РЗС готви вот на недоверие заради "кърлежа" Цветанов

Според Янев "той трябва да бъде отстранен без упойка"
Обновена: 19 юни 2011 22:22 | 19 юни 2011 18:04,
337
РЗС готви вот на недоверие заради "кърлежа" Цветанов
Снимка: БТА

"РЗС подготвя предложение за вот на недоверие на правителството", каза Яне Янев пред репортери в почивката на четвъртия редовен конгрес, на който той бе преизбран единодушно за председател на партията.

"Ще отправим писмено предложение с аргументирани мотиви до всички парламентарни групи освен ГЕРБ", поясни той. Янев допълни, че ще водят разговори и с конкретни народни представители от ГЕРБ.

"Считаме, че в България в момента има един изключително опасен "кърлеж" в системата на изпълнителната власт и той трябва да бъде отстранен със спешна операция без упойка", каза Янев.

По думите му този "кърлеж" е Цветан Цветанов.

"Считам, че по-тази тема има достатъчно широк консенсус в българския парламент, това не е политически въпрос, а въпрос за сигурността и бъдещото на България", допълни той.

В отговор на въпрос Янев каза, че РЗС е партия, която е абсолютно независима, суверенна и не може да се влияе като решения нито от Алексей Петров, нито от Бойко Борисов.

"Желаем на Петров успех, считаме че трябва да има и такива кандидатури за президент, за да може политическата битка да е истинска и да има по-малко лицемери и повече факти", каза Янев.

Още по темата
Той добави, че е имало емисари от ГЕРБ, които предлагат да се възстанови парламентарната група на РЗС с цел да подпомага действията на изпълнителната власт, съобщи БТА.

"Ако бъда избран за нов мандат като председател няма да допусна това, посочи Янев. По думите на лидера на партията до края на юли ще бъдат издигнати всички кандидати на РЗС за кметове. Амбицията ни за Варна е кметът да бъде от РЗС, в София и Бургас целта ни е да объркаме сметките на ГЕРБ и БСП", каза още Янев.

По думите му кандидатът за вицепрезидент ще бъде солиден и отговорен човек, който се вписва във визията на Атанас Семов за модерен политик, готов да отвори вратите на България за нов път.

Атанас Семов каза, че по всички важни въпроси в държавата трябва да се провеждат референдуми, а България трябва да е референдумна демокрация. Според него правилата за референдумна демокрация трябва да бъдат записани в самата конституция, а не от закони, които зависят от моментната политическа суета или интерес на управляващото мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още по темата: ЦветановРЗС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
5
 
10
 
! Отговори
до 306 преди 12 години
Ама, ти си вярваш, нали? Костов бил кадър на БСП? Тогава, Бойко Борисов, Борис Велчев, Цветан Цветанов, Яне Янев, Ахмед Доган и баба ти Маришка също са кадри на БСП по същата логика. Б.Б. бивш член на БКП и много е искал да стане министър на вътрешните работи в коалицията на БСП - като разбрал, че няма да стане, тогава се молил да остане главен секретар. Станишев му октазва и Б.Б. затова толкова го мрази. Баща му на Борис Велчев бил близък с хора в БСП, Ц.Ц. е син на офицер, няма как да мрази
307
18
 
5
 
! Отговори
шесте панелки преди 12 години
Абе има ли някой, който още да не е разбрал, че това с шесте панелки на Цветанов, беше долен, мръсен компромат! Долен мръсен компромат, който мафията изплю върху него, за да спре да им вади кирливите ризи!!!
306
18
 
9
 
! Отговори
селчо преди 12 години
Цецо бил крал,няколко апартаменти имал.Когото и да пипнете в останалите групи от всеки ще изкочат милиони.Майтапчии,Цецо е сред най-бедните дупедати.
305
6
 
