Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!

Кандидатствала за постове в лично качество, а не от ГЕРБ
11 юли 2011 11:49,
224
Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!
Снимка: Булфото

„Очаквам една сериозна и отговорна реакция от премиера, разграничаване и осъждане на един такъв документ“.

Това заяви Меглена Плугчиева по повод скандала с разпространения въпросник, с който ГЕРБ събирал информация за опонентите си и за техните бъдещи планове.

В коментар от неделя премиерът изрази разочарованието си, че точно Плугчиева вади тази информация. 

"Точно Плугчиева, която я предлагахме да стане зам.-председател на Европейската банка за възстановяване и развитие, да взима огромна заплата, от квотата на ГЕРБ, като управляваща партия, и тя да излезе да каже подобна глупост – трябва човек да си плюе в сурата, е точната дума. Да си спомни как аз с нея ходих в Брюксел – от баронеса Аштън, до шефа на социалистите, до шефа на ЕНП да й търся пост – как не я е срам да каже подобно нещо", ядоса се Борисов.

„Последните две години съм кандидатствала за международни постове в лично качество и просто международна практика е да бъде информирано правителството, когато лице кандидатства за такъв висок пост. Не от името на ГЕРБ съм кандидатствала“, уточни днес Плугчиева пред Нова телевизия. 

Очакванията на депутатката от "Коалиция за България" са премиерът да се разграничи и да назначи проверка по случая, за да може в случай на достоверност този подход да бъде осъден и да не се допуска нещо, което може да засенчи изборите в България.

Още по темата

Меглена Плугчиева твърди, че се е сдобила с въпросник от "сериозни представители на БСП", който се разпространява в Русе от организацията на ГЕРБ.

На въпрос дали това не е практика, която се използва всеки път в предизборната кампания, Меглена Плугчиева заяви, че това е практика да се събира информация , но "не и в такава дълбочина и не и по този начин". Според нея този случай е прецедент и е сигнал за заплаха за демокрацията в България.

Тя допълни, че един такъв факт трябва да бъде осъден от сериозните политически партии, както и че трябва да има истински демократични и прозрачни подходи от страна на всички партии.

Ответната реакция на управляващите относно този въпросник е, че това нещо не е вярно и че е "пълна глупост".

"Няма никаква автентичност в този документ. Твърдението на госпожа Плугчиева е пълна глупост. Лесно е да покажеш едни листи с въпроси, които на практика нищо не означават", коментира депутатът Пламен Нунев от ПГ на ГЕРБ.

Според него Меглена Плугчиева е трябвало още в Русе да излезе и публично да обяви къде, как и от кого се е сдобила с въпросника, защото всеки можело да набере един такъв текст на компютър, да го изнесе в пространството и "да оклепа някого".

Пламен Нунев заяви, че ГЕРБ стриктно спазва законите и правилата, защото "събирането на такива компроматни явления и данни, и съставянето на досиета въобще не е стил на политическа партия ГЕРБ, а на опонентите на партията".

Той категорично отрече политическа партия ГЕРБ да има нещо общо с въпросника и определи ситуацията като "пълна комедия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
14
 
10
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 12 години
НЕ СПРЯХА ЛИ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ПО НЕЙНО ВРЕМЕ /Т.Е. ПО ВРЕМЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ/ ?БРЕХ НАГЛИ ДРУГАРКИ !!!АКО НЕ СЕ ОБАДИ ДОГАН ЩЕ Е НЯКОЙ ОТ БСП ,АКО НЕ Е ОТ БСП ЩЕ Е КОСТОВ !!!ВСЕ ЗА РАИРАНО КОСТЮМИ ПЛАЧАТ !!!
172
5
 
5
 
! Отговори
Elena преди 12 години
До опелАми ние - като виден електорат това правим - надяваме се на Бога, за да се оправи дъжавата. Ама хората са казали - Господ дава, но в кошара не вкарва. Сами сме си виновни и за тия, и за ония, защото не мислим, не питаме, не се интересуваме..И тези крадат като онези, а ние - какво правим - нищо и половина. Чакаме пак месия да дойде да ни оправи, нали? Е, на мен ми писна от *** изцепки на премиера ни, писна ми и от червена, синя и бембена партия!
171
19
 
11
 
! Отговори
опел преди 12 години
точно тая ли ще иска сериозност от Борисов? къде беше нейната сериозност когато и се гласуваше доверие? значи червената шапчица подучи и тая да се прави на лили иванова.чудесно просто идеално. срама няма ли тази но господ си знае работата. копае гробове на другите но сама ще падне в тях.
170
3
 
17
 
! Отговори
iMunch преди 12 години
Искам ГЕРБ да издигне Жорж Ганчев за президент!
169
16
 
