Депутатите взимат повече от Борисов. Не може!

Дянков чака анализ за допълнителните им пари
Обновена: 6 юли 2011 21:23 | 6 юли 2011 21:20,
268
Депутатите взимат повече от Борисов. Не може!
Снимка: Булфото

Финансовият министър Симеон Дянков е поръчал специален анализ и чака резултатите за допълнителните пари, които получават народните представители, съобщи самият той при посещението си Бургас.

Дянков обясни, че анализът ще съдържа сравнителни характеристики за дейностите и отговорностите на различни министерски длъжности с тези на депутатите, а както и парите, които получават за това.

"Според мен не е редно депутатите да получават повече, примерно от министър-председателя, както в момента се случва. Трябва да има някакво градиране на това колко работиш, какви са ти правомощията, колко са ти задачите и смятам, че един министър-председател, министър на финансите, министър на екологията, който и да е министър, има доста повече отговорности от средния депутат", аргументира се Дянков.

Финансист №1 бе категоричен, че върху всеки получен доход у нас се плащат данъци и народните представители не трябва да правят изключение от това.

Въпросът с облагането на тези средства обаче ще бъде коментиран допълнително след изготвянето на анализа.

В началото на седмицата лидерът на РЗС Яне Янев размаха плик с 1400 лева, които стана ясно, че всеки депутат получава ежемесечно за експертна дейност, и тази сума не се облага с данъци. Така в крайна сметка един народен представител си докарва на месец около 5 бона заплата.

Скандал с допълнителните възнаграждения на депутатите породиха и публикуваните данни на Сметната палата за доходите на избраниците за миналата година, от които стана ясно, че разполагат със завидни средства, както и скандалът с консултантския хонорар от 131 хил. лева на Лъчезар Иванов.

Дянков взе отношение и по повод нападките на Мария Капон, че в митница София се вихри корупция и се плащат по 8 хил. лв. на камион, след което парите се разпределят в партийни каси.

Още по темата

"Това, за което говори Мария Капон, са чисти глупости“, отсече финансовият министър.

"Проверил съм, при нас няма такъв сигнал, нито напоследък, нито преди година, както се говореше. Не познавам г-жа Капон, но тя явно иска да привлече повече интерес към себе си", заяви Симеон Дянков.

Той допълни, че е доволен от работата на митниците и засега не се предвиждат промени там. Финансовият министър даде висока оценка и на шефа на Агенцията Ваньо Танов.

"Преди два дни ми се отчетоха. За първото полугодие на тази година приходите са с 522 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата 2010 г. Освен това  има 80 млн. лв. повече спрямо плана за тази година. Нещата там вървят добре", категоричен е Дянков. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
17
 
! Отговори
айсиктир преди 12 години
Като се сетя АВЕРИТЕ на властта Братя Пъпешови (или диневи ли бяха) дето от бай никой станаха от най-богатите в държавата, ама всички пропускат 90-те години и това че тяхната мама беше кмет на Свети Влас....всички после сте много честни и умни... айде от мене една майна и си махайте цайсите, че мязате на зубрачи. Смешници, държавата е вече на дъното. Не е важно дали Бойко или Капон взема повече, а че нашите майки вземат по 200-300лв пенсии и *** в глад и нищета !!!
18
1
 
21
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ТЕЗИ 240 НЕ ВЪРШАТ РАБОТА ЗАЩОТО ТЕ СА ДЕПУТАТИ И ПОЛИТИЦИ САМО ЗА ИЗБОРИ ,А СЛЕД ТОВА СТАВАТ КРАДЛИВИ И КОРУМПИРАНИ БИЗНЕСМЕНИ!!!!ТЕ СА НАЙ-ПРОДАЖНОТО И ИНТЕРСЧИЙСКО СЪСЛОВИЕВ БЪЛГАРИЯ, И ЗА ТОВА ИЗБЯГАХА ВСИЧКИ УМНИ МЛАДИ ОТ ТУК!!!
17
5
 
2
 
! Отговори
do 12 преди 12 години
A ti kakvo se pravish na kompetentent v sferia koiato ne razbirash? Kato postignesh kakvoto e postignal toi v jitova si mojesh da komentirash po tozi nachin do togava si trai selianino.
16
4
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Ами разчувствай се, може нещо да ти влиза отзад. Аз нема кво да се самосъжалявам, щото не принадлежа към тази прослойка, но много хора са безкрайно бедни. Вероятно и ти си от тях, така че започвай да се самосъжаляваш.
15
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи всички в тази държава ще се равняват по тиквата - най-простият премиер и човек в тази държава:))
14
16
 