6
 
! Отговори
до 308 преди 12 години
Василев е ЛУД!
304
4
 
18
 
! Отговори
КРАСЕН преди 12 години
В ПОЛИТИКАТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЕ СЪБРАХА ДОСТА ***,КЛОУНИ,*** И РЕД ТАКИВА *** КОИТО ЗА ЕДНА СТОТИНКА РАБОТА НЕ СА СВЪРШИЛИ, НО БРЪЩОЛЕВЯТ ПОСТОЯННО ПРОСТОТИЙ И ХАРЧАТ ПАРИТЕ НА БЪЛГАСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ !!!СРАМНО Е ЧЕ НАРОДА ГИ ТЪРПИ !!!
303
18
 
13
 
! Отговори
борецо преди 12 години
само като ги гледам и ми се повръща........това да гласуваш за тези гейове е да унижиш целия народ...............
302
20
 
10
 
! Отговори
Censor преди 12 години
Това лудото Яне ... явно още не се е налудувало! Б.си късата м.кедонска п.шка. Тези и нему подобните виждат и слушат децата ни, как може всяко едно биологично недоразумение тук да става поне депутат!?!
301
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много точно казано, и аз правя така ;)
300
15
 
5
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Дори всички да изменятний верни ще останемТака че да има на земятаедно малко знаме за васСпътници на нашата младостВие образ на по-добри временаКоито на мъжество и саможертва ни обричатНе се отклонявайтебъдете винаги до насВерни като българските дъбовекато луна и слънчева светлинаЕдин ден отново ще е по-светлов духа на всеки наш братОбратно към ГЕРБ се връщатизпълнени с любов и преданостВие звезди сте свидетеликоито спокойно гледат надолуКогато всички братя мълчати почитатГЕРБ
299
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точка първа днес, на 2 юни, в парламента, като първа точка в дневния ред беше записано гласуването на процедурни правила за избора. И точно тази точка извади наяве как действа режимът на ГЕРБ...Предлагам, в процедурните правила, които приемаме днес, да се посочи един основен критерий за кандидатите за членове на Висшия съдебен съвет: приятелство с лица от ръководството на ГЕРБ. С премиера, с вицепремиера, с председателя на Народното събрание изрече го Мая Манолова, от парламентарната трибуна във връзка със скорошния избор на председател на Софийски градски съд, който както Хроники не веднъж написа е човек, много близък приятел на Цветан Цветанов.Това изречение на Мая Манолова стана повод зам.-председателят на парламента Анастас Анастасов да й отнеме думата!Ще повторя пак: и съпругът на Янева-Манолева се нарича Илия Манолев и с физкултурното си образование и девет години в Гранична полиция бе назначен от приятеля си Цветан Цветанов за зам.-генерален директор на Ръководство на въздушното движение, човекът, който уволнява и назначава в предприятието не заради подходяща професионална квалификация, а защото са първи приятели с вицепремиера Цветанов, веднъж седмично играе баскетбол и понякога рита с премиера Бойко Борисов! Съпругата му пък бе с Борисов в Рим, при папата - но не като съдия...Това трябва да залегне в критериите за назначения на влиятелни и добре платени постове в държавата!По същия критерий съпруга на приятел и съмишленик на Цветанов в РВД е назначена и съпругата на Станимир Флоров, шефа на ГД БОП. Но да проследим какво изумително нареждане даде председателят на парламента Цецка Цачева след предложението на Мая Манолова:Приканвам ви, за да не се получава напрежение в залата, да използвате всичките си правомощия за налагане на санкции тогава, когато народен представител се държи неуважително и прави предложения, който наскърбяват и обиждат институцията Народно събрание нареди председател Цачева в стила на Китайската революция. Има предвидена санкция дори за отстраняване от пленарна зала, когато се предлагат обидни предложения. Госпожо Манолова, с Вашето предложение Вие обидихте моето достойнство на народен представител!Дали е обидно да се предложи за критерий за назначения във ВСС само на магистрати, близки до Цветанов и Борисов това е дълго за коментиране, още повече, когато непрекъснато сме свидетели точно на такива назначения!
298
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако питате мен комунистите са изучени в компроматната война и всички прякори и обвинения са премислени и пуснати в обръщение ,просто те са факири във оплюването...Не си ли спомняте лозунга им "Гласуване за Борисов избирате Костов ",а всички знаят,че Костов си е тяхен кадър и действа точно като комунист,не случайно точно той разби СДС и всичко се обмисля предварително как да се действа с народа. Комунистите са професори по кражби и компромати...
297
21
 
