Германия изнася коли, България – лекари

Ще произвеждаме още медицински кадри, готви се Борисов
Обновена: 12 юли 2011 17:41 | 12 юли 2011 17:41,
370
Германия изнася коли, България – лекари
Бойко Борисов откри нов Аудиторен комплекс в Медицински университет – Пловдив. Снимка: БТА

"Както Германия произвежда и изнася коли, така България ще произвежда и изнася лекари”, обяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.

Той обяви, че не вижда лошо в това българските специалисти да работят в чужбина. Според него държавата може да печели от изнасянето на медицински лица за други страни.

"Ако са необходими 10 хиляди лекари, ще произведем 20 хиляди”, каза Борисов пред студенти на Медицинския университет в Пловдив, където откри новата сграда на висшето учебно заведение.

"Ние също взимаме чужди мениджъри да управляват наши фирми, но в страните си те не казват, че идват в България, защото даваме по-високи заплати”, продължи разсъжденията си премиерът.

След въпрос на Dnes.bg Бойко Борисов взе отношение и по казуса със затворената болница в Девин заради дълг от милион и половина лева.

"Държавата ще помогне на лечебното заведение, при условие че човекът, който е отговорен за източването на болницата, подаде оставка”, заяви Борисов.

Още по темата
Премиерът не конкретизира чия е вината за затварянето на девинската общинска болница и лишаването на 30 хиляди души от медицинска помощ.

Според здравния министър д-р Стефан Константинов лечебното заведение може да бъде спасено, при условие че се преструктурира в медицински център. Така ще получи два милиона лева европари.

"Не е необходимо Девин да развива всички видове медицина, нужни са легла за болните и реанимобил, който да ги транспортира”, коментира министър Константинов.

От болницата в Девин коментираха, че ако бъдат преструктурирани в медицински център, ще разполагат с не повече от 10 легла, а болните ще трябва да се изписват след 48-часов престой.

В същото време прокуратурата в Смолян продължава разследването срещу бившия директор на лечебното заведение д-р Чавдар Маринов заради безстопанственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
5
 
3
 
! Отговори
гълбар преди 12 години
лъжци. никакви лекари от бг няма в германия. има една две мед сестри на заплата от 1800 евро като лекарската трябва да е 6. за какво си говорим.
312
4
 
3
 
! Отговори
гълбар преди 12 години
маймунната нация в света
311
5
 
1
 
! Отговори
гълбар преди 12 години
прав 320 и 321. тука лекарите ви са мед сестри. а бяхте найумната нация в света
310
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕАНДАРТАЛЕЦ! НЕ,АЗ НЕ СЪМ МОШЕНИК КАТО ТЕБ! И НЕ ОГРАБВАМ ХОРАТА. НАВРЕМЕ СЕ НАМЕСИ,ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА КАКТО СЕ КАЗВА. НАЛИ?
309
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАТО СА ТОЛКОВА ДОБРИ ЛЕКАРИТЕ НИ,ЗАЩО ТИЧАТЕ В ЧУЖБИНА ДА СЕ ЛЕКУВАТЕ? ЩО НЕ СИ СЕДИТЕ ТУК,А? ЗАЩО ИМА И ФОНД ЗА ЛЕЧЕНИЕ В ЧУЖБИНА? ХОДИТЕ В ИЗРАЕЛ,АМЕРИКА ФРАНЦИЯ,ГЕРМАНИЯ. А КАЖЕТЕ ВЕ ВЪШЛЬОВЦИ!
308
0
 
2
 
! Отговори
НЕАНДАРТАЛЕЦ преди 12 години
До "анонимен" 306, 307 и т.н.- начинът ти на мислене, писане и изразяване са на ОГРОМЕН НЕАНДАРТАЛЕЦ!!! Ти си мафиотска ***, която е свикнала САМО НА НЕЯ ДА И "КИХАТ" ЕВРО!!! Предлагам да ви изнесем всичките ТАКИВА, като теб- НЕЩАСТЕН НЕАНДАРТАЛЕЦО, НО НИКЪДЕ, АМА НИКЪДЕ НЕ ВИ ИСКАТ!!! Точно обратното- гонят ви, като ЧУМА ОТ ВСЯКЪДЕ!!! МРИ мафиотско л-о!!!
307
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само човек по-*** от *** може да го каже!Ние инвестираме в образованието на тези хора, българина гладува заради тях а "белите" държави ги получават на готово!Ние подпомагаме белите а не някакъв Шенген.Но тъпака едва ли може да го проумее.
306
2
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Този човек определено не знае колко *** и ***.
305
1
 
