Плевнелиев: Магистрала "Тракия" е в срок и в бюджет

Твърди, че за мандата си ГЕРБ ще построи 3 магистрали
10 юли 2011 21:31,
87
Плевнелиев: Магистрала "Тракия" е в срок и в бюджет
Снимка: архив Булфото

"Тракия" се строи. Магистралата е в срок и в бюджет", обяви пред Нова телевизия строителният министър Росен Плевнелиев.

В отговор на нападките на Синята коалиция, че правителството ще увеличи цената на "Тракия" с 50 милиона и ще забави финализирането й, министърът каза:

Още по темата
"Като са такива големи специалисти по магистрали, защо не ги направиха? За 46 години нито една завършена. Ние ще направим три за нашия мандат. Разликата е, че ние не се правим на специалисти, а гласуваме доверие на експертите.

Те направиха две важни неща. Първо, така направиха договора на магистрала "Тракия", че няма как да е по-прозрачен и по-ефективен и ние вече две години, след като работим по българските магистрали, нямаме никакъв анекс, с изключение на този на магистрала "Люлин", с който ускорихме, спасихме европейското финансиране и намалихме цената практически от планираните 230 милиона на 180 милиона", каза още Плевнелиев.

Министърът изрази още подкрепата си за пакта "Евро плюс", като я определи като "страхотна европейска програма, ориентирана към постигане на стабилност и устойчивост".

"Евро плюс" означава всички държави да адресират дългосрочно темата с устойчивостта на средата за правене на икономика, бизнес и растеж", допълни Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
7
 
! Отговори
с 2 думи преди 12 години
Така са ***, все работят на по 6 места, все са с по 3 висши, все гладни, голи, боси, по цял ден плюнки във форумите. Все кусури намират, все мрънкат, ново правителство искат и като дойде почват с плюнките по него (освен ако не е сформирано от Позитано, тогава живота става рай).
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демагог. На въпросите на Цветанка Ризова се гърчеше и сучеше като мокра връв и един отговор не даде смислен.
78
4
 
8
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
Само 78 коментара? Аз за кво ви плащам бе?! Под такава благодатна тема, поне 1000 коментара очаквам! Долу БОКО ТИКВАТА!!
77
1
 
3
 
! Отговори
До 80 преди 12 години
Бай Михо е специалист по всичко бе приятел! Бай Михо разбира много от политика, финанси, строителсто, ядрена физика и т.н. - заради това на него не му пречи едновременно да работи на лот 4 и да пръска мозък по форуми.
76
0
 
2
 
! Отговори
До 79 преди 12 години
Айде изяви се - къде е блатото? Къде се намира проблемния участък за които говориш?
75
2
 
2
 
! Отговори
До Бай Михо преди 12 години
Бай Михо работи на лот 4 , ама на компютъра , хах , дебилни комунисти !
74
10
 
4
 
! Отговори
Исландецо преди 12 години
Лъжа е, че магистралата е в срок. Лъжа е, че няма да има оскъпяване заради по-меките от очакваното почви. Истината е, че поради лошия проект, направен от "специалистите" на Плевнелиев и лошия договор, направен от самия него сега трябва или да се подпише нов договор за повече пари от страна на държавата, или да се направи магистралата в блато... След като една персона може да каце 2 лъжи подред, защо да му вярваме за каквото и да било?
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има един простичък факт - каквото и да стане, какво и да някой или нещо да направи винаги ще има недоволни! Някои хора просто са се родили за да бъдат недоволни.
72
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мазньо, ти понеже не си строител по образование се обръщаш към експерти. Обаче сигурно и те не са такива, щом не знаят че скатовете покрай магистралите не трябва да са отвесни, а полегати . В противен случай се укрепват или покриват с мрежа . За тунелите в полето не те питам. Евтинджос, но скъп....
71
17
 
11
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
Е, този вече се *** от хвалби, то не бяха изцепки, то не бе осиране, трябва всеки час да го проверяват за насиране, че смърди отдалече Росенчо, нахалникбезочлив
70
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То по принцип има зомбита някви тука... А кажеш нещо срещу действията на ГЕРБ и вече си комунист. Такива са най-опасни. Не могат да мислят самостоятелно. Каквото им нареди вожда - това правят. Ако им каже да избият родителите си в името на ГЕРБ - ще го направят. И върлите комунисти са същата стока. Разлика няма.
69
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой от предишните властници през изминалият 20 год. период не може да се похвали с това което направи Плевнелиев само за 2 г.Така ,че само това ги вади от равновесие.Я комунистите да кажат дето все говорят за лепса на капацитет и интелект на герберистите с нещо друго освен схеми за разграбване на българите.Това направиха всички комунисти както червени така и сини/защото Костов е абсолютен комунист в мисленето и действията си / Аз за голяма съжаление гласувах до сега за сините надявайки се на
68
11
 
16
 
! Отговори
Баи Михо преди 12 години
Магистрали че строят добре....аз работя на лот 4 и не съм вземал заплата от 4 месеца,държавата не превежда на фирмите изпълнители,викахме телевиизии не идват,изглежда това не е проблем,от няколко дни и на лот 3 не се работи,кадето изпълнители са гръцки фирми-не им превеждат и на тях пари......тези политици само ни лъжат
67
3
 
11
 
! Отговори
inatut преди 12 години
хайде.. и да сте изобретателни, такава хубава статийка сега са ви пуснали, да може да си излеете душицата.. Ама нови неща искам, не "асфалт ядем, народа гладен, народа умира от глад, като е готова магистралата хора няма да има останали, да я ползват и пр." иновативност искам. С иновативност се излиза от кризата и в икономиката, и в политическата депресия..
66
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОЛУ ПЕРБ......ПЕРБЕРИСТИ СКАПАНИ....И НЕ СЪМ КОМУНИСТ,КАТО ВОЖДА ВИ ,ОВЦЕ НЕДОПАСЛИ
65
7
 
18
 
! Отговори
inatut преди 12 години
хайде ***, поствайте, поствайте.. юруууш
64
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SHTE POSTROI 3 MAGISTRALI AMA NASUN HAHAHAAHA
63
10
 
23
 
! Отговори
65 преди 12 години
ммда, с голям кеф си пия кафето и чета как червените драскачи бълват помия защото САМО това могат да направят. Трябва да им призная ,че са доста изобретателни, може би ако си реализират таланта в нещо градивно ще спечелят повече отколкото им подхвърлят отчаяните ***.
62
8
 
2
 
! Отговори
До 65 преди 12 години
сейсе и пети от най-чугунглавите си глеам...рану рану си станАл и глеаш сеа...а некуй кае нещу лошу срещу герб-а и е кумунис....
61
6
 
16
 
! Отговори
до 61 / 62 преди 12 години
Другарю, днес от 10:00 на Позитано ще раздават хонорарите за форумните мишки. Молим, не закъснявайте!