Руските интереси разделили ГЕРБ и "Атака"

Костов призова управляващите да запазят етническия мир
Обновена: 27 май 2011 09:51 | 27 май 2011 09:40,
90
Руските интереси разделили ГЕРБ и "Атака"
Снимка: БТА

„Атака” ще оттегли подкрепа си от ГЕРБ, ако не се случат руските енергийни проекти. Това прогнозира лидерът на ДСБ Иван Костов пред Нова телевизия.

Според него Сидеров и „Атака” имали пряка връзка с руското посолство у нас и лобират за защита на руските интереси.

"Аз допускам дори и това, че и "Атака" действа в такава посока, да се упражни натиск срещу правителството. Тезата ми е, че "Атака" ще оттегли подкрепата си от ГЕРБ, ако не изпълни исканията Русия за АЕЦ "Белене". Русия очаква България да се поддаде на натиска и е напълно възможно да опитва да го прави чрез Wikileaks”, коментира Командира.

Костов беше категоричен, че отношенията между ГЕРБ и „Атака” след случилото се пред джамията в центъра на София не са просто „раздор", а нещо много по-сериозно.

„В България в момента няма ислямски фундаментализъм, но е възможно да се появи. Ако не обявим пред европейските си партньори, че ние не сме ксенофобска страна, ще имаме големи санкции, ще се влошат отношенията ни и със съседни наши страни.

Още по темата

Възможно е да се превърнем в мишена на терористи. А не може да допуснем това заради някой, който си е изтървал нервите“, отсече Костов.

Той призова мюсюлманите да не се поддават на следващи провокации.

Всеки, който си служи с религията, за да прави политика, нарушава закона. "Атака" безспорно прави това и хората, които са провокирали конфликта, трябва да си понесат последствията, категоричен е Костов.

По думите му голямото умение на властта е да успее да запази етническия мир.

Във връзка с предстоящите избори Иван Костов изрази мнението, че не е реалистично да се случат избори 3 в 1.

Според него обаче има ерозия на подкрепата на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
14
 
22
 
! Отговори
КНК преди 12 години
Костов пак им казва истината!!!Дано този път се вслушат и престанат да правят на инат на казаното от него.Този инат вече 10 години тегли държавата назад. Управляващите трабва да разберат веднаж за винаги - държавата не им е дадена под наем за 4 години и те да се опитват да правят с нея каквото си поискат. Освен тях в България живеят и други хора,които остават в държавата след като си идат поредните управляващи.Затова умните и знаещи хора трябва да се слушат.НЯМА НИЩО СРАМНО В ТОВА.
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом Костов казва - така е " Той знае " Иначе за каво ша си губи времето в Школа на ГРУ Кремчук УкрайнаЗвънали му колегите и му казали - наше дело е споко.А сега слушай и записвай задачи за изпълнение - там в България
6
16
 
15
 
! Отговори
йййй преди 12 години
ега ти *** мутра. Кой го измъкна от факултето.
5
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАБРАНА НА ТУРСКОТО ДПС.ЗАБРАНА НА ТУРЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ.ТОГАВА ЩЕ ИМА МИР,ГОСПОДА ТУРСКИ ***.
4
21
 
24
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
И ТОЗИ *** СТАНА ТУРЧИН!ОТВРАТ!
3
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Добро утро, Бойко!И успешен ден!:)
2
3
 
38
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Спрете да я ползвате тази дума"Етнически мир"Ч,че настръхвам.Умишлено ни я насадихте за да треперим.Имам приятел от детската турчин.Пием си ракията с него редовно.Такива глупости въобще и не говорим.Муа свинско та се носи!!Костов и журналята нагнетяват.Работен турчин и в джамия не влиза и не се занимава с простотии.Ако не му е името не можеш и да разбереш, че е такъв.Мъчи се на едно с тебе!!М-у другото от всички приятели, само турчина ми предложи да ме земе при него на Кипър за работа!!!
1
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мавъра е железен като пластмасова туба