10
 
! Отговори
коста преди 12 години
Не се учудвам на маниерите на Плугчиева и компания.Те се били загрижили за демокрацията в страната. Те, бащите на които избиха и смачкаха цвета на българския бизнес и интелигенция след девети 1944г. Комунистическата прокоба е тумора на народа и държавата ни.Те не се задоволяват със малко,те искат всичко,цялата власт за да се обогатяват още и още.Дано нашият народ прояви разум на изборите и даде още идин мандат на ББ.
168
6
 
8
 
! Отговори
Стадо преди 12 години
Има едни плодове наречени джанки,(някои ги наричат и сливи). Овцете тичат от дърво на дърво да търсят паднали плодове. Ако те са на единият край на поляната търсейки вкусотията, а пастира на половин километрър от тях удари по клоните на дървото до него, стадото се втурва в посока към него, без значение, че и около тях е отрупано със същата храна.Така е и във форума. Награбват ББ,оставят го и подемат Цв. Цв,. Станишев, Доган. Сега Плугчиева? Добре де ама спрете се, та кой е вашият човек? Стига!
167
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гейбери, направете разлика в изказването на Плугчиева и на тиквата.Онзи махленец само се сополяви недъгаво и хленчи на махленско ниво.Импотентост отвсякъде-физически и мисловно.
166
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** пак се *** и нададоха безсилен вой.Много ме кефи като чета яловите им писания.Точно като червеногъзият си вожд.
165
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С техните камъни по техните глави. Народа не е глупав за да вярва на поредната комунистическа лъжа. Впрочем това е почерка на Държавна сигурност, точно по тоя начин са работили навремето и сега крадеца вика дръжте крадеца, елементарно д-р Уотсън, ама много елементарно.
164
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха, ха, ха, миризливите червени партенки пак ни умирисаха. Тая смрад не свършва бе. Даже и в нета са ги развяли, ужааасна смрад, та се не трае!
163
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Меглена Плугчиева твърди че се е сдобила с въпросник от сериозни представители на БСП.А дали въпросника не от предишните избори с които вътрешното разузнаване на БСП се информираше за своите опоненти.
162
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз я мислех за свестна, но за пореден път се доказа, че свестни хора в БСП няма. Там са все такива, които са готови и майка си и баща си да продадат, само за да направят пачки.
161
7
 
10
 
! Отговори
тони преди 12 години
Явно няма изгода вече от Борисов. "храни куче, да те лае"
160
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плугчиева много се изложи. Да плюеш по толкова недостоен начин човекът, който и позволи да я изберат и да взима огромна европейска заплата, въпреки че същата е била вицепремиер при ТройнО Крадливата Коалиция и като такава е отговорна за крупните кражби и далавери, ама нали уж била професионалист - видяхме я колко е професионалист, ама по долните измислени компромати!
159
5
 
16
 
! Отговори
до 162 преди 12 години
Не ме интересува какво си мислиш, нито съм, нито ще бъда от "червените" !Борисов за мен е = на лошо управление, далвери, връзкарство и имам "честта', лично да се уверя в непочтенните средства които използват, както и да се убедя, че са решили с цената на всичко да останат на власт !А да говорим в цветове е безмислено, интересува ме стандарта на живот, възможноста да "храня" себе си и семейството, безопасноста в държавата и гражданските ми права, всичко останало е партийна пропаганда !
158
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бившите офицери от Държавна сигурност сами си издадоха начина по който са работили. То е ясно, че тия списъци на въпросници са от тяхно време и сега малко са ги осъвременили, а БСП е поставила партийна задача на тая неблагодарница, за да ни "осведоми", не мерси - от такива *** на БГ и е дошло до гуша и на есен ще измете червения прайд от политическата сцена.
157
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунизите пускат плувката и шараните кълват:) Типичен бесепарски стил - тая *** размахва някакъв лист "уау вижте ББ какво прави! Уау демокрацията е заплашена..." Аре у лево с тия *** номера. Коя партия не се интересува от кандидатите на другите партии? БСП наум ли ги помнят?Тая плугчиева пък се изкара уникална - искали я заради личността и. Божеее, прибери си вересиите!
156
9
 
6
 
! Отговори
бг преди 12 години
Искам да питам М. Плугчиева: А ДС на БКП колко е клепала хопрата знае ли тя като член на БСП?
155
6
 
5
 
! Отговори
До 153 преди 12 години
Абе я си признай честно, че ни си чул, ни видял, ама нали си от червеня прайд и веднага се почва с плюенето.
154
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много нагла тая бе и няма срам, развява тия измислени от БСП глупости и се мисли за велика. Толкова ли не е наясно, че са и подхвърлили неща от времето на Държавна сигурност, които са само малко осъвременени за да се хванат балъците на куката на бившите ченгета. Другия вариант е, че щом е партийно поръчение трябва да го изпълни. Жалко за нея и в двата случая, с тоя елементарен компромат, тая просто приключи с политическата си кариера!