МВР ще взима дарения всякакви, стига да са морални

Ведомството публикува правилник за спонсорството
Обновена: 17 юни 2011 20:10 | 17 юни 2011 20:00,
153
МВР ще взима дарения всякакви, стига да са морални
Снимка: Булфото

След дарителския скандал в МВР, разразил се след журналистическо разследване за коли на спонсори на ведомството, които не са спирани от пътните полицаи, министерството публикува вътрешните си правила за даренията.

Новината съобщи пред депутатите министър Цветан Цветанов, който обясни, че средствата от дарения отиват в бюджета на МВР, а не в касата на партията ГЕРБ.

Според правилата силовото министерство може да приема дарения под формата на пари, вещи, недвижими имоти, ценни книжа. Спонсорите също така ще могат да дават безвъзмездно труд и услуги на ведомството.

Дарители на МВР могат да стават както българи, така и чужденци. Условието е спонсорите да не са осъждани с влязла в сила присъда, както и физически и юридически лица, срещу които има образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер.

Според правилата МВР не може да приема дарения, „които противоречат на морала и добрите нрави“. Анонимните спонсори ще бъдат връщани.

Ще бъдат отказвани дарения, които предполагат получаване на материални или нематериални облаги от страна на дарителя или биха могли да попречат на изпълнението на основните задачи и дейности на министерството.

Даренията няма да се приемат и когато чрез тях спонсорът упражнява стопанска дейност.

Още по темата

Желаещите да спонсорират полицията ще сключват договори за дарение, които ще бъдат включени в регистри, а информацията ще се съхранява за срок от пет години. Данните за дарителите обаче ще стават обществено достояние само при изрично съгласие.

Единствено министърът на вътрешните работи ще сключва договорите за дарение на недвижими имоти, като тези документи ще влизат в отделен регистър.

Пред депутатите Цветанов днес обясни, че 90% от даренията, които ведомството е получило, са за бензин.

Относно публикациите, че коли на определени спонсори не се спират от органите на МВР, министърът обясни, че е извършена проверка и от 155 разпитани служители 153-ма са отрекли да са получавали такива разпореждания.

Двама полицаи обаче са потвърдили за практиката. Цветанов обаче посочи, че спрямо тях преди това имало постъпили жалби за арогантно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цуцко събира Директорите на ОДП в странат и им казва криза е оправяйте се сами. Те от своя страна събират Началниците на РПУ и им казват да се оправят както могат ,че няма гориво и те търсят спонсори. Ако не намерят ще ги сменят с други.Цуцко е срам за МВР.
103
1
 
3
 
! Отговори
@ 103 преди 12 години
108 византийчетата държат сериозни изпити и трудно влизат в университет , но чужденците влизат само по успех и в зависимост от броя на местата , тоест ако има 10 места и ти имаш по-добър успех влизаш , след което задължително учиш 8 месеца новогръцки , държиш изпит и тогава влизаш в университета. Като студентите от страните членки на Е.С. и гръцките студенти не плащат нищо , а разните азиатци и африканци плащат някакви символични суми от рода на 50 евро на семестър. Тоест ако решиш спокойно можеш да си пратиш отрочето тук да се изучи , тъй като сме социално слаби за тях по рождение можеш да му уредиш и общежитие с безплатна храна , като храната е разнообразна и се готви от професионални готвачи (калмари , разни гръцки салати , средиземноморски ястия , рибоци, плодове и т.н.) не се плаща нито стотинка , общежитието на Атински Университет е всъщност бившия хотел на журналистите от олимпиядата през 2004 , в повечето музеи се влиза безплатно ако си студент , където не е безплатно е на половин цена , билета за метро , автобус , трамвай , влак до предградията е 70 цента с намалението за студенти и важи час и половина , рейсовете са модерни , влакчетата на метрото не са руски , американски са , трамваите са модерни приличат на нашите влакове Siemens (минималната работна заплата е 700 евро) , намаления за театър , кино , екскурзии по екзотичните южни острови всеки семестър , безплатни книги за всеки предмет и т.н. и т.н.
102
1
 
