Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!

Кандидатствала за постове в лично качество, а не от ГЕРБ
11 юли 2011 11:49,
224
Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!
Снимка: Булфото

„Очаквам една сериозна и отговорна реакция от премиера, разграничаване и осъждане на един такъв документ“.

Това заяви Меглена Плугчиева по повод скандала с разпространения въпросник, с който ГЕРБ събирал информация за опонентите си и за техните бъдещи планове.

В коментар от неделя премиерът изрази разочарованието си, че точно Плугчиева вади тази информация. 

"Точно Плугчиева, която я предлагахме да стане зам.-председател на Европейската банка за възстановяване и развитие, да взима огромна заплата, от квотата на ГЕРБ, като управляваща партия, и тя да излезе да каже подобна глупост – трябва човек да си плюе в сурата, е точната дума. Да си спомни как аз с нея ходих в Брюксел – от баронеса Аштън, до шефа на социалистите, до шефа на ЕНП да й търся пост – как не я е срам да каже подобно нещо", ядоса се Борисов.

„Последните две години съм кандидатствала за международни постове в лично качество и просто международна практика е да бъде информирано правителството, когато лице кандидатства за такъв висок пост. Не от името на ГЕРБ съм кандидатствала“, уточни днес Плугчиева пред Нова телевизия. 

Очакванията на депутатката от "Коалиция за България" са премиерът да се разграничи и да назначи проверка по случая, за да може в случай на достоверност този подход да бъде осъден и да не се допуска нещо, което може да засенчи изборите в България.

Още по темата

Меглена Плугчиева твърди, че се е сдобила с въпросник от "сериозни представители на БСП", който се разпространява в Русе от организацията на ГЕРБ.

На въпрос дали това не е практика, която се използва всеки път в предизборната кампания, Меглена Плугчиева заяви, че това е практика да се събира информация , но "не и в такава дълбочина и не и по този начин". Според нея този случай е прецедент и е сигнал за заплаха за демокрацията в България.

Тя допълни, че един такъв факт трябва да бъде осъден от сериозните политически партии, както и че трябва да има истински демократични и прозрачни подходи от страна на всички партии.

Ответната реакция на управляващите относно този въпросник е, че това нещо не е вярно и че е "пълна глупост".

"Няма никаква автентичност в този документ. Твърдението на госпожа Плугчиева е пълна глупост. Лесно е да покажеш едни листи с въпроси, които на практика нищо не означават", коментира депутатът Пламен Нунев от ПГ на ГЕРБ.

Според него Меглена Плугчиева е трябвало още в Русе да излезе и публично да обяви къде, как и от кого се е сдобила с въпросника, защото всеки можело да набере един такъв текст на компютър, да го изнесе в пространството и "да оклепа някого".

Пламен Нунев заяви, че ГЕРБ стриктно спазва законите и правилата, защото "събирането на такива компроматни явления и данни, и съставянето на досиета въобще не е стил на политическа партия ГЕРБ, а на опонентите на партията".

Той категорично отрече политическа партия ГЕРБ да има нещо общо с въпросника и определи ситуацията като "пълна комедия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
11
 
7
 
! Отговори
vini преди 12 години
Тази съвсем углопя.Сънуват сънуват от БСП .Никога на власт.Фантазии фантазии.
132
8
 
18
 
! Отговори
комуняга преди 12 години
Ехо-о-о.Ге-ер-р-бе-ерасти-и-и?Колкото и да ближете премиерския дирник,все миризлив ще си остане.Такъв му е материала,тиквен.
131
7
 
19
 
! Отговори
болшевики преди 12 години
Най-червените болшевики са тези от тиквения герб! Пожарникарят е член на БКП, Цецо Пудела е член на БКП, убавата Цецка е член на БКП, даже е била член на окръжен и на квадратен комитет. Доколкото ми е известно, нито Станишев, нито С2 (Симеон втори), нито Доган са били членове на БКП!
130
8
 
23
 
! Отговори
In memoriam преди 12 години
Не съжалявам пожарникаря и неговата ЕТ тиквен герб за тоталния им провал, защото те бяха жертва на собствената си глупост и колективна самозаблуда!
129
4
 
3
 
! Отговори
DO 129 преди 12 години
IANKO VIDNO E CHE SI ZAZADNIAL ZA MA6KA LASKA
128
2
 
5
 
! Отговори
българина преди 12 години
ти какво предлагаш да направи това правителство при положение че България се издържа от търговия,туризъм и износ на готови стоки или на ишлеме като няма поръчки за външните пазари какво да се слчуи споредтеб започва да намаляват приходите в държавата.Относно строежите се плащат от ЕС на 90%.Ние сме единствената страна в ЕС без магистрала и нормален ЖП път до 160км/в САМО не говорим за повече от 200км/ч
127
4
 
8
 
! Отговори
за 127 преди 12 години
Хамстера е новияр резидент на Москва тук - кръвта вода не става....Гоце се провали - големият му шлем беше унищожен от ГЕРБ , а руската преса го нарече голям член...нали се сещате кои биха били изклатените
126
5
 
