Пуснаха в чужбина големите длъжници

Парламентът гласува промяната в закона на второ четене
6 юли 2011 13:39,
53
Пуснаха в чужбина големите длъжници
Снимка: архив, БТА

Парламентът отмени забраната за напускане на страната на хора, осъдени да платят суми в големи размери на физически и юридически лица или чужденци.

Депутатите гласуваха на второ четене промяната в Закона за българските лични документи, предложена от депутата от ДПС Христо Бисеров.

Мотивът е, че се нарушават редица европейски документи. Така всички с дългове над 5000 лв. вече ще могат да напускат страната.

Бисеров посочи, че забраната страната ни да напускат хора с  парични дългове противоречи на директива на Европейския парламент и на Съвета на Европа.

Макар и бавно, трябва да приведем нашето законодателство към европейското, изтъкна  депутатът. 

„Хората, които работят в чужбина и отиват там, за да изкарат някой лев, не бива да бъдат спирани в тези им възможности”, каза още той. 

107 депутати подкрепиха поправката, трима бяха против, а двама се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
дидо преди 12 години
БЛАГОДАРЯ НА ГОСПОДИН ХРИСТО БИСЕРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Raytchev-France преди 12 години
А всички мутри ,олигарци и бивши министри които изнесоха милиони и източиха хазната и еврофондовете ,а не плащат никакви данъци,как ще ги оправдаем пред Евросюза !?
51
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 12 години
edin poznat ima dalgove za 6000 lv kam bg banki i eto go sega tuk v chujbina ot 6 meseca i da gi e imalo predi ogranicheniata vaobshte ne sa bili efektivni. Vs4ko v Bulgaria e samo prah v ochite
50
1
 
4
 
! Отговори
скептично преди 12 години
....Пуснаха в чужбина големите длъжници....И тяхните бакии ще трябва да оправяме сега и техните дългове ли?Не усещате ли какво се случва? Те си подготвят пътя за бягството след като изгубят изборите... ;-)))Нали се сещате кой ще остане от тези ,които имат да дават парички на държавата? А сещате ли се кога ще ги върне тези парички?И накрая кой ще плаща?
49
2
 
7
 
! Отговори
БРАВО!!!!!!! преди 12 години
АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО!!!СЛЕД КАТО В БЪЛГАРИЯ , НЯМА РАБОТА ЗА ПОКРИВАНИЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ---РЕДНО И ЗАКОННО Е ДА НИ ПУСНАТ В ЕС ,.....ЗА ДА СЕ РАБОТИ, ПЕЧЕЛИ И СЕ ПОКРИВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА!ЕТО ...НЕЩО УМНО И НАВРЕМЕННО!ДНЕС СТЕ СИ ИЗКАРАЛИ ЗАПЛАТИТЕ, "ДРУГАРЧЕТА--ДУПЕТАТЧЕТА.....МИСЛЕТЕ ЗА УТРЕ!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО БРАВОООООООООООООООО
47
1
 
1
 
! Отговори
Смешко преди 12 години
Парламентът отмени забраната за напускане на страната на хора, осъдени да платят суми в големи размери на физически и юридически лица или чужденци.Колко антикорупционно!
46
0
 
5
 
! Отговори
с. до 45 преди 12 години
Същият депутат е внесъл вече законопроект ако не се лъжа!Въвежда се 10 годишна абсолютна давност на дълговете и определено лешояди като банки,съдия-изпълнители,Топлофикация и подобни ще бъдат поозаптени!Защото сега си правят каквото поискат и права има само кредитора!Аре стига са им правили евала на тия!Къде го има това да си доживотен длъжник без право да напускаш страната и никакви перспективи да се оправиш!Само в България и Румъния няма такъв закон!Стига са ни мачкали!
45
0
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
"Сега под европейски натиск ще се приеме и закон за фалита на физическите лица!" Кога ще е това "сега"?
44
1
 
7
 
! Отговори
с. преди 12 години
Абе извинявам се обаче как може да ревете срещу въпросната отмяна!???Измамници та измамници!Че има такива хора е ясно!Но хайде да обсъдим масовия случай!Закъсал някой да кажем с потребителски кредит или задължения към Топлофикация например!Читава работа тука не може да си намери!Закрепостен е в страната без право да я напуска и се превръща в доживотен длъжник!Съществуването на подобни порядки нарушаващи човешките права и един куп евродирективи през 2011 в страна членка на ЕС е позор!
43
1
 
6
 
! Отговори
666 преди 12 години
Е това пак го измислиха за "нашите" хора,все пак идат избори!!!!
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малките длъжници или да чакта лихвите да нарастната или да се опитат някак си да станат големи длъжници :D
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква е следващата крачка? Да гласуват закон, че хора срещу които има започнало съдебно производство имат право да пътуват в чужбина? Е, тогава направо ще избият рибата щото в България няма да остане и един престъпник!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами кво става с малките длъжници !
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фирмата, в която работих фалира миналата година като преди това не ми бяха плащали половин година (и още не са ми платили). Мой приятел, който живее вече 11 г. в Англия ми уреди работа в Бирмингам през март, но понеже бях спрял да си плащам кредита не ме пуснаха да отида. Сега ме гони съдия-изпълнител, а колко по-лесно щеше да е ако бях заминал, вече щях да съм изплатил 1/3 от дължимото...
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А те големите риби винаги са се измъквали, ама сега това ще стане още по-лесно и покрай тях ще започнат да се измъкват и по-дребни мошеници като бившия ми шеф например, който просто в един момент реши, че не му се плащат заплати. Е, сега го съдим, обаче ако го приемат този закон, човекът ще си замине за чужбина преспокойно, а ние ще си видим парите през крив макарон както се казва!
37
2
 
7
 
! Отговори
RAD преди 12 години
До 34 и подобни...Много се извинявам,ама сега , когато има забрана да не би кредитните милионери като Веска Меджидиева,която давате като пример да са кротко прибрани в затвора?Помислете хора! Забраната в момента спира основно дребните рибки,големите се измъкват по всякакви други начини...
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ураааа! Още утре започвам да обикалям банките, ще изтегля максимален брой кредити и после духвам за чужбина! И ще си живея царски с откраднатото поне няколко години!
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами той парламента освен да гласува закони как да ограбват народа и после как да е всичко законно нищо друго не прави. Да сте чули да са гласували някой закон в интерес на средният и беден българин. Но ние сме си за бой защото си мълчим като си гласуват и получават по 5000 лв. а бедните пенсионери по 150 лв.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако примерно си взел кредит за да купиш апартамент обаче останеш без работа и единственият ти шанс е да работиш в чужбина ОК, ама не съм съгласна разни откраднали милиони да си се разхождат спокойно по света и да си живеят живота с тия пари! Справка Веска Меджидиева и подобни!