0
 
! Отговори
LEB преди 12 години
TRAGEDIJA,BOG DA OSVETI DUSHATA NA TOVA DETE I VAV CARSTVOTO NEBESNO DA MU OTREDI DOSTOINO MJASTO
101
1
 
5
 
! Отговори
. преди 12 години
Няма новина за това , явно 12 годишните деца убити на пътя нямат кой знае какво значение за журналята. Ето такива са им новинте "5 бона гаранция за шофьора на автобуса 55" , какво става с Йоско *** ???
100
1
 
4
 
! Отговори
ттт преди 12 години
днес на пешеходна пътека в Бурас беше ударена и убита на място 12-годишната Валя!
99
2
 
1
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
значи нямат частни университети, не са се вредили за държавен университет, ( което означава: оставаш без образование) Във византийско? А ти си от България? Чудно ти как се вреди, та изпревари и византийчетата???
98
1
 
11
 
! Отговори
МНОГО ГЛУПАВ преди 12 години
Да ви кажа все още съм негласен привърженик на ГЕРБ, АМА НАПИСАНОТО, НЕЩО НЕ МИ СЕ НРАВИ. Пак си мирише на нещо нечестно - не виждам розрачност - или съм моного *** или генетично увреден. Нека всеки български гражданин, та било то дори български турчин или ***(ако може) да влезне в интернет и да проверои висчко, както си требе. Ами то е възможно да се правят дарения и за бъдещи прегрешения в така написания правилник, бе джанъм - това си е пак чиста проба бъдеща корупция - нали така?
97
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавна институция и то тази, която трябва да се грижи за сигурноста на гражданите проси пари ??? (е не точно де ....просто извинение за прибиране по легален начин на мръсни пари) ... дори в африканските държави няма подобни мизерии ...
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бягайте днес че утре ще е късно.
95
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ !!! МАФИЯ ! Българския народ е на автопилот !
94
1
 
3
 
! Отговори
@ 96 преди 12 години
Да си богат не означава да си щедър бъркаш понятията , а идват в България да учат защото по конституция нямат частни университети , тоест ако не се вредиш за държавен университет оставаш без образование , затова идват в България. Те са стиснати , а вие таксиметровите шофьори сте много алчни или бакшиша вече е задължителен ?
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Меси ! По неясна глупост не съм чел,Товасе казва обмислен държавен вандалски рекет и законен обир срещу народа
92
1
 
5
 
! Отговори
PROSHKO преди 12 години
STRAHOTNI STE ! DANO STE ZABOGATELI BARZO CHE DRUGIJA SAD VI E CHUJD .SLUGI NA DJAVOLA
91
1
 
5
 
! Отговори
$ преди 12 години
60 000 гърла трудно се изхранват. Ами ако станат100 000, ще трябва да просят по бордюрите
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ихаааа, Масларката и Цонев сигурно добре са дарявали, щом МВР уреди да им се размине в съда и спокойно да си харчат откраднатото.
89
3
 
4
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
казваш че си студент в гърция, затова си вътре в нещата? Ама така ли е?? Защото знам че те идват в България да учат! И съм ги возил, ..P.S. Много са стиснати
88
3
 
17
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Това, което Папандреу каза на сънародниците си, не е заслуга само на ГЕРБ! Докога ще си избираме алчни и некадърни елементарници за да ни служат уж...??? 22 години вече!
87
1
 
22
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
В МВР под морални дарения разбират такива, които са дадени така, че да не са заснети от камера и да не е доказуемо, че са ги взели...Цв.Цв. на друго не може да ги научи...абе до кога ще си избираме елементарници...???
86
1
 
9
 
! Отговори
Танкист в запаса преди 12 години
Нагла Гнусна Бълканска Порнография
85
1
 
1
 
! Отговори
DARITEL преди 12 години
MAIKITE IM ISKAH DA VPECHATLJA NO SE OKAZA CHE IM E SPRJL MENZISA OT OTDAVNA