14
 
! Отговори
тито преди 12 години
Клоуна Янка пак го извадиха пред микрофоните!И кварталните песове знаят че си к*рвата на А. Петров и компания.
296
14
 
10
 
! Отговори
пиле фор 303 преди 12 години
Добре де, наистина ли е барал, където не е позволено по закона? то не, че предишните не са бъркали с две ръце крака, че и език? А нали имаше някаква проверка срещу него, май не доказа нищо? не зная, но вече вярвам само на фактите, а слухове всякакви. Ако е крадец, защо не може да го докаже Съда? Ако не е крал, защо го наричате крадец? Кога ли в тая държава истината ще се казва без клюки, обиди, а само по доказани факти? Ако наричате някого крадец, то общественното мнение се оформя такова.
295
16
 
47
 
! Отговори
ОСТАВКА - ЦЕЦО! преди 12 години
Не съм за РЗС,но че Цецо - крадецо е ***...*** си е и то ченгесарски/ДС...И *** за зеле не става от него!ОСТАВКА - ЦЕЦО КРЪДЕЦО И ЛЪЖЕЦО!
294
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Hubavo kaza nqkoi predi men, che kato go podgoni nostalgiqta, vliza v tozi forum.
293
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия двамата красавци на снимкатаот гей прайда ли са?
292
5
 
2
 
! Отговори
FELDMARSCHALL преди 12 години
vbox7/play:9ef4efd527Директно с Теодор Ангелов 17.06.11 -тема: Хитлер невинен за Втората Световна Войнагост: Антон Рачев - гр. Русе
291
3
 
5
 
! Отговори
az преди 12 години
naistina ne vi razbiram... qne postoqnno kazva imena a vie go pliuete, taka kakto i vsqka edna partiq pliuete, ikvo praim?? po dobre li e qne da si mylchi i da im igrae horoto ili e po kostruktivno za bg narod postoqnno da gi opqva??
290
5
 
3
 
! Отговори
az преди 12 години
kogato Qne i Siderov peqt imena, ne vi e dobre, kato vali dyjd Kostov vinoven, Gerb bile syshtata komunisticheska supa koqto syrbame ot 20 godini... ami kakvo vi e dobre na vas nemoga da vi razbera??? kajete koi iskate da ni opravi ako sami ne se opravim i pochem malko ot malko da bydem realisti i da glasuvame za koito trqbva. a te sa Qne i Siderov v momenta.. drugi ne vijdam, ako vie vijdate kajetemi shte se zamislq.. zaradi qne mnogo hora gi greze shubeto..siderov postoqnno i chupi qicata
289
21
 
14
 
! Отговори
ВАСЯ преди 12 години
НЯКОИ НАРИЧАТ ЯНКО" ГОСПОДИН ".ТА, НА ТОЗ" ГОСПОДИН",ЗА ДА МУ УКРОТЯТ МЕРАЦИТЕ МУ ТРЯБВА ЕДНА МОТИКА ЗДРАВА И ПО ЦЯЛ ДЕН ДА СИ ПРАВИ СЯНКА С Г"ЗА ....И ПОСЛЕ ДА СЕ ЧЕКНЕ ПО ТЕЛЕВИЗИИ,ПО СКЪПИ ВОЗИЛА И ДА ДАВА АКЪЛ!