Пуснаха в чужбина големите длъжници

Парламентът гласува промяната в закона на второ четене
6 юли 2011 13:39,
53
Пуснаха в чужбина големите длъжници
Снимка: архив, БТА

Парламентът отмени забраната за напускане на страната на хора, осъдени да платят суми в големи размери на физически и юридически лица или чужденци.

Депутатите гласуваха на второ четене промяната в Закона за българските лични документи, предложена от депутата от ДПС Христо Бисеров.

Мотивът е, че се нарушават редица европейски документи. Така всички с дългове над 5000 лв. вече ще могат да напускат страната.

Бисеров посочи, че забраната страната ни да напускат хора с  парични дългове противоречи на директива на Европейския парламент и на Съвета на Европа.

Макар и бавно, трябва да приведем нашето законодателство към европейското, изтъкна  депутатът. 

„Хората, които работят в чужбина и отиват там, за да изкарат някой лев, не бива да бъдат спирани в тези им възможности”, каза още той. 

107 депутати подкрепиха поправката, трима бяха против, а двама се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
18
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Дами и Господа, нали никой не си мисли че който дължи над 5000 лв. може някога да ги заработи и да ги върне в България. Само навън с работа се печелят пари тук се печелят само с кражба и измама. Приветствам тоя закон защото само така може някой изгорял с някъкви пари от нашата мила държава може да ги върне. Говоря за хората които са пробвали да започнат някъкъв дребен бизнес и държавата в съгласие с едрия бизнес ги е съсипала.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво е туй бе
11
1
 
10
 
! Отговори
bravo преди 12 години
Samo obiknovenite horica nemojeha da izlizat kato zadlyjneiat, tariaktite tova ne gi spira. Kajete kak da si vyrnesh kredita, kato niama rabtoa v BG? Da stavame dojivotni robi na bankite li? Mislite malko psevdopatriotcheta.
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кажете къде е логиката да си хванеш крадец в "къщата" и после да го пуснеш да си тръгне...Тия ни прават на ненормални...Ама май народа си е ненормален щом е доволен на такива "логични" закони..
9
1
 
26
 
! Отговори
весел преди 12 години
г-н съдия изпълнител-ариведерчиииииииииииии.ааааааааааааааааааааааааааааа
8
1
 
15
 
! Отговори
Гявол ! преди 12 години
По лесно е да платиш на гласувалите депуати и по-тънко ще ти излезе, отколкото да си платиш задълженията в хазната!!
7
10
 
13
 
! Отговори
От РИМ! преди 12 години
В Италия ,ако имаш задължения, не можеш да получиш задграничен паспорт.Тоест с личната си карта пътуваш в страните от ЕС, но за трети страни!!НЕ.Това е за сведение на мошеника Бисеров!!внесъл законопроекта!!
6
1
 
9
 
! Отговори
ммм даааа преди 12 години
до-Патриот-ти лично какво си направил за БЪЛГАРИЯ--или така по форумите е по лесно
5
1
 
61
 
! Отговори
СМЕТКА преди 12 години
СМЕТКА - ПРОСТА И ЯСНА107 + 3 +2 =112 240 - 112 =128ПИТАМ КЪДЕ СА 128 *** , НА КОИТО НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ. НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ СА СИНИ , ЧЕРВЕНИ , ЖЪЛТИ ИЛИ БЕЗЦВЕТНИ.ПИТАМ ИМА ЛИ КВОРУМ ИЛИ КАКВОТО ИСКАТЕ ГО КРЪЩАВАЙТЕ. КЪДЕ СА ТИЯ 128 МРЪСНИ КЪРЛЕЖИ , КОИТО СМУЧАТ НАШАТА КРЪВ И ЖИВЕЯТ НА НАШИЯ ГРЪБ. ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТИЯ *** ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ И ДА НИ КРАДАТ
4
13
 
6
 
! Отговори
бравоооо преди 12 години
браво наи после--ГЕРБ--спечелихте моя глас и още 6 за вас на изборите есента
3
10
 
16
 
! Отговори
Съвестен Гражданин преди 12 години
Ами нека да им вземат имуществото и влоговете по ускорена и упростена (не опростена) процедура, а след това да ги пускат до ходят където си искат...
2
9
 
26
 
! Отговори
Патриот! преди 12 години
Ей такива родоотстъпници, като Бисеров е имало и през турското робство. И тогава същите като тоя продажници са се съюзявали с *** и са разкатавали мамата на сънародниците си. Такова падение никога няма да се види в Сърбия, Гърция, пък даже и в Румъния. Жалко за такива герои като Левски, Ботев, Караджата и хилядите други загинали за свободата на България. България имала и ще има велики герои, но за жалост и такива безродни плужяци като тоя Христо Бисеров. Срамно е, че носи името на Ботев.
1
3
 
62
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Пуснаха в чужбина нормалните хора. Големите длъжници никога не са имали проблем с пътуванията.