Пуснаха в чужбина големите длъжници

Парламентът гласува промяната в закона на второ четене
6 юли 2011 13:39,
53
Пуснаха в чужбина големите длъжници
Снимка: архив, БТА

Парламентът отмени забраната за напускане на страната на хора, осъдени да платят суми в големи размери на физически и юридически лица или чужденци.

Депутатите гласуваха на второ четене промяната в Закона за българските лични документи, предложена от депутата от ДПС Христо Бисеров.

Мотивът е, че се нарушават редица европейски документи. Така всички с дългове над 5000 лв. вече ще могат да напускат страната.

Бисеров посочи, че забраната страната ни да напускат хора с  парични дългове противоречи на директива на Европейския парламент и на Съвета на Европа.

Макар и бавно, трябва да приведем нашето законодателство към европейското, изтъкна  депутатът. 

„Хората, които работят в чужбина и отиват там, за да изкарат някой лев, не бива да бъдат спирани в тези им възможности”, каза още той. 

107 депутати подкрепиха поправката, трима бяха против, а двама се въздържаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
10
 
! Отговори
с. до 31 преди 12 години
Ти или си *** или си ненормален!Крадците на едро никой не ги закача,пич!Шарнат си каквото трябва и не ги притесняват изобщо!Огромната част от хората с забрани да напускат страната са съвсем обикновени хора с потребителски кредити или задължения към Топлофикация например!Читава работа не могат да си намерят защото кредиторите ги преследват!Защо да не излязат да побачкат в чужбина и да си оправят живота!??Какъв ти е проблема,бе!?
32
1
 
12
 
! Отговори
РАД преди 12 години
До 27 и други с подобно мнениеХристо Бисеров и ДПС са ясни що за стока са,както и голяма част от депутатите,но...Тук става дума за европейски закони и директиви,които са наднационални!Ако някой от големите длъжници реши да се покрие,има си други механизми-Интерпол,Шенген и пр.Говорим за общовалидни директиви!Какво става,ако примерно някой гражданин обикновен дължи 10000лв. и си е плащал редовно,но от 2г. е безработен,отваря му се възможност да работи в Германия и да се изплаща,но не може?
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, бе! Защо го гласуваха това? За да могат големите крадци и мошеници да не се затрудняват при изнасянето и харченето на откраднатото! А бедните хора да ... супата! Хората завлекли държавата или работниците си с милиони да ходят да си харчат на спокойствие, а ние да работим като волове за да зъпълваме дупките в бюджета! Супер! Нямам думи! Това е типично за бандитска държава като нашата! Тука за да си добре трябва или да си бандит или ***, обаче ако не си направо ти разказват играта!
30
2
 
8
 
! Отговори
с. до 29 преди 12 години
Да взема да те светна как стоят нещата в момента защото съм в час!Българското законодателство е така направено,че хората да се мачкат до дупка!Ето ти пример:изтегли някой скромен човечец 5 бона кредит за нещо си и остане без работа!Банката го подпука и той няма никаква защита защото права има само кредитора!Не може да си намери работа защото на втория ден идва писмо с наложен запор и го изгонят!Ако се гръмне плащат наследниците!В чужбина не го пускат!Къде го има това бе,***!?
29
5
 
2
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
"...Мотивът е, че се нарушават редица европейски документи. Така всички с дългове над 5000 лв. вече ще могат да напускат страната. ..."Логика:- Всички с дългове под 5000 лв. не могат да напускат страната???!!!- Всички, които искат да напуснат страната могат да направят дългове (т.е. да откраднат) повече от 5000 лв.- За да не нарушаваш европейските закони можеш да направиш дълг на сума повече от 5000 лв.
28
0
 
