ВСС е провален, съдиите да се оттеглят!

Цветанов да спре да кадрува в съдебната власт, настоя Иван Костов
Обновена: 21 юни 2011 14:47 | 21 юни 2011 13:45,
158
ВСС е провален, съдиите да се оттеглят!
ВСС обслужва управляващите, твърди Костов. Снимка: БТА

Висшият съдебен съвет е провален, единственият изход е неговите членове да се оттеглят, смятат от ДСБ.

Партията няма да предлага свои номинации за попълване на овакантените места във ВСС, защото процесът, който тече в него, е грозен и не виждаме смисъл, категорична беше заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова.

Тъмносините искат ГЕРБ и политическите сили да реагират в посока на спешни промени, които да доведат до независима съдебна власт.

Съдебната власт трябва да раздава справедливост, а не да ни компрометира, посочи Михайлова.

Намаляване състава на ВСС, на мандатите на съдиите, дори преминаване на Главната прокуратура към изпълнителната власт са сред предложенията на ДСБ за промени в конституцията, които би трябвало да изчистят проблемите в съдебната система.

Още по темата
Трябва да спре намесата на изпълнителната власт в съдебната, кадруването – най-вече от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, подчерта лидерът на ДСБ Иван Костов.

ВСС, създаден в сегашния си вид от тройната коалиция, обслужва интересите и на управляващите в момента, смята тъмносиният лидер. 

От ДСБ са против Синята коалиция да внася вот на недоверие до изборите, смята още Иван Костов. Безпредметно е да се прави това упражнение непрекъснато, то само ще отблъсне хората, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: ВССИван КостовДСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Аз пак да питам ... какво е независим ВСС ? Съществува ли такава опция и истина ли е че политиката се меси в съдебната влас ...? Костов знае май !!!"Конституцията е решила този въпрос. 1/3 назначени от Парламента 1/3 от Президент, 1/3 от съдийската колегия. Това избягва зависимостта от 1 партия. Проблемът у нас е, че изпълнителната власт в България е прекалено силна, а ВСС се кланя на силните на деня. Цветанов е силов министър, вицепремиер, оглавява предизборния щаб на Герб и кадрува в съда!
23
4
 
3
 
! Отговори
-- преди 12 години
така е билои така ще бъдетук е тъй
22
0
 
14
 
! Отговори
НО КОМЕНТ преди 12 години
състоянието на правосъдието влияе на икинимиката в Бг.докато този факт не се осъзнае, няма как да има значими промени.икономиката и инвестициите пряко се влияят от това съдът да осигури стабилност и защита на частната собственост, спазване на договорите,защита на лината совобода и сигурност.Докато тези неща ги няма е илюзия да си мислим, че Бг ще стане развита и модерна държава!
21
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много му се иска отново власт на Костов. Мнооого!!!А тези приказки, така отстрани казани...умни са и верни, но не мога да му вярвам никога повече.
20
8
 
18
 
! Отговори
100% преди 12 години
Отново е 100 процента прав. Вие си го псувайте, ама той си говори само истини и нещата стават както той прогнозира. А любимия ви Боко само се плюнчи и пелтечи за магистрали и зали?!?!!? Вижте Костов - държавник, вижте Боко - шеф на охранителна фирма, вижте СерГея - Съсел в лявата лента !
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обещанията на Бойко Борисов бяха заменени с хаотични действия, при които лявата ръка не знае какво прави дясната, започва анализът на лидера на партията. ГЕРБ обеща твърди действия срещу злоупотребите и корупцията, вместо това доста бързо се разбра, че кражбите на днешните властници надхвърлят всичко, известно досега, а правителството е инструмент на всеизвестни олигарси. ГЕРБ обяви за свой приоритет смазването на организираната престъпност, но вместо това видяхме показни ТВ акции с гръмки имена в холивудски стил, но без осъдени, а правителството и лично премиерът се оказаха покровители на наркоканали и масирана контрабанда. Според РЗС ГЕРБ сам се определя за дясна партия и вместо да развива политика, тя задушава бизнеса с груба и безмилостна държавна намеса в икономиката, достигаща до официален държавен рекет върху фирмите. От това последва рязък скок на безработицата и още по-рязък ръст на покупателната възможност на българските граждани. Правителството на Борисов нанесе най-тежкия удар за последните 20 г. върху пазарната икономика, защото уби конкуренцията чрез схеми, толериращи монополите. ГЕРБ обеща закрила на духовността и образованието, вместо това първите си удари властта нанесе върху университетите и БАН, което доведе до безпрецедентна реакция - улични протести на уважавани професори и академици.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има коментари, че ВСС са проститутките на власта!
17
12
 
