Цветанов да си ходи заради гафовете, зове Петков

България няма да види Шенген, отсече депутатът
Обновена: 3 юни 2011 10:16 | 3 юни 2011 09:38,
148
Цветанов да си ходи заради гафовете, зове Петков
Снимка: БСП

Много съм скептичен, че през есента ще влезем в Шенген, и то заради организационни и властови причини, заради некадърност и корупция, заяви пред Нова телевизия бившият вътрешен министър Румен Петков.

Още на 1 юни той обяви, че ще сезира прокуратурата заради избягал от самолет арестант.

Това е пореден груб гаф на страната ни, подчерта Петков и разказа, че става дума за задържани в друга държава по силата на европейска заповед за арест двама български граждани, от които само единият слиза от самолета.

„Никой не може да си обясни как се е случило това – израз е и на некадърност, и на корумпираност“, смята бившият министър.

По думите му недопустимо е да не бъде изпратен конвой при подобни случаи и човекът, чиято отговорност е политическа, трябва да си отиде. Петков заяви, че не е възможно да не е ясно кой е отговорният човек.

„Какво означава да оставиш външната граница на ЕС неохраняема? Какво означава да ти поверят арестант и той да избяга“, реторично попита бившият вътрешен министър.

По думите му не може шефът на Агенция "Митници" да говори за контрабанда от порядъка на 1 милиард. Румен Петков визира изнесените в четвъртък данни на международна конференция, че 30% от пазара на тютюневи изделия са нелегални. 

"Партньорите ни спират за Шенген, защото сме икономическа заплаха за Европа покрай контрабандата на цигари", каза в тази връзка Румен Петков.

Резултатът според него е, че България няма да види Шенген, и това било най-тежкият политически провал. МВР трябва да бъде реорганизирано, категоричен бе Петков.

Според него има още два недопустими случая – на избягала в морето гемия, както и на загинал служител на границата и хванати негови колеги с алкохол в кръвта.

Още по темата

Петков обеща, че ако се окаже, че всичко това не е истина, лично ще си подаде оставката като народен представител.

"Ако се окаже истина обаче, нека Цветанов и компания да освободят местата", обобщи той.

Относно кандидатурата на Меглена Кунева за президент Румен Петков коментира, че левицата трябва да излезе със силна номинация на предстоящия вот.

„Този вот ще повлияе и върху местните избори. Не казвам, че двойката за президентските избори трябва да е чисто партийна, такава не би ни довела до пълен успех. Трябва обаче да е двойка, която е ляво и социално ориентирана“, подчерта червеният депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
6
 
12
 
! Отговори
ХаХа преди 12 години
Помочко , помочкоооо,цял живот се бориш против шенген.Милееш за Русия а не за европа,кого заблуждаваш?????
84
7
 
13
 
! Отговори
oп преди 12 години
Тоя най-малко може да търси сметка на когото и да било!
83
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако трябва Цветанов да си ходи, досегашните вътрешни министри трябва да са за разстрел. Всичките са вътре и в наркотрафика, и в проституцията, и в трафика на хора, и във всяко едно звено от организираната престъпност. Това го знае всяко дете.
82
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безобразията,които сътвори Цвъки кауна, Руменчо и за 20 год. няма да може да ги направи!
81
7
 
7
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Не знам дали е комунист коментиращия, но пък що за клиничен *** трябва да е човек, та да подкрепя сегашното умствено недоразумение Цветанов ...
80
3
 
12
 
! Отговори
оле преди 12 години
Господина е срам за България!
79
2
 
3
 
! Отговори
до 75 Ел Капитан преди 12 години
"То трябва да си бая заблуден и промит мозък , да си мислиш ,че е била с друга цел освен лична облага !!!! "И/ИЛИ ПЛАТЕН ПОЗИТАНСКИ ДРАСКАЧ НА МИНИМАЛНА НАДНИЦА!
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой е автора на следното изречение?Той е лъжец, когото не мога да съдя за съжаление, защото се ползва с имунитет.(+) Уорлик с дипломатически имунитет(-) Петков с депутатски имунитетАко Петков лъже Уорлик не може да го съди.Ако Уорлик е лъжец Петков не може да го съди но може да му разбие носа - нали и той е над закона.
77
2
 