18
 
! Отговори
с. преди 12 години
Чета ви простотиите и се убеждавам,че винаги ще бъдете роби!Правото на свободно движение е основно!Нито банките,нито Топлофикация или какъвто и да било кредитор няма право да ви задържа насилствено в страната!Да не сме в робовладелския строй случайно бе мишки бантустански!?Сега под европейски натиск ще се приеме и закон за фалита на физическите лица!Щото само у нас и в Румъния няма такъв,ако не знаете!Добре,че е ЕС да въведе малко ред в тая ***!
27
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 26 да така е ... но също е толкова вярно че е възможно правота на свободно движение да е се ограничава поради съображения за сигурност и тнт ... честито на печелившите
26
0
 
13
 
! Отговори
не е корупция преди 12 години
Четете внимателно: "забраната страната ни да напускат хора с парични дългове противоречи на директива на Европейския парламент и на Съвета на Европа". Тия директиви имат по-голяма правна сила от българските закони и последните НЕ МОГАТ да им противоречат. А какъв е Бисеров е отделен въпрос.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лихварите да го духат!
24
3
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
ББ,драги анонимен,не спи,точно той командва парада,съвсем естествено ще иска да пуснат големите длъжници,нали са му дружки.Виж само как съз задна дата иска да промени законите на РБ,за да защити огромната кражба в Банско-заграбването на цели 69 дка .Вместо да се конфискува в полза на държавата,а престъпниците да идат в затвора и да плащат компенсации за унищожената гора,ББ им узаконява кражбата и им подарява част от природния резерват.
23
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАП и Камарата на частните съдебни изпълнители са се обявили против. Тия депутати са ненормалници. Гласуват си го тоя закон, за да може изедниците да почиват в чужбина или да прехвърлят в овшорки парички. Убеждавам се, че в народното събрание има корупция. Не знам само ББ спи ли, не вижда ли какво става. После иска хазната да е пълна и се пазарят с колко лева да увеличат пенсии или доходи :(
22
3
 
7
 
! Отговори
! преди 12 години
Хахаха- постилат си от сега!
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАП и Камарата на частните съдебни изпълнители са се обявили против. Тия депутати са ненормалници. Гласуват си го тоя закон, за да може изедниците да почиват в чужбина или да прехвърлят в овшорки парички. Убеждавам се, че в народното събрание има корупция. Не знам само ББ спи ли, не вижда ли какво става. После иска хазната да е пълна и се пазарят с колко лева да увеличат пенсии или доходи :(
20
7
 
9
 
! Отговори
гиго преди 12 години
Браво бе! Ми да пускат и убийците тогава! Сещате ли се кои са тия "големи длъжници"??? Едва ли обикновен човечец ще си позволи 500 бона кредит... Големите са в тяхната клика и сега им спасяват кожите! Примерче е кмета на Кърджали!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимник13 преди 12 години
И що си мислите, че големите длъжници са имали проблеми с излизането ? Просто сега им правят живота по-лесен.Е, вярно отиде на някой подкупа, ама какво да се прави избори идат...
18
0
 
6
 
! Отговори
До сметка! преди 12 години
Тия 129 явно на са си получили бонуса!!
17
1
 
12
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
много правилна европейска директива, в Бг- то никога не е имало равноправие пред закона от 44 г. насам, та сега вече поне в задлъжнялостта обикновените хорица, ще са равни на руско- българските ВИ олигарси. на подобни закони може да бъдат дадени единствено адмирации, разбира се насочени към Брюксел!
16
2
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
E SEGA VE4E 6TE ILQZAT PO 4UJBINA ZA DA VARNAT KUFAR4ETATA.LO6OTO E 4E KOSTOV NE MOJE DA VARNE PODARENITE PREDPRIQTIQ.
15
2
 
10
 
! Отговори
нормален българин преди 12 години
До: Патриот!И сега какво се очаква от нас, да ревнем с пълно гърло "Зиг Хайл!" ли?
14
0
 
11
 
! Отговори
тарикат преди 12 години
Ето,затова искам да съм КОНСУЛТАНТ.Хем е абстрактно,хем доходоносно.Хем те пускат зад граница. Къде се учи за консултант,бе Хора?