Прокуратурата разследва насаждане на етническа омраза

Атака пък обмисля да поиска забрана на ДПС
Обновена: 25 май 2011 16:10 | 25 май 2011 15:43,
337
Прокуратурата разследва насаждане на етническа омраза
Волен Сидеров. Снимка: БТА

Софийската градска прокуратура започна разследване за проповядване на етническа омраза след сбиването пред столичната джамия „Баня Баши“.

Засега производството е срещу неизвестен извършител, каза градският прокурор Николай Кокинов. Националното следствие ще установява дали при събитията пред „Баня Баши“ и в последвалия разговор между Волен Сидеров и вече отлъчения от ДПС депутат Корман Исмаилов, които стигнаха до бой в студиото на БНР, е проповядвана етническа омраза.

Днес Волен Сидеров, придружен от почти цялата парламентарна група на "Атака" и евродепутата Димитър Стоянов, внесе в градската прокуратура жалби срещу хора, които са нападнали привържениците на партията му пред джамията.

По думите му именно те са насаждали верска омраза, тъй като нарекли атакистите „гяури“. Сидеров се срещна с Николай Кокинов, за да му връчи снимки и видеоматериали, на които се виждат участници в петъчната молитва, които нападат хората на „Атака“.

Във връзка с коментарите за забрана на „Атака“ Волен Сидеров бе категоричен, че основания за това няма.

„Ако тръгне да се иска забрана на определена партия, не знам дали няма да излязат повече основания за закриване на ДПС“, заяви Сидеров, според когото със самото си създаване движението е било обявено като етническа партия.

В „Атака“ обмислят възможността да се обърнат към институциите, които имат право да сезират Конституционния съд за забрана на ДПС. Засега обаче решение за това не е взето.

„Можем да помолим омбудсмана. Сега събираме данни за проявите на ДПС през годините и може да се окаже, че там натрупването е много сериозно и действително има основания да се забрани тази партия“, коментира Сидеров.

Лидерът на „Атака“ коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който днес заяви, че няма да допусне „всякакви партии да развиват политики на гърба на ГЕРБ“ и не изключи възможността за предсрочни парламентарни избори.

Според лидера на „Атака“ един предсрочен вот би довел до дестабилизация, тъй като няма да се събере стабилно парламентарно мнозинство. По думите му ГЕРБ избързват с позицията си за събитията пред джамията. Декларациите на всички парламентарни партии, които днес заклеймиха поведението на „Атака“, му напомняли за комунизма.

Още по темата

Все пак от думите му стана ясно, че „Атака“ няма да спре да подкрепя ГЕРБ, когато се касае за стабилността на управлението.

„По отношение на стабилността не трябва да правим резки движения, но ако ГЕРБ не иска, както чухме днес, нашата подкрепа, няма как насила да я даваме“, бе коментарът на Сидеров.

По думите му „Атака“ не иска разклащане на властта, а това е въпрос, който поставя ГЕРБ.

„След като не искат нашата подкрепа, не искат на сините, на РЗС, на какво разчитат тогава. Би трябвало на ДПС и БСП. Този въпрос те трябва да го изяснят вече“, призова управляващите Сидеров.

По отношение на разследванията за боя пред джамията лидерът на „Атака“ изрази надежда да има обективност и прокуратурата да си свърши работата. По думите му досега се е наблюдавало единствено заклеймяване на партията му, а нарушителите всъщност са други.

Сидеров повтори за пореден път, че високоговорителите на „Баня Баши“ са монтирани в нарушение на наредба на Столичната община, а мюсюлманите нямали право да се молят на тротоара извън джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
0
 
! Отговори
гошо преди 12 години
А не така де!
290
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очертават се две коалиции: ГЕРБ-Атака и БСП-ДПС. Мисля, че първата е по-силна. Докато не забранят ДПС, Атака трябва да съществува и аз ще я подкрепям!
289
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС най- накрая трябва да бъде забранена.
288
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган върви си.
287
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички вече е ясно, че причината за напускането на тримата дупедавци е ПАРИ и то много пари. Да не се опитват да ни баламосват, колко разочаровани били от действията на Волен! Но не им изнася да признаят за заемите, които трябва да връщат. Журналята, разровете се малко де! Отидете в Ловеч,Добрич и Ямбол.
286
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а прокуратурата защо не е разследвала братя Юзеирови, единият брат е бил в джамията като е ескалирало етническото напрежение - ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ДПС - изказвания на Доган от рода "че държи финансите на страната" и "ГЕРБ ако искат да спечелят трябва да ме направят президент" - ТОВА НЕ Е ЛИ НАСАЖДАНЕ НА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА, ЗАЩО ТЯХ НЕ РАЗСЛЕДВАТ - СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ ТОЛЕРАНТНОСТ СКЪПИ МИ УПРАВНИЦИ - НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВИДЯХМЕ ДО КЪДЕ НИ ДОКАРАХТЕ С ВАШАТА ТОЛЕРАНТНОСТ, НО ИДВАТ ИЗБОРИИИИИИИИИ
285
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ще гласувам за АТАКА,докато не забранят ДПС.
284
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Дори и Воленчо, да преиграва....:- Според Корана минаретата не са задължителни..., за мюсулмански храм..., та камо ли използването на високоговорители...- За ползването на тротоара се плаща - тротоарно право на общината..., а джамията не плаща- На молитвата днес, имаше тридесетина души и спокойно можеха да са в сградата на джамията...- Имама ТРИ ПЪТИ моли мюсулманите ДА ВЛЯЗЯТ В ХРАМА ЗА МОЛИТВА, но тридесетината ислямисти, водени от Юзеиров, продължаваха да ХВЪРЛЯТ КАМЪНИ И ТОЧАТ НОЖОВЕ пред джамията!!!- От документалните кадри по канал 3 се вижда, че пръв удар с юмрук И ВОДОСТОЧНИ ТРЪБИ нанасят мюсулмани, арестуваха атакист..., а задържания мюсулман бе пуснат от полицая- Докато траеше неразборията НЯМАШЕ ПАЛЕЖИ!!!И в същото време:- Удариха в главата с камък български депутат, според ДПС И какво от това- Лошото е, че Президентчето ни в същия момент беше в Кърджали..., на поклонение пред местния кмет...- Хубавото е, че г-н Омеров (Алексей Петров), СПРЯ ПАРИТЕ за Атака и ги прехвърли на НОВАТА ПАРТИЯ НА ТЕЛЕВИЗИЯ "Скат"...- А и, да видим откъде Първанов ще извади пари за партия?!?!?! Дали и той ще ги получи от ковчежника на ДПС г-н Омеров (Алексей Петров)???Кой ще отговори...
283
3
 
