Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви

Лидерът на "Атака" иска да спре пазаруването на депутати
Обновена: 3 юни 2011 18:28 | 3 юни 2011 18:28,
328
Сидеров към отцепниците: Не знам за заемите ви
Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров категорично отхвърли твърденията, че за да станеш депутат от неговата партия, трябва да станеш гарант за заем.

В това го обвиниха отцепилите се народни представители Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев. По-рано днес те заявиха, че следващата седмица ще сезират прокуратурата по казуса.

Още по темата

По думите им почти всички депутати от „Атака“ са станали гаранти по заеми на офшорни фирми, представлявани от пълномощник на Сидеров.

Компаниите, регистрирани на Сейшелските острови, са теглили банкови кредити на 27 май 2009 г. Сега се оказва, че гарант по плащанията са народните представители от „Атака“, твърдят те.

Сидеров припомни, че вече е бил внесен такъв сигнал в прокуратурата.

„Беше образувана проверка, тя приключи и заключението е много ясно, че аз нямам никакво отношение по тези въпроси, и второ, че няма никакво нарушение на закона от моя страна”, оправда се лидерът на „Атака”.

„Аз не мога да имам никакво отношение към техни поръчителства или гаранции за заеми”, добави той.

Лидерът на „Атака“ нямал сигнали, че още някой депутат смята да напусне парламентарната група на партията. По думите му всеки е свободен да постъпи както реши.

Сидеров отново постави въпроса за промяна на Закона за политическите партии относно разпределението на държавната субсидия след напускането на депутати от дадена парламентарна група и заявяването на принадлежност към друга.

Той обясни, че с напускането на групата от някой депутат се нанася и удар върху финансите на партията. Сидеров отбеляза, че трябва да се премахне клаузата в закона, която дава възможност напуснал депутат да се заяви към друга партия с тайна декларация в Министерството на финансите.

Според него, докато тази разпоредба съществува, е възможно да се водят разговори с всеки депутат, включително и с народните представители на ГЕРБ.

По думите му това, че субсидията следва народните представители, давало възможност за „пазаруване на депутати“.

„Тук става вече двойно предателство – представяш се за герой, втори път нанасяш удар по финансите на партията, с която тя издържа своя апарат. Една партия има легитимен източник на доходи – това е държавната субсидия. С нея ние поддържаме клубове, поддържаме хората, които работят, и всичко, което е необходимо за политическата дейност”, заяви лидерът на „Атака“. 

Сидеров посочи, че първият депутат, който напусна групата на "Атака", вече е подал такава декларация и в резултат е отрязана сериозна сума от субсидията на партията.

„Това, което научих, е, че той се е записал към БСП, и Министерството на финансите отряза от нашата субсидия 50 хиляди лева от един транш, това, умножено по четири, прави 200 хиляди лева на година, пресметна лидерът на "Атака".

„Ако този човек получава всичките тези пари, вече не го интересуват никакви заплати, комисии“, коментира Сидеров.

Той припомни, че през февруари е внесъл промени в Закона за политическите партии да бъде прекратена тази порочна възможност.

„Ако от ГЕРБ не подкрепят измененията, остава съмнението, че и те използват тази възможност, за да привличат хора“, коментира лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атлантическия клуб се обажда на Боко Тиквата и хоп 2-ра джамия за София.Ще се радваме на бели минарета и арабско архитектурно изкуство на името на Осман Великолепния или Кинг Сауд в центъра.Ама за да спестим, дайте да обърнем Алексанър Невски от църква в джамия? На нас руски подаръци не ни трябват. Така американци и турци са доволни, Русия за разкарваме и депутатите от ДПС има къде се молят на бога за благоденствието на българския народ.
286
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще насадим на турция едно мощно БКП и след 20 години турция ще е в историята!
285
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Насрахте ли Сидоров и АТАКА?Кефите ли се?Сега бегайте да строите новата Софийска джамия Осман Великолепния и се кефете на новите прекрасни минарета и арабско архитекрутно изкуство.*** герберасти и псеволиберални, криворазбрани демократически боглуци.
284
2
 