12
 
! Отговори
е хайде ВСС преди 12 години
Лидерът на РЗС Яне Янев изрази твърдение, че премиерът Бойко Борисов пряко или косвено е участник в убийства и призова магистратите, вместо да си заравят главите в пясъка като щрауси, да извадят наяве истината за него. Това се случи по време на четвъртия конгрес на партията в НДК.Пред делегатите Янев обясни, че е време обществото да разбере бил ли е министър-председателят съучастник, подбудител или извършител на убийства в България.
16
10
 
26
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Е,Костов,той Цветанов гледа от тебе,ако изобщо го прави!Ти си се загрижил за невъзможността да кадруваш-Григоров,Филчев,онози "правдолюбка"Куцкова,дето беше кандидат за вицепрезидент на партията ти/тогава СДС/,а сега говори за независимост на съдебната власт!Да не забравяме и дъртия Соколов с триинстанционнното производство,дето пък сега не го искат с промените в ГПК и пр.пр.Костов,няма повече далавера за тебе,ще ти я режат да окончателната победа,колкото и да врещиш за "справедливост"!!!Сбогом!
15
11
 
32
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Не съм фен на Костов, но когато е прав е прав.този ВСС трябваше да си отиде веднага след резила "Красьо Черния".да не говирим сега след резила с назначаването на поредната калинка Илиева.ОСТАВКА НЕЗАБАВНО!
14
14
 
25
 
! Отговори
СТИГА ГАВРИ преди 12 години
ИЗМАМАТА ГЕРБ е провален, ГЕРБОВИТЕ ТИКВИ да се оттеглят! СТИГА ЛЪЖИ,КРАЖБИ,ИЗМАМИ,ПОДИГРАВКИ И НЕ4ОВЕШКИ ГАВРИ С НАРОДА .
13
3
 
16
 
! Отговори
р преди 12 години
за Н. Филчев да каже също...кой го издигна и после кой го крие...като си говорят за намеси в кадрова политика...
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случва се да пишат и луди като напр. 1 и 7
11
0
 
10
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
VSS e ne provalen,a TOTALNO provalen,ne ot sega ,a ot mnogo otdavna-zatova B. e tam kadeto e.Tova napravixa ot neq banda kradtsi,korumpi i mafioti.Drajte si gi o6te i samo gledaite........
10
1
 
24
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Аз пак да питам ... какво е независим ВСС ? Съществува ли такава опция и истина ли е че политиката се меси в съдебната влас ...? Костов знае май !!!
9
16
 
21
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 12 години
Щом КомандирО го е казал, всички требе да наострят ушите! Най-големия политик в новата история на България! КАЗАХ!!!
8
9
 
18
 
! Отговори
До 3 преди 12 години
Спонги, добре е да даваш хубави съвети, но и да можеш да ги следваш.Костов не последва нищо от съветите, които дава сега докато беше на власт. И той се правеше на Бог и недосегаем.Иначе и аз мога да започна да давам съвети:1. Да се създават по-добри условия за бизнеса.2. Да се подобри работата на съдебната система.3. Спаднало е доверието към ВСС.4. Да се вземат мерки за повишаване доходите на гражданите.Кажи че нещо от казаното не е хубавоМного популистко звучи. Иначе Костов си е лисица.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предложенията и идейте са точни, но няма умни управници за да ги чуят.
6
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван Костов ще го съдя за това че разруши пейзажа на софиянци с градеж "Копитото", благодарение на него Витоша вече не е добрата стара планина. Това е малък грях обаче, сигурен съм че този природен кът ще бъде доунищожен от Феодалите. Което не ми ми пречи да започна скоро да чистя с Гранатомета си.
5
21
 
18
 
! Отговори
демократ преди 12 години
Нямам думи да опиша как се радам като видя тоз крадлив,черен ***.