0
 
! Отговори
много тъп Българин преди 12 години
...срещу неизвестен извършител - ами нека тъпият Българин да ви ги каже -Волен Сидеров - това е неизвестният извършител ...по - долен предател и от поп Кръстьо и Юда взети заедно
282
6
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИТЕ ,ТРЯБВА... преди 12 години
...ДА СА РАЗДЕЛЕНИ ... ДА ВРАЖДУВАТ И ДА СЕ САМОИЗЯЖДАТ .....ЗА ДА СЕ ПРОКАРВАТ РУСКИТЕ ,ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ В СТРАНАТА!!!"НАЦИОНАЛИСТ"---ЗНАЧИ ,ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ,БЕЗ РАЗЛИКА ОТ РЕЛИГИЯ И ЕТНОС ---СА ТИ СКЪПИ И ТРЯБВА ДА ГИ ЗАЩИТАВАШ!!!ДА ПЪДИШ ХОРАТА , ДА ГИ БИЕШ, ДА ИМ ПРЕЧИШ ДА СИ УПРАЖНЯВАТ РЕЛИГИЯТА И ДА ГИ УНИЖАВАШ И ПСУВАШ------ТОВА Е ТЕРОРИЗЪМ И КОМУНИЗЪМ!САМО ЧЕРВЕНИТЕ /КОМУНИСТИЧЕСКИ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ***/ПРАВЯТ ТОВА!!-КОМУНИСТИТЕ НА ЖИВКОВ -И "НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИСТИТЕ"НА ХИТЛЕР
281
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волене ти си улав не можа ли да ти роди кухата тиква че брато БОКО че ти спретне *** капан Требеше с други да се съешиш
280
6
 
1
 
! Отговори
българин 681 преди 12 години
А какво прави Атака там ? Атака напада и българи (случката Батак), какво остана за джамията, така че да не ми ги разправя тия...
279
1
 
4
 
! Отговори
мен преди 12 години
бездомните си постеллят картоните пред парламента. При всички случаи ще е по добре от това ТУРЧИН ДА НА КОЛИ, ДА СЛУШАМ ХОДЖАТА ИМ, И ВЪОБЩЕ ДА СЪЖИТЕЛСТВАМ С ТЕЗИ ***
278
3
 
1
 
! Отговори
anonim преди 12 години
Tozi Siderov , vob6te ne e normalen ,napravo vze da stava antipati4en.Ako 4as po skoro go varnat v realniya svqt 6te e dobre za nego...
277
1
 
6
 
! Отговори
мен преди 12 години
Прокуратурата да разследва защо се стигна до митинга на атака, кой позволи високоговорителите на талибаните,чергите по тротоарите, кои са тези които носят ножове и защо? И ако им кажат че ножовете са за да си чопляг стените в джамията или да си режат лука с който ще обядват то тогава да не закачат и мутрите ножари и техните причини са същите. Ако фандъкова се оправдава с толерантност то да не се чудят когато утре някой *** издуе и радка пиратка в центъра на столицата или пък
276
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака няма и не може да бъде забранена.Това е единствената българска партия която държи на българското,националното,това с което се отличаваме от другите.В бедна България на българина това само му остана -да се гордее със своята идентичност.И това ако загубим-обречени сме.По целия демократичен свят съществуват подобни партии.Може би в България емоциите са в повече .Решението е да се смени лидера на Атака с човек който по уравновесен.
275
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа управляващи,много сте се откъснали от народа си! Госпожо Фандъкона ,след като не изпълнявате собствените си разпоредби ,гарантиращи спокойствие на гражданите и относителна тишина в центъра,което изключва усилматели в джамия и лежащи по черги на тротоара,прочетете поне какво мислят софиянци по въпроса. Все пак идват избори де!
274
0
 
7
 
! Отговори
DO 298 преди 12 години
TAKA E!NO TE SA SI PLATILI NA KOGOTO TRIABVA OT OBSHTINATA.I PAK OPIRAME DO KORUPTSIA!!
273
3
 
7
 
! Отговори
КОЙ Е ВИНОВЕН ? преди 12 години
Криворзбрани идеи - НАЦИОНАЛИСТ е този дето се бори и милее за всичко дето се намира в страната ни, за всички нейни граждани.Нека си представим, че всички са чисити българи и само христяни, то тогава ще почнем да се делим на синеооки и руси от една страна срещу чернооки и чернокоси от друга страна.Не са виновни мюсулманите, а Столична община, че с години не санкционира джамията заради използването на високоговорителите.Това доведе наистина до много дразнения и тоя *** направи безобразия !
272
0
 
4
 
! Отговори
otsenka преди 12 години
PROKURATURATA NALI OBESHTA DA RAZSLEDVA SDELKATA S "KREMIKOVTSI"ILI VECHE ZABRAVIHTE!!