2
 
! Отговори
do285 преди 12 години
Пий си хапчетата по рано някъде към 7,30 вечерта .Че иначе съвсем изкукаш .Ще направиш беля
283
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВИЖТЕ ПАДЕНИЕТО НА АТАКА И СИДЕРОВ.НАПИШЕТЕ В ГООГЛЕТО: ВЕЛИКАТА РЕЧ НА ВОЛЕН СИДЕРОВПУСНЕТЕ СИ КЛИПА И ЧУЕТЕ ИСТИНСКОТО МНЕНИЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ЗА БОРИСОВ.А ВОЛЕН СМЕЕШЕ ГРЪМКО ДА НАРИЧА ДРУГИТЕ ПРЕДАТИЛИ НА БЪЛГАРИЯ :D
282
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Или са си заложили фирмите.
281
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво ли са гарантирали герберастите... Приходите от контрабанда и мутренски театри?
280
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали не мислите, че сидеровите усташи биха ни избавили от ***?
279
5
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
volene volene mlikni be mlikni za se uspokoi tozi narod malko be ...stiga si gi tormozil be 4edoo :):)
278
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте снимката.Това е мймуна който предаде националистическата идея.
277
12
 
5
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Амджиклар,Българите сме тук от 1380г.като колонизатори на тези земи,след помощ от Златната Орда за възстановяватето в Цариград на АТАМАНИТЕ, наричани Синя ОРДА!Това е времето на ВЕЛИКОТО ПРЕСЕЛЕНИЕ на запад по Европа!Приели сме Християтството,религия на Втората Световна империя,умишлено записана като риМ!Прочетено това е Мир-свят!Анадъму!Донесли сме бит и култура по тия земи от Казан,Волжка България!Не се изцепвай,защото не си чел и хабер си нямаш,а папагалстваш!
276
7
 
12
 
! Отговори
манго преди 12 години
еххх... Сидеров....Сидеров...ясен си ни от самото начало -кукла на конци си Ти !
275
5
 
14
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Лошо, другари лошо,сейшелските банки ги държат мафиотите и укриват мръсните пари на политици,дипломати,дилари....от цял свят .Лоша... много лоша новина за българския народ
274
3
 
7
 
! Отговори
hihihihihihihihi преди 12 години
Минават из сейшелските острови,защото банките им ги държат мафията,гарантират анонимността на клииента и никоя държава не може да поиска справка за определена личност,така беше доскоро в швейцaрия.Можете да си направите сметка,колко милиарди са откраднати от наще депутати и министри,и най лошото е че никога няма да ги хванем,ако Обама не се заема с тия банки.Всички партии,депутати,министри до един навън
273
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора цялата врява е за предсрочни избори,червените играят нова роля.Подкокоросват и Атака и Дпс,за да го сложат на Бойко,но номера им е ясен и отново няма да успеят наглите БеСе-ПАРИ.
272
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не пътувайте със WizzAir.,..трагедия лично изпитана от мен.
271
3
 
10
 
! Отговори
прост преди 12 години
Ако за един депутат субсидията е 200 000 за година, то за 240 право 48 000 000 лв на година само за поддържане на партиите които държавна помощ! Или иначе казано за 4 години хората влезнали в парламента прибират 192 000 000 лв ей така и отделно от това всички други разходи които генерират!
270
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има ли луди за връзване
269
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
balgaria vece nema balgarite tase vrastat kam volga ot katetosa dosli zemite 6tesa na turcia kakto e bilo 530 godini van ot zemite na turcia volgaci
268
6
 
5
 
! Отговори
за 272 преди 12 години
В лудницата нямате ли санитари да ви връзват! Айде пий хапчетата и в леглото! За Родопите се загрижил кретена му с ***!