Арестант без конвой духна. Под носа на МВР

Двама българи били закопчани в ЕС, връща се единият със самолет
Обновена: 1 юни 2011 15:20 | 1 юни 2011 13:38,
96
Арестант без конвой духна. Под носа на МВР
Снимка: Булфото

Проспаха ли МВР и Граничната полиция бягството на конвоиран със самолет българин? За подобна случка, станала в България между 5 и 20 май, информира медиите в парламента бившият вътрешен министър в тройната коалиция Румен Петков.

Петков не разкри източниците си, както и не даде подробности за провинението, за което е бил задържан нашият сънародник в чужбина.

Обясни, че през май в държава членка на ЕС са били задържани двама българи. Срещу тях е имало процесуални действия и България е уведомена, че сънародниците ни могат да бъдат върнати обратно в страната.

„Вярно ли е, че МВР е уведомило партньорските служби, че няма да изпрати конвой и двамата да бъдат доставени със самолет?”, попита Петков.

Според информацията, която бившият вътрешен министър цитира, между 5 и 20 май съответната европейска държава натоварва на самолета двама българи. 

„Тези двама „туристи” са качени на самолета. Вярно ли е, че в София е слязъл само един от тях?”, попита Румен Петков. „От двамата единият е минал като на парад летище София, заключи бившият МВР шеф.

Според него случаят показва няколко неща. „Че някой е взел рушвет, това е върхът на некадърността на Цветан Цветанов и шефа на Граничната полиция.

Левият депутат обясни, че за въпросната случка левицата ще сезира главния прокурор и ще отправи питане към вътрешния министър Цветанов по време на парламентарния контрол.

Червените ще искат да се сформира анкетна комисия в парламента по въпроса. „Убеден съм, че колегите в Европол и Интерпол са втрещени. Това е първият случай, в който арестант е неконвоиран от една до друга държава. Това доказва, че в България всеки арестант може да избяга. Това показва, че членството ни в Шенген е невъзможно.

Ние показваме, че престъпниците влизат в България като на парад”, коментира още Румен Петков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 12 години
И въобще, ние (гражданите) ли трябва да учим полицията как да ги търси, какви варианти за бягство имат и как да бъдат предотвратени????
93
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 12 години
Добре де, как се е качил на самолета и не е слязъл на летище София?Има 3 варианта:1)Скочил е с парашут, без екипажа да забележи (реално е изключено дори да отвори вратата по време на полет) - ОТПАДА.2)Слязъл е на летище София и се е качил на друг полет (с малко пари и връзки съвсем възможно).3)Бутнал е пари на гранична полиция и в момента си пие кафето някъде из България (с малко пари и връзки е най-вероятния вариант).Варианти 2 и 3 можеше да се предотвратят!
92
0
 
2
 
! Отговори
Авиатор преди 12 години
Изобщо не сте в час.Няма такава процедура.Тя касае авиопревозвача, а не държавата.Това че някой некадърник в "България ер" ( единствените които поддържат редовна линия до Кипър ( Ларнака) не си е свършил работата, е без коментар.Може би просто *** а джиите да са решили да си го пуснат да си ходи.
91
1
 
0
 
! Отговори
нут преди 12 години
И какво сложно има? Тръгнали са двама, единият е слязъл? А, защо не проверихте багажа на стюардесите? Напоследък жените станаха много еманципирани и хващат гаджета както си искат - даже и в куфари. Защо във всичко виждате умисъл и грешки на някого? Може да го е свалила някоя натокана стюардеса и да го е приватизирала за Уикенда?
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Арестант без конвой духна. Под носа на МВР"Нашата полиция го пази :)))
89
1
 
1
 
! Отговори
Krios преди 12 години
Този не беше ли болен нещо!?!? Или вече си е взел дозата и е добре:)
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тaшаци! Бе това МВР не ни дава и миг в който да поскучаем. Вярно е, че милиционерите/полицаите никога не са били от интелектуалния елит на нацията, ама и такива *** не бяха. :( Ама иначе пеят песни за тях.
87
3
 
2
 
! Отговори
Европол преди 12 години
Избягалия арестант е...... Румен Петков!
86
1
 
1
 
! Отговори
Слух преди 12 години
цитат:"по онова време (Р.П) бъдещият вътрешен министър е работел в Ленински районен комитет на партията."
85
0
 
4
 
! Отговори
WWW преди 12 години
МЕН МЕ ПАЗИ МВР ;;;;;;;;;;;
84
0
 
0
 
! Отговори
нут преди 12 години
Петков какво е недоволен? Може би, това е операция срещу "Скритите". Сега цялата държава, Полиция, НС, бизнес-среди с почуда ще наблюдават къде ще иде този беглец? Началото на новият крими-епизод е в ход. Очакваме продължение.
83
1
 
1
 
! Отговори
Лозунг преди 12 години
Убий папагал - спаси румен Петков!
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам колко ни е силна граничната полиция, се чудя как все още Ал-Кайда не са се outsource-нали цялата дейност у нас ?
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румбата президент!
80
2
 
2
 
! Отговори
sedefcho преди 12 години
Снимката кърти :):):) Има някакво послание със статията :D :D :D
79
9
 
6
 
! Отговори
Новина преди 12 години
Поради алергията си към папагали Румен Петков обяви, че напуска БСП и се отдава на залужен алкохолен делириум.
78
6
 
20
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Егати, тия насила ще ме накарат да гласувам за първи път през живота си. И определено няма да е за герб.
77
2
 
13
 
! Отговори
бг преди 12 години
тоя там шев на гранична ли ква там да си ходи.....тва е срам пред света ,,,,виж утре и талибали пуснали да взриви аирогарата
76
14
 
10
 
! Отговори
Clever преди 12 години
Смешници! Погледнете снимката горе. Злобни, нагли ***, които прдължават да ни крадат повече от 20 години. Ще се пръснат от яд, че кокъла не е у тях.Това ли е алтернативата на Управляващите, която предлагате. Не, благодаря!
75
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Р.Петков!Едно от лицата на БСП!Бивш министър от Тройната коалиция-подал оставка за нерегламентирани контакти с престъпни елементи,впоследствие с отнета американска виза поради съмнение за участие в наркотрафик.Те искат пак властта!