10
 
! Отговори
mda преди 12 години
и като се изнесат всички изучени и можещи да мислят хора, няма да има кой повече да подвиква "царят е гол!" за такива приказки в белите държави един политик директно го свалят и го осъждат
304
1
 
14
 
! Отговори
Т.Живков преди 12 години
Таа година завод за полупроводници догодина за цели
303
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abe nama li da mahnat toz *** naj-nakraia samo balne gluposti v efira nalavo nadiasno
302
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те изнасяли коли, а ние ще изнасяме хора, лекари - те това е държавническо мислене.И като ги изнесеш всичките на кой ще си премиер.На уволнение вървиш, да занаеш!
301
1
 
8
 
! Отговори
мнение преди 12 години
ББ отново си противоречи - та само преди месец-два се ядосваше че много от завършилите излизат в чужбина - и че не можело така,държавата да плаща пък те след това навън - искаше да се въведат ограничения ...ПЪК СЕГА ДРУГО - СРАЙНО ВРЕМЕ Е ББ ДА СЕ ИЗЯСНИ ПРЕД СЕБЕ СИ ...
300
0
 
8
 
! Отговори
отли4ник преди 12 години
мили хора спомнете си от у4илище кои хора ставаха лекари и кои борци.произвеждат се краставици,а не лекари.
299
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната словесна полюция на ***!
298
0
 
10
 
! Отговори
KRITIK преди 12 години
TAPA GLAVO ZAMISLI SE ZASTO NE BQGAT SADII I MITNI4ARI?
297
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХАХАХАХАХХАХА,само дето в Германия за всяка закупена(продадена) кола печели държавата.Искам да ми обясни как по точно ще спечелим ние от това?
296
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕКА ВЪРВЯТ КЪДЕТО СИ ЩАТ "БЪЛГАРСКИТЕ" "ЛЕКАРИ". ЩЕ ЗАРЕВЕМ ЗА ТЯХ. НИЕ И С ТЯХ СИ ИЗМИРАМЕ КАТО МОМИЧЕТО С ОТРЯЗАНИТЕ СЛИВИЦИ ИЛИ МЪРТОВОРОДЕНОТО ЗДРАВО ДЕТЕ НА ОНАЯ ***,ЗАЩОТО "ДОКТОРЪТ" БИЛ ПИЯН НА РАБОТА. ЗАМИНАВАЙТЕ МИЛИЧКИ И ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ. ЩЕ ВИ ИЗПРАТЯ С ОГРОМЕН БУКЕТ НА ЛЕТИЩЕТО И ЩЕ МАХАМ ДОКАТО САМОЛЕТЪТ ИЗЧЕЗНЕ. И БЕЗ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ВАС,С ДВЕТЕ ЛЕВИ РЪЦЕ. ИМА КОЙ ДА НИ ДЕРЕ КОЖИТЕ КАТО ЗАМИНЕТЕ. НЕ СТЕ САМО ВИЕ. БЪДЕТЕ РАХАТ!
295
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАХАХА,АБЕ ЕЛФ,АБЕ ЕЛФ! БЕЗ ЛЕКАРИТЕ ЩЕ ИЗМРЕМ. ЩЕ СЕ ЗАТРИЕМ ЗНАЧИ! АМИ НИЕ ТОЧНО ЗАРАДИ "ЛЕКАРИТЕ" НИ ИЗМИРАМЕ Я. ОНЗИ ДЕН СА ЛЕКУВАЛИ ЗАРАЗЕНИТЕ С ЧРЕВНИ БАКТЕРИИ РУСНАЧЕТА. ЩОТО КИХАЛИ ПО 140-180 ЕВРО. БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА НЕ ЛЕКУВАЛИ,ЩОТО ТЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА КИХАТ НА ДОКТОРИТЕ. СЛЕД 300-400 ГОДИНИ ЕНИЧАРСТВОТО ОТНОВО СЕ ПОЯВИ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ. КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ДА СЕ НАРИЧАШ ЛЕКАР И ДРАСКАШ ТАЯ ПОМИЯ ТУК,БЕ ЧОВЕЧЕ!ГЛЕДАЙ ДА НЕ ХВАНЕШ ПНЕВМОНИЯ ОТ ТОЛКОВА МНОГО КИХАНЕ НА НЕМСКИТЕ СИ ПАЦИЕНТИ!
294
3
 
7
 
! Отговори
zatova li v преди 12 години
Germania e "palno s bulgarski lekari " ?! Abe gledam az na vsiaka kra4ka v Germania bulgarski lekari , a tia kva bila rabotata !