Руските интереси разделили ГЕРБ и "Атака"

Костов призова управляващите да запазят етническия мир
Обновена: 27 май 2011 09:51 | 27 май 2011 09:40,
90
Руските интереси разделили ГЕРБ и "Атака"
Снимка: БТА

„Атака” ще оттегли подкрепа си от ГЕРБ, ако не се случат руските енергийни проекти. Това прогнозира лидерът на ДСБ Иван Костов пред Нова телевизия.

Според него Сидеров и „Атака” имали пряка връзка с руското посолство у нас и лобират за защита на руските интереси.

"Аз допускам дори и това, че и "Атака" действа в такава посока, да се упражни натиск срещу правителството. Тезата ми е, че "Атака" ще оттегли подкрепата си от ГЕРБ, ако не изпълни исканията Русия за АЕЦ "Белене". Русия очаква България да се поддаде на натиска и е напълно възможно да опитва да го прави чрез Wikileaks”, коментира Командира.

Костов беше категоричен, че отношенията между ГЕРБ и „Атака” след случилото се пред джамията в центъра на София не са просто „раздор", а нещо много по-сериозно.

„В България в момента няма ислямски фундаментализъм, но е възможно да се появи. Ако не обявим пред европейските си партньори, че ние не сме ксенофобска страна, ще имаме големи санкции, ще се влошат отношенията ни и със съседни наши страни.

Още по темата

Възможно е да се превърнем в мишена на терористи. А не може да допуснем това заради някой, който си е изтървал нервите“, отсече Костов.

Той призова мюсюлманите да не се поддават на следващи провокации.

Всеки, който си служи с религията, за да прави политика, нарушава закона. "Атака" безспорно прави това и хората, които са провокирали конфликта, трябва да си понесат последствията, категоричен е Костов.

По думите му голямото умение на властта е да успее да запази етническия мир.

Във връзка с предстоящите избори Иван Костов изрази мнението, че не е реалистично да се случат избори 3 в 1.

Според него обаче има ерозия на подкрепата на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
12
 
! Отговори
До Контра-Атака 24* преди 13 години
Или си много ***,или с изпаднал в дълбоко умопомрачение!?...ДПС да се разцепи?????Какви ги приказваш бе...Това на Дал е театър за наивници!ДПС си имат бетонен турски електорат,който по никакви причини не е възможно да гласува за друга партия,освен за ТУРСКАТА!Аамет Доан и магаре да им предложи,магаре ще изберат!Тези хора припознават Турция за своя родина и никога няма да припознаят България за такава!Просто се чудя как може да има такива наивници като тебе!Те са обединени,но ние защо не сме??!..
27
6
 
3
 
! Отговори
от 25 преди 13 години
Ами хиляда минуса ми сложете ако искате. Райчев го каза че е спечелил делото и даже каза че наистина съдът определя Сидеров като фашист. Ако лъже вече Райчев, това е друга работа. Аз затова попитах някой ако е запознат да каже нещо.
26
8
 
19
 
! Отговори
НЕ Е САМО СИДЕРОВ... преди 13 години
СИДЕРОВ... Е САМО ПИОНКА В ИГРАТА СРЕЩУ "БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ"!!ОСНОВНИЯ ИГРАЧ В ТАЗИ ИНТРИГА Е...."РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА" В БЪЛГАРИЯ, В ЛИЦЕТО НА БКП/БСП И БИВШИТЕ ОРГАНИ НА ДС/ДПС!!ЦЕЛТА Е :ДА СЕ НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ ---"НЕПЕРСПЕКТИВНА ЗА ЕС" И ДА СЕ НАТРАПИ.. "АНТИЕВРОПЕЙСКО"МИСЛЕНЕ....НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НАЦИЯ!!!!В КРАЙНА СМЕТКА ---ДА СЕ ВКАРА БЪЛГАРИЯ В КОЛОВОЗА НА РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ ...И ПРЕВЪРНЕ В "ЗАДЕНАЙСКА ГУБЕРНИЯ"!АГЕНТИТЕ НА ДС/БКП/ДОГАН И СИДЕРОВ/СА САМО СРЕДСТВА ЗА ТОВА
25
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледах Андрей Райчев при дългия и каза че е спечелил делото заведено от Сидеров за клевета, че бил наречен от социолога фашист. Щом го е спечелил , значи наистина е фашист. Тогава си задавам елементарния въпрос- защо се след като Сидеров се оказва фашист е в бг парламента и е депутат? Или конституцията ни позволява да имаме за депутати доказани фашисти?Някой ако може да ми каже!
24
8
 
16
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
С тази провокация, Сидеров ...НАПРАВИ РАЗЦЕПЛЕНИЕТО на ДПС - НЕВЪЗМОЖНОСега вече опитите на Дал, да отцепи голяма част от електората на ДПС, са обречени на неуспехАз откога пиша, че Сидер е маша на ДоганОще повече, че и на двамата бащите (рано починали) са етнически циганиКолкото до Костов, на него не само баща му, но и майка му е *** ...
23
8
 
