Цветанов да си ходи заради гафовете, зове Петков

България няма да види Шенген, отсече депутатът
Обновена: 3 юни 2011 10:16 | 3 юни 2011 09:38,
148
Цветанов да си ходи заради гафовете, зове Петков
Снимка: БСП

Много съм скептичен, че през есента ще влезем в Шенген, и то заради организационни и властови причини, заради некадърност и корупция, заяви пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Румен Петков.

Още на 1 юни той обяви, че ще сезира прокуратурата заради избягал от самолет арестант.

Това е пореден груб гаф на страната ни, подчерта Петков и разказа, че става дума за задържани в друга държава по силата на европейска заповед за арест двама български граждани, от които само единият слиза от самолета.

„Никой не може да си обясни как се е случило това – израз е и на некадърност, и на корумпираност“, смята бившият министър.

По думите му недопустимо е да не бъде изпратен конвой при подобни случаи и човекът, чиято отговорност е политическа, трябва да си отиде. Петков заяви, че не е възможно да не е ясно кой е отговорният човек.

„Какво означава да оставиш външната граница на ЕС неохраняема? Какво означава да ти поверят арестант и той да избяга“, реторично попита бившият вътрешен министър.

По думите му не може шефът на Агенция "Митници" да говори за контрабанда от порядъка на 1 милиард. Румен Петков визира изнесените в четвъртък данни на международна конференция, че 30% от пазара на тютюневи изделия са нелегални. 

"Партньорите ни спират за Шенген, защото сме икономическа заплаха за Европа покрай контрабандата на цигари", каза в тази връзка Румен Петков.

Резултатът според него е, че България няма да види Шенген, и това било най-тежкият политически провал. МВР трябва да бъде реорганизирано, категоричен бе Петков.

Според него има още два недопустими случая – на избягала в морето гемия, както и на загинал служител на границата и хванати негови колеги с алкохол в кръвта.

Още по темата

Петков обеща, че ако се окаже, че всичко това не е истина, лично ще си подаде оставката като народен представител.

"Ако се окаже истина обаче, нека Цветанов и компания да освободят местата", обобщи той.

Относно кандидатурата на Меглена Кунева за президент Румен Петков коментира, че левицата трябва да излезе със силна номинация на предстоящия вот.

„Този вот ще повлияе и върху местните избори. Не казвам, че двойката за президентските избори трябва да е чисто партийна, такава не би ни довела до пълен успех. Трябва обаче да е двойка, която е ляво и социално ориентирана“, подчерта червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
5
 
! Отговори
До пофи преди 12 години
пофчо.какви милиони те гонят бе човек.Този къдравия симпатяга от ГЕРБ каза ,че абе май се е крало много ама нямаме доказателства.
64
3
 
6
 
! Отговори
мефисто преди 12 години
Уорлик ми взе визата, аз ще му взема душата
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Маргините, Братя, Галеви, Масларова, Цонев, Алексей Петров, Р.Овч., Вальо Топлото, Цветелин Кънчев - Все ЗАПОДОЗРЯНИ, НАБЕДЕНИ и ВСЕ ОНЕВИНЕНИ ОТ НЕПОДКУПНИЯ БГ СЪД! Ах, този лош Цветанов!!! Лош! Лош!
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да,Румба,ще изберем пак теб,че да ни вкараш в Шенген оттатък.Ти не правиш гафове,ти само си пийваш с мутрони.
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя пак не си е изпил питието навреме ...
60
6
 
14
 
! Отговори
Пиклива Запалка преди 12 години
Тази мутра защо не ходи да пикае в чужди фонтани, в САЩ не го пускат но в Сибир ще го приемат, ще им оцветява леда в жълто-червено.
59
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха. ГЕРБерските поддръжници се активизираха да пишат в стил "Петков е ***, Цвъцко е велик!". За съжаление истината е, че и двамата не са стока, обаче единият е по-хитър от другият.
58
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве Румене ,Я ходи пикай , па си легни
57
3
 
7
 
! Отговори
пофи без пантофи преди 12 години
Учудващо е, че Мая М., която обикновено е компетентна по всички въпроси, мълчи по въпроса за тези 117 млн евро ?! Очаквах и Румен П. да избяга от болницата и да пристигне в парламента, за да ни каже къде се губят тези 117 млн ?! Ако тези 117 млн евро са откраднати \' законно \', не трябваше ли Л. Корнезов да стане и да ни цитира някой член от НПК за извършено финансово престъпление ?
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Петков > Цветанов
55
6
 
7
 
! Отговори
До 35 преди 12 години
Правилно изброяваш и за всички казваш-ЗАПОДОЗРЕНИ ,а не осъдени ,защото , тези за които се каниш да гласуваш за две години нищичко не доказаха-не знам дали поради некадърност или просто няма какво да доказват за т.нар. заподозрени.А за Цветанов ясно се доказа-несъответствие между доходи и харчене т.е. корупция и кражби
54
10
 
4
 
! Отговори
друзья преди 12 години
Ето затова смятам, че Румен П. и Мая М. трябва да бъдат кандидат - президентската двойка, излъчена от левицата ! Те двамата са много добра комбинация и биха работили в екип винаги и само за доброто на БГ ! Румен П. работи много / Уикилийкс /, а Мая М. е добър оратор ! Румен П. дори и докато беше болен, отиде на работното си място в парламента, за да даде интервю . . . Живее с проблемите в държавата и иска винаги да ги разреши . . . Какво по - хубаво от това ? Кой е ? Той е !
53
3
 
8
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Тези само това знаят - някой да си ходи белким дойдат те.И с какви обещания - че няма да правят вече така/няма да краднат/ или че веднага и с много ще вдигнат доходите.Те вярват ли си или ни правят на балъци.А като си управляващ безпроблемно ще си харчат паричките от Белене - те много бе /парите/- трябва до живот да управляват
52
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забрави ли че бяхме заедно като пика във фонтана.И се хилеше пиян като талпа че ще го изтръскаш на масата.
51
8
 
11
 
! Отговори
Позитански пес преди 12 години
джаф-джаф... Цветанов да си ходи ...джаф-джаф... за да дойда аз... джаф-джаф... апартаментите на Цецо...джаф-джаф...Бойко е ***...джаф-джаф...аз съм сложен...джаф-джаф...
50
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам една мечта: 100% от българите да гласуват. Така такива като този на снимката никога повече няма да ни занимават с присъствието си.
49
3
 
3
 
! Отговори
ggg преди 12 години
И 2-мата за нищо не ставате и трябва да си ходите от България !
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ,трябва да си ходи.Защото този на снимката трябваше отдавна да е в затвора!
47
14
 
11
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
"Цветанов да си ходи заради гафовете, зове Петков"НИМОЖЕ, РУМЕНЕ..., НИМОЖЕ!!!ЦЕЦКУ КОНСУЛТАНТА-БРОКЕР ИСКА ДА СИ КУПИ ОШТИ 6 ГАРСОНИЕРКИ ПО 120, 150 И 200 КВАДРАТА В ИЗТОК И ЛОЗЕНЕЦ...ИДВА ТУГАВА ША *** ПЕНСИОНИРАМИ... ТА ДА ВЗЕМИ И 20 ЗАПЛАТИ *** СИСТЕМАТА НА МВР-туКОНГРАЧУЛЕЙШОН БУРИСОФ
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този отдавна трябваше да е в затвора, а не да ни дразни с присъствието си по медиите!