9
 
! Отговори
WWW преди 12 години
ДЯНКОВ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ /ЗАЕДНО С БОЙКО И ЦЕЦО/. БРАВО МОМЧЕ ПРОДЪЛЖАВАЙ НАПРЕД. ДЯНКОВ ЩЕ ИМ ТАКОВА МАМАТА НА ВСИЧКИ *** В БЪЛГАРИЯ.
13
1
 
21
 
! Отговори
Петко преди 12 години
А Галка от Българския Енергиен Холдинг като взема чисто 60 000 лева ??? Нали още миналта година Краля-Слънце щеше да закрива БЕХ .... Айде стига сте мислили че ядем доматито с коловете (((
12
6
 
13
 
! Отговори
ей преди 12 години
Чудя се ако му набуча един як земеделски шамар на Дянков и му троша очилцата, както всички други ли ще ме глобят "200лв - дребно хулиганство" или щото е голяма работа ще ми го нач..кат?Щото тоя адски ме дразни, толкова нагъл и се прави на ощипана мома.Как един свестен няма бе, ба.ти държавата честно...
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А колко ли вземат и колко ли са взели освен заплатите си господата кметове, които карат по няколко мандата и са се превърнали в местни феодали.
10
3
 
3
 
! Отговори
do 8 преди 12 години
Napravo me razchuvstva.... da ama ne. Haide sega otivai se samosyjaliavai nqkyde drugade.
9
2
 
2
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
Ama ti verno si typ
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На фона на всеобщата народна сиромашия и бедност, когато хора измират от глад и болести; тия търтеи и ***, които са само в тежест на държавата взимат огромни грешни пари от гърба на бедния народец. Има Господ и Той всичко вижда. Забавя, но не забравя.
7
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ZA TIKVATA-GOREN PALECPROTIV TIKVATA-DOLEN PALEC
6
1
 
31
 
! Отговори
Е НЯМАМ ДУМИ преди 12 години
АЗ СЕ ЧУДЯ ЕДНО НЕЩО :ГОЛЯМ БИЗНЕСМЕН, БИЗНЕС С МИЛИОНИ ПЕЧАЛБИ НА МЕСЕЦ, ИЗВЕДНЪЖ ПРЕХВЪРЛЯ ВСИЧКО НА РОДАТА И СТАВА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ЗА 700ЛВ ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ???ГОЛЯМ БИЗНЕСМЕН, УЖ УМЕН, УЖ УЧЕН, УЖ УВАЖАВАН, ОСТАВЯ ВСИЧКО И СТАВА ДЕПУТАТ ЗА 1500ЛВ ЗАПЛАТА???И ТУК ИДВА ОТГОВОРА - ГОРНИТЕ ВЗЕМАТ ПО НАД 20 000ЛВ ОФИЦИАЛНО НА МЕСЕЦ, А НЕОФИЦИАЛНО КАТО ЛЪЧО-СУПЕРДОКТОРА ПО СТОТИЦИ ХИЛЯДИ.ГАДНИ ДОЛНИ ПРОДАЖНИЦИ, ЛОБИСТИ И Т.Н. ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ИЗБРАНИЦИ, А ПРЕДАТЕЛИ!
5
1
 
20
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Я как се правят сега на ощипани девици всичките....А когато спонсорирахте Герб преди изборите, за да си платите по този начин депутатските места, нали точно тази сметка правихте?Как да си върлнете вложените парри и отгоре да има.И не само от заплати.И моля Ви, не ни убеждавайте че работите само на "Ползу роду".Този цирк го играем вече 22 години, знаем си номерата....
4
2
 
9
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
:DDDDDDDDDDDDDDDD super komentar4e+1
3
2
 
30
 
! Отговори
Боко Тъпото преди 12 години
Дянков взе отношение и по повод нападките на Мария Капон, че в митница София се вихри корупция и се плащат по 8 хил. лв. на камион, след което парите се разпределят в партийни каси."Това, за което говори Мария Капон, са чисти глупости, отсече финансовият министър."22г все глупости се подхърлят насам натам. Кви партийни каси, ква контрабанда, кви амфетамини? В България такива неща няма! Вервайте ми!
2
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков да им намали заплатите на депутатите! :)
1
19
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми тиквата като най-*** взима най-малко