Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви

Лидерът на "Атака" иска да спре пазаруването на депутати
Обновена: 3 юни 2011 18:28 | 3 юни 2011 18:28,
328
Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви
Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров категорично отхвърли твърденията, че за да станеш депутат от неговата партия, трябва да станеш гарант за заем.

В това го обвиниха отцепилите се народни представители Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. По-рано днес те заявиха, че следващата седмица ще сезират прокуратурата по казуса.

Още по темата

По думите им почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от пълномощник на Сидеров.

Компаниите, регистрирани на Сейшелските острови, са теглили банкови кредити на 27 май 2009 г. Сега се оказва, че гарант по плащанията са народните представители от „Атака“, твърдят те.

Сидеров припомни, че вече е бил внесен такъв сигнал в прокуратурата.

„Беше образувана проверка, тя приключи и заключението е много ясно, че аз нямам никакво отношение по тези въпроси, и второ, че няма никакво нарушение на закона от моя страна”, оправда се лидерът на „Атака”.

„Аз не мога да имам никакво отношение към техни поръчителства или гаранции за заеми”, добави той.

Лидерът на „Атака“ нямал сигнали, че още някой депутат смята да напусне парламентарната група на партията. По думите му всеки е свободен да постъпи както реши.

Сидеров отново постави въпроса за промяна на Закона за политическите партии относно разпределението на държавната субсидия след напускането на депутати от дадена парламентарна група и заявяването на принадлежност към друга.

Той обясни, че с напускането на групата от някой депутат се нанася и удар върху финансите на партията. Сидеров отбеляза, че трябва да се премахне клаузата в закона, която дава възможност напуснал депутат да се заяви към друга партия с тайна декларация в Министерството на финансите.

Според него, докато тази разпоредба съществува, е възможно да се водят разговори с всеки депутат, включително и с народните представители на ГЕРБ.

По думите му това, че субсидията следва народните представители, давало възможност за „пазаруване на депутати“.

„Тук става вече двойно предателство – представяш се за герой, втори път нанасяш удар по финансите на партията, с която тя издържа своя апарат. Една партия има легитимен източник на доходи – това е държавната субсидия. С нея ние поддържаме клубове, поддържаме хората, които работят, и всичко, което е необходимо за политическата дейност”, заяви лидерът на „Атака“. 

Сидеров посочи, че първият депутат, който напусна групата на "Атака", вече е подал такава декларация и в резултат е отрязана сериозна сума от субсидията на партията.

„Това, което научих, е, че той се е записал към БСП, и Министерството на финансите отряза от нашата субсидия 50 хиляди лева от един транш, това, умножено по четири, прави 200 хиляди лева на година, пресметна лидерът на "Атака".

„Ако този човек получава всичките тези пари, вече не го интересуват никакви заплати, комисии“, коментира Сидеров.

Той припомни, че през февруари е внесъл промени в Закона за политическите партии да бъде прекратена тази порочна възможност.

„Ако от ГЕРБ не подкрепят измененията, остава съмнението, че и те използват тази възможност, за да привличат хора“, коментира лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен президент
266
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя па кавал, много си остроумен бе, на *** кавали прават ли се бее, то нема кво, вие затова сте толко злобни, един секс не прайте като хората.
265
3
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
anonim4o ispusna nervite
264
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега на колко части е България? Родопите вече е турска, докато вие тук седите и се пулите пред мониторите си половин България е превзета. Там няма българска реч. Там за българите няма работа. Там няма камбанен звън. Там се виждат само минарета, а по улиците се разхождат мюсюлмани с фесове и забрадки. Това е България в 21 век, в ЕС. Единственият, който може да спре превземането на България е Волен.
263
5
 
6
 
! Отговори
yambol преди 12 години
tozi na snimkata mi bese siu4enik hubavi kavali pravi
262
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Balgaria na 3 6te e po dobre
261
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви поръчителства какви 5 лева. Нека тези тримата кажат на цяла България за колко продадоха задните си части. Колко пари им наля Герб? Това е интересното, не да ни занимават с глупости.
260
3
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
volen prezident bilgariya na 2
259
2
 
2
 
! Отговори
До 259 преди 12 години
Те не са ултранационалисти, те са ултратъпи, ултрабездарни, ултрааутсайдери и ултранещастници
258
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака Победа
257
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фесовете бяха виновни за нападението пред джамията, това вече и бебетата го научиха.
256
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дефектът "Сидеров"Грешката "Сидеров" (ако използвам компютърна метафорика) е породена както от софтуеърен, така и от хардуеърен проблем. Тук програмистът би си задал следните въпроси: Как да маркираме дефектните области? Как да възстановим повредените сектори? Как да предотвратим прехвърляне на информация от тях в генетичната памет на цялата система, след като вече години наред подаваме неверни пароли?
255
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вирусът "Сидеров" държи в напрежение имунната система на българското общество. Формулирано с езика на програмистите, лидерът на националистите е "системна грешка", а системата май трябва да се рестартира.
254
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Balgarite kam Volgograd xaxaxa
253
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ti si edinsvenia koito si komentira sam tuka -MODERATORA
252
7
 
2
 
! Отговори
а преди 12 години
Айде фесовете вън!
251
3
 
5
 
! Отговори
dw-world.de преди 12 години
Българите са разумни хора и се срамуват от станалото Досега България беше считана за модел на толерантност в съжителството между християни и мюсюлмани. Ултранационалистите от "Атака" обаче се опитват да разрушат този мир, констатира С. Бьокер в репортаж за Дойчландрадио.Поводът са събитията около Софийската джамия от 20 май, когато бяха атакувани мюсюлмани по време на петъчната молитва. Националистите на "Атака", според авторката са се опитали да извлекат от това политически капитал за идващит
250
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
И да не ви се ще на вас 2-3 мата дет се мъчите тук да драскате, Атака ще победи и Волен ще стане президент!
249
1
 
8
 
! Отговори
СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ преди 12 години
ЗАШЩО ЗАНИМАВАТЕ ПУБЛИКАТА С ПСИХИЧНО БОЛНИ А НЯМА СТАТИЯ ЗА НАЙ-ГОЛЯМАТА НОВИНА ОТ ДНЕС...ГРЪЦКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ Е ПРЕВЗЕТО ОТ ПРОТЕСТИРАШИТЕ.... КАКВО КРИЕТЕ....СТРАХ ЛИ ВИ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
248
6
 
2
 
! Отговори
говедо за 252 преди 12 години
Дебилчетата бяха от страна на джамията - лично видях. А ти щом плюеш така настървено противоположната страна значи си явен подстрекател на тия неща. да, това е спретнато за дескридитацията на Атака и то със знанието на доста хора. да закона трябва да е строг и да вкара в пандиза всички онези от джамията които са хвърляли камъни с по десет години присъди! Но дали ще стане? Едва ли, съдейки по изказванията и на депутати, президента и др.