6
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Никой не може да си обясни как се е случило това израз е и на некадърност, и на корумпираност, смята бившият министър.Ей тва е чиста плямпалогия за впечатляване на по-заспалата част от електората (матряла). Ако са били корумпирани, са го пуснали да избяга, което няма нищо общо с некадърност, а ако са били некадърни, са го изтървали просто защото са некадърни, а не защото са корумпирани. Ако бяха некадърни и корумпирани едновременно, нямаше да успеят да го пуснат да избяга като хората.
76
5
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Умният, как така никой не подкрепя мъдрите ти слова? Ти комунист ли си, че държиш на този ***? От всички некадърни крадливи правителства - да, твърдя, че това е най-малко крадливото и най-малко некадърното!
75
5
 
11
 
! Отговори
КОСТАДИН преди 12 години
ДРУГАРЮ ПЕТКОВ,СРАМ Е ЗА ВАС, КАТО БИВШ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР, КЪДЕТО СИ ЯЛ ХЛЯБ ДА НЕ ПОЗНАВАШ ПРАВОМОЩИЯТА НА ОРГАНИТЕ. ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАПОВЕДИ ЗА АРЕСТ И КОНВОЯ НА ТАЗИ КАТЕГОРИЯ ЛИЦА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ "ОХРАНА" ПРИ МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО. СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА ПРОПУСНАТ АРЕСТАНТИТЕ ПРЕЗ СЬОТВЕТНИЯ ГРАНИЧЕН ПУНКТ. ЖАЛКО ЗА ТВОЯТА И НА ТВОИТЕ АГЕНТИ НЕГРАМОТНОСТ !!!ПЪК И МАЛКО Е НАГЛИЧКО ТОЧНО ВИЕ ДА ГОВОРИТЕ !!
74
2
 
11
 
! Отговори
ЕЛ КАПИТАН преди 12 години
До коментар 69Какви умни министри , не видя ли,че тоя не можеше да върже 2 думи на кръст и накрая осветли Алексей Петров... Всички знаем за какво е била срещата с Галеви . То трябва да си бая заблуден и промит мозък , да си мислиш ,че е била с друга цел освен лична облага !!!!
73
3
 
3
 
! Отговори
До 66 преди 12 години
Ама интересно по кое време се е крало... думичка не обелваш... доказателства няма казваш... пак невинни, пак набедени. ИДва спец. съда и тогава, ще пищиш, че доказателствата са фалшиви.... съда е неподкупен и честен, докато оправдава червените мафиоти, като се обърне палачинката ще стане лош и манипулиран. Нали? ***=Комунист.
72
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМИ ТИ, ПИКАЕЩИЯТ МАФИОТ С БАБУНАТА НА ЛИЦЕТО ТИ, КОГА ЩЕ СИ ХОДИШ В ЗАТВОРА, КЪДЕТО ТИ Е ДОЖИВОТНОТО МЯСТО?
71
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***!Стига с това "пикльо","шадрафана"и др. подобни глупости!ПОГЛЕДНЕТЕ РЕАЛНО НА НЕЩАТА!Всеки ден все нови и нови издънки на Министерството управлявано от 6 апартаментния министър!Докога ще се спотайва и ще продължава да върши безобразия?!
70
4
 
8
 
! Отговори
Пикаещ преди 12 години
до Хайде, хайде на село краснай ***
69
5
 
12
 
! Отговори
ЕЛ КАПИТАН преди 12 години
Всеки който е от Плевен , помни как Петков когато беше КМЕТ НА ГРАДА пикаеше всяка сутрин мъртво пиян във фонтаните на центъра !!!! След това беше свален от длъжността вътрешен министър - и тогава всички видяха колко *** може да бъде.Аз се учудих как толкова *** човек може да е вътрешен министър на държавата... А сега с най-голямата си наглост говори за другите.... Всеки е чувал за каналите с дрога на Петков по Дунава.....
68
15
 
7
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 12 години
Колкото и да се бъзикаме с Румен Петков, сложете си ръката на сърцето и само пред себе си признайте, че е прав в момента.Не, че сме имали кой знае колко умни министри на МВР, ама сегашния е нещо като квинтесенция за семпъл мозък.
67
3
 
8
 
! Отговори
Магистрат преди 12 години
И да осъдят някой - като например Цветелин Кънчев и Ванко-1. Доказани престъпници, осъдени и лежали в затвора. Бащицата Гоце ги помилва или партията-майка БСП им гласува амнистия в парламента (Поправката Ванко-1). А за да са сигурни, че нито един другар няма да бъде осъден беше гласувана амнистия за престъпления по служба причинени от "недоглеждане" а всички знаем, че всички бесепарски престъпления са следствие от недоглеждане! Цветанов е виновен, нали разбирате...
66
6
 
15
 
! Отговори
Червен Главуч преди 12 години
КГБ Запалка иска пак да папка от държавната ясла, глад мори добитъка....................