13
 
! Отговори
НКН преди 13 години
КНК имаше едо улаво момиче (Карина) бродеше по форумите и Боготвореше Костоввиж при теб е друг случай1- подставено лице на ДСБ2- налапал си си яко от приватизацията3- *** си като галош3тият вариант го изключвам - личи си че си ерудиран човекостават вариант 1 и 2 - е кой е брато ?
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kraino vreme e Rusia da si go zavre. Koi sa rusia izobshto zaginala nacia koiato jivee na stara slava. Nikoi ne gi brysne veche
21
7
 
6
 
! Отговори
OX преди 13 години
EI NAGLEC TI LI GOVORISH ZA LOBIRANE I ZA PERESPEKTIVI,TI DETO OTVRATI 4 MILIONA BULGARI TI DETO OKRADE ZA 7 GODINI KOLKOTO CHERVENITE OKRADOXA ZA 45,TI DETO IMASH KOSTOVGRAD GOVORIA ZA DEVIN,TI NISHTOJESTVO NAKARA NIKOI DA NE VIARVA NA SINITE BOKLYK TAKAV
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Успехите" на провокатораПрез изминалите дни беше направен опит за заличаването на онзи капитал, с който България изгради своя образ на държава с толерантно население. Образ, който страната старателно поддържаше на всички международни форуми, през всичките години след падането на Берлинската стена. Етикетите "остров на стабилност", "модел за етнически мир", "безкръвен преход" за броени дни бяха успешно сведени до кухи клишета.
19
0
 
21
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
С рестартиране, няма да стане, преинсталиране на управленския модел трябва у нас!
18
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Провокацията на Сидеров пред централната софийска джамия, както и инцидентът в Студентския град успяха да постигнат това, от което до този момент българското общество се бе опазило: за първи път в най-новата европейска история България беше стигматизирана редом с "останалите диви балканци". Защото точно така европейските медии коментираха скандала в прочутия триъгълник на българската толерантност между черквата "Света Неделя", джамията и синагогата. Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европарламента изрично осъди нападението над мюсюлманските поклонници, а лидерът й Ги Верховстад поиска забрана на партия "Атака".
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вирусът "Сидеров" държи в напрежение имунната система на българското общество. Формулирано с езика на програмистите, лидерът на националистите е "системна грешка", а системата май трябва да се рестартира.
16
1
 
10
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Значи за да си фашист, не значи че си паталогичен случай! Много ясно знае какво прави Сидеров- той иска да провокира мюсюлманите и когато стане нещо от тяхна страна, да извлече дивиденти от това. Просто е!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В резултат на последните прояви на "Атака" и на нейния лидер трима депутати - Валентин Иванов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев напуснаха парламентарната група на партията. По думите на Кирил Гумнеров разочарованието им от "Атака" е процес, а не еднократен акт. "Смятаме, че със сегашните действия на "Атака" не се постига никакъв друг ефект, освен да се уронва престижът на патриотите в България", каза пред български медии Кирил Гумнеров. Клаус Шрамайер обаче гледа на действията на "Атака" другояче:"Това е нормално за страна в предизборен период. Трябва обаче да отбележим, че първо: в "Атака" няма само десни екстремисти. Там има и много стари муцуни от комунистическия лагер, т.е. партията е една смесица. И второ: с депутатите си, които сега вече са 17, "Атака" не е особено значима от гледна точка на избирателната подкрепа."
14
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Срещу кого ли още ще се засили Сидеров?Според бившия германски дипломат партия "Атака" няма потенциал, който да е в състояние да мобилизира дясноекстремистката сцена в България: "Не познавам Сидеров лично. Само се чудя, че в 21 век подобни налудничави идеи могат да намерят поддръжници. "Атака" е не само дясноекстремистка, тя е фашистка формация, която е настроена анти-американски, а също и срещу ЕС, евреите и мюсюлманите. Не знам срещу кого още ще се засили Сидеров като обезумял. Той е патологичен феномен", заключава бившият зам.-посланик на Германия в София д-р Клаус Шрамайер.
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ООО КНКА добро-ютро Ние пак сме тук и ще защитаваме Мавъра?
12
6
 
9
 
! Отговори
Viena преди 13 години
В България ние не ценим нашите мюсюлмани. Ние имаме огромен шанс, на фона на нещата, които се случват в съседни страни, на Балканите, където навсякъде могат да се срещнат някакви огнища на радикализация или на засилени фундаменталистки течения и настроения. Ние не ценим нашите мюсюлмани, които са изключително лоялни, обичат България, държат на страната и сами имат собствени, вътрешни механизми, с които да се предпазват от, да кажем, евентуални радикални или нетрадиционни проповедници, които биха дошли в страната.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малеее, този Кънчо Стойчев социолога е егати турската *** ***. Изцепи се че полицията пазела атакистите един вид, щото позволявали на Волен да ги обижда с "еничари".
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Етническият мир - българска забележителностОколо десет процента от населението в България са етнически турци. Към тях се прибавят и други мюсюлмански малцинства. След рухването на комунизма страната се отличава до голяма степен с мирно съжителство между българското мнозинство и турското малцинство. За разлика от враждуванията в съседна Сърбия, в България се стига до социални, но не и до етнически напрежения. Това се дължи включително на факта, че турското малцинство се вижда добре представяно на политическата сцена в София.
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки, който си служи с религията, за да прави политика, нарушава закона. "Атака" безспорно прави това...A za6to propuskate ДПС ? Te po-razli4ni li sa?