанов ще извади пари за партия?!?!?! Дали и той ще ги получи от ковчежника на ДПС г-н Омеров (Алексей Петров)???Кой ще отговори...
428
8
 
12
 
! Отговори
СБОГОМ СБОГОМ АТАКА преди 12 години
ВСИЧКИ ГО ВИДЯХМЕ ВОЛЕНЧО КОЛКО СТРУВА С ТОВА, ЧЕ БЕЗРЕЗЕРВНО ПОДКРЕПИ БОРИСОВ.И ВОЛЕНЧО СИ ПОКАЗА ЯСНО ЩО ЗА СТОКА Е.ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МУ ВЯРВА ДОРИ И ДА КАЗВА ИСТИНАТА.
427
4
 
4
 
! Отговори
EVROPA преди 12 години
Както Биволъ вече писа, "циркът" на Атака се разиграва в ключови моменти, но е предвидим. Днешното съобщение от Москва, че Кремъл се безпокои от разполагане на ПРО на САЩ в България е част от този предвидим сценарий.През 2011 "циркът" организиран от Атака може да завърши с опасен етнически пожар ако властта и най-вече прокуратурата в лицето на Борис Велчев не пресече разпалването на етническа омраза организирано от Сидеров.
426
5
 
9
 
! Отговори
БОЛЕН СФИНКТЕРОВ... преди 12 години
...НЕ Е ..НИТО НАЦИОНАЛИСТ , НИТО ШОВИНИСТ.....ТОЙ Е ОБИКНОВЕННО ЧЕГЕСАРСКО ЧЕРВЕНО *** , ОТ ДС НА БКП И ПРОВОДНИК НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ---СЪЩИЯ ,КАТО ДОГАН "НАЙ-ДОБРАТА РАЗРАБОТКА НА ДС /БКП!ТОВА СА ДВЕТЕ СТРАНИ --НА ЕДНА И СЪЩА МОНЕТА!ГЛАСУВАШ ЗА СИДЕРОВ-----МОТИВИРАШ ,ДОГАН!ГЛАСУВАШ ЗА ДОГАН /ИЛИ ПРАВИШ КОАЛИЦИЯ С НЕГО/----АКТИВИРАШ "АТАКА" И ЦЯЛАТА ИМ "СЕМЕЙНА ПАРТИЯ"....С ДЪРЖАВНИ ПАРИ И НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА!!!!МИСЛЕТЕ ХОРА....МИСЛЕТЕ ,ПРЕДИ ДА ИЗБИРАТЕ НЯКОГО ......!!