10
 
! Отговори
До Речта на Яне на в преди 12 години
Прав е Яне,особенно тези негови думи че ГРОБ дойде на власт благодарение на полицаите и техните семейства. България е на 1-во място по брой полицаи на човек от населението./ А какво правят тези търтеи- имат заповед от тиквата да съставят масово актове на всеки автомобил който спрат за да пълнят бюджета. 63 000 полицаи средна заплата 1 460 лв. са 94 милиона лв. на месец а за увеличение на мин.раб. заплата и пенсиите трябват 25 мил. на месец.....Оставка тикво оставка. прав е Яне.
125
6
 
14
 
! Отговори
Речта на Яне на вота преди 12 години
Толкова е сбъркана и оплетена политическата немощ на ГЕРБ, че не е в състояние да излезе от нея. В нито едно направление на държавното управление вие нямате ясна политическа визия. Да не говорим за държавната администрация превърнахте я в чиновници сенки, които като излизат палят свещи, че не са арестувани. Това каза от парламентарната трибуна председателят на РЗС Яне Янев, предаде репортер на Агенция Фокус. Дойдохте на власт благодарение на българските полицаи и техните семейства. Ударихте хората толкова тежко, че те никога няма повече да се сетят за абревиатурата ГЕРБ. Бойко Борисов знае сам, че няма компетентност и не може да осъществи едно европейско управление, каза още Янев. По думите му премиерът е предпочел властта, защото го е страх от тези сенки, тази тъмнина, която е обитавал в други години.България е на път да бъде първата държава-член на ЕС, която ще банкрутира икономически. Толкова тежко ударихте българския бизнес, че той на практика не работи. Бойко Борисов разбра, че е загубил доверието на народа и дойде ред да иска доверието на личните народни представители на Цветан Цветанов. Днес сме свидетели на апаратен сценарии. Чрез Йозеф Дитрих няма нищо да спечели, така както Хитлер не е спечелил, защото е бил просто един касапин на втора позиция в третия райх. Както един физкултурник стигна на втората позиция в държавната власт, каза още Янев. Според него, всичко, което се прави в България от година и половина е на принципа проба-грешка.Бойко Борисов има един единствен ход, ние можем да му гарантираме, че ако си подаде оставката и си отиде с мир, а не да предизвика улични протести... Предлагам му да го назначим за шеф на НСО. С това горе долу може да се справи. Той беше добър телохранител на Тодор Живков и Сакскобургготски, но няма смисъл повече това правителство да тормози българските граждани. Няма по-голям провал от това и няма да има, запомнете ми думата, заяви Янев.
124
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"НЕ вярвайте,на нищо ,което е казано от комунист !"Каза гейберастът докато милваше партйната си книжка от БКП.
123
4
 
10
 
! Отговори
българина преди 12 години
Бедни ми Станишев какво пак роди твоята умна глава вкара най-сериозният си министър който имаше в гнусната война само и само да спечелиш изборите. От бойко ли те е страх или от Първанов да направи вътрешен преврат и да те изхвърли на политическото бунище на историята.Загуба на БСП на предстоящите избори ще означава само едно БСП ще се раздели с Станишев завинаги и реална опасност да остане в изолация с гласове само на пенсионери и евтини ренегати
122
2
 
5
 
! Отговори
DO 120 преди 12 години
BRAVO ZA DOBRATA IDEIA
121
5
 
8
 
! Отговори
Пъдаря преди 12 години
Комуназите и *** много си приличат-- и на двете породи окото им все в чуждото..
120
7
 
17
 
! Отговори
Amigo преди 12 години
това правителство - доведе страната до фалит? Да не мислите, че има пари в бюджета? Ако ми кажете за тези две години какво е направено за подобряване на живота в страната и ограничаване на кризата - браво ще ви кажа! Освен да харчат резервите за съмнителни строежи, където най-много се краде, нищо друго не правят! А откъде пълнят зейналите дупки в бюджета - от нашите джобове с всевъзможни данъци, такси, глоби и т.н. Абе глухи ли сте, слепи ли сте?Б-я пропада бързо
119
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хващай плуга и на село където ти е мястото
118
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ вярвайте,на нищо ,което е казано от комунист !
117
11
 
8
 
! Отговори
за 119 преди 12 години
Ако ГЕРБ/ББ успеят да затрият БКП/БСП трябва да помислим за паметник на Бойко редом то тоз на Цар Освободител!
116
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и да квачете и да виете и да мучите ако искате ГЕРБ е на власт,а на Бойко Борисов остава трудната задача да се справи веднъж-завинаги с комунистите и вас в това число !
115
5
 
6
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Г-жа Плугчиева има ли доказателство че това е автентичен документ и колко хора са подложени на такъв разпит.Или е поредната подхвърлена предизборна хартийка.БСП имат претенцията да са интелигентна и лоялна партия а започнаха кампанията си с компромати и фалшификати срещу главните си опоненти.Защо не извадят нещо за ВМРО и новото ОДС - ами няма за какво да се хабят , от тях не се страхуват.Щях да гласувам за техни кандидати но се изложиха - това не са политици - плюй да спечелиш.Аман !
114
7
 
11
 
! Отговори
Ето това е Герб преди 12 години
Най-червените болшевики са тези от тиквения герб! Пожарникарят е член на БКП, Цецо Пудела е член на БКП, убавата Цецка е член на БКП, даже е била член на окръжен и на квадратен комитет. Доколкото ми е известно, нито Станишев, нито С2 (Симеон втори), нито Доган са били членове на БКП!