Цветанов е силен, защити го Цачева

Според нея моралът на депутата не е функция на един плик
Обновена: 14 юли 2011 15:06 | 14 юли 2011 09:20,
155
Цветанов е силен, защити го Цачева
Цецка Цачева против облагането на парите в плик. Снимка: БТА

Цветан Цветанов няма нужда от защита по време на дебатите по третия вот на недоверие срещу правителството, защото е достатъчно силен сам да изложи тезите си.

Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева пред bTV в коментар на заявените от опозицията намерения да иска сваляне на кабинета заради провал във вътрешната политика.

Шефът на Народното събрание каза още, че в сряда вечер изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила да излезе с декларация, с която да заяви изричната си подкрепа за министъра на вътрешните работи.

"Той е първият, който води битка със сивата икономика, с "октоподите", с "банди за отвличания", категорична бе Цачева.

За парите в плик и морала на депутатите шефът на парламента обясни, че всеки депутат има нужда от средства, за да покрива разходите си по служебни пътувания и да заделя за благотворителност.

Според нея използваните за такива цели средства не трябва да бъдат облагани с данъци.

Скандалът тръгна, след като лидерът на РЗС Яне Янев разкри, че всеки месец народните избраници получават безотчетно сума, равняваща се на 2/3 от заплатата им.

Още по темата

"Моралът не е функция на някакъв плик, а е съизмерим с паметта на депутата", отсече обаче Цачева.

"Недопустимо е по такъв начин да се обругават народните представители и институцията на парламента", категорична бе шефката на парламента.

Тя изрази несъгласието си с твърдението, че въпросните пари не се отчитат никъде, и призова шефовете на парламентарни групи да покажат отчетите, с които би трябвало да разполагат.

"Аз нямам правомощия да проверявам отчетите на парламентарните групи, защото НС се контролира и от Сметната палата, и от вътрешни одитори", допълни председателят на институцията.

„Партиите трябва да получават субсидии, за да не бъдат зависими от икономически групировки. В противен случай се стимулира сивата икономика”, така Цецка Цачева коментира темата дали политическите формации трябва да получават пари от държавата.

Председателят на НС подчерта, че ГЕРБ ще даде 1,3 милиона лева от субсидията си за благотворителност и по-конкретно – за лечението на нуждаещи се деца.

Относно проваленото приемане на закона за конфискация на имуществото, предложен от Маргарита Попова, Цачева беше категорична, че няма бламиране на министри.

„НС си свърши работата, темата бе обсъдена в постоянните комисии, имаше дебати и бяха спазени всички процедури”, заяви Цачева.

Шефът на НС каза още, че материята е нова и сложна, а предложените от правосъдния министър Маргарита Попова законови мерки „имат нужда от ремонт и той ще бъде направен”.

„Няма драма по въпроса”, категорична бе Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
6
 
! Отговори
харко преди 12 години
Аре ве хора давайте да се справим с политиците , те са некадърни до един барабар с ГЕРБ и да направим държавата номер едно на Балканите , едва ли е трудно !!! Зависи само от нас хората на България
131
0
 
4
 
! Отговори
strugarka преди 12 години
silen e strugarskia noj ne e mogal da go obraboti tvard material
130
0
 
6
 
! Отговори
бай хой преди 12 години
нормално е да не си плащат от джоба служебните разходи - ОК, това го приемаме. а НЯКАКВА ОТЧЕТНОСТ, лельо Цецке? нещо фактурки, това онова? какво пречи парите да се дават не на калпак, а на ПГ, да се държат в каса, и на който депутатин му се яви служебен разход - да обясни, да вземе, и после да се ОТЧЕТЕ, като върне непохарченото? А? НЕ Е ЛИ ПО-ЛОГИЧНО ТАКА? ей, съвсем на *** ни правите, мамичката ви....
129
0
 
9
 
! Отговори
мухала преди 12 години
ай ся , дали е по силен от цачевица, ама е по красотен, по го мяза на женка, пук леля цецка я мяза на траверса, това е факт. от тук на сетне да се проведе конкурс кой по бързо може да разтвари един вагон с цимент, и да се определи еднозначно най силния у герб, боко да не участвува , щото той може и локомотива да вдигне.
128
1
 
18
 
! Отговори
миро преди 12 години
Дано да го свалят с този вот и да се свършва с тези ГЕРБ че лудна народа от тъпащината им и безобразията !!!
127
1
 
10
 
! Отговори
до стругарката преди 12 години
другарко другаря ти бившият работник в дс е силен само в дрънкането на врели некипели и примъкването на *** както и закопаването на тъща си.. стига сте живели в царството на фантазиите ами се махайте дойкато все още можете....ха ха ха..............................
126
0
 
6
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Точно по - Български, седнали на масата и на приказки всичко оправиха за 2 години
125
1
 
13
 
! Отговори
Илия преди 12 години
ГЕРБ са силни в измишлотините
124
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Г-жо Цачева,Вашият морал с какво е съезмерим ? Мисля ,че не Ви приляга да кокетничите с тази философска категория.Политическата Ви кариера е позната на "простолюдието".Бъдете малко по- скромна.
123
1
 
12
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
ако някой не знае, СУБСИДИЯТА НА ГЕРБ ЗА ГОДИНА Е ..... 21 000 000 ЛВ. - НАРОДНА ПАРА.ТОВА ЩЕ РЕЧЕ НА 1 - ГЕРБЕР 175 000 ЛВ./ГОД. ИЛИ ПО 14583 ЛВ./МЕС. няма грешка. вервайте ми!!а парите в плик, са БЕЗОТЧЕТНИ!!!!!
122
3
 
9
 
! Отговори
monke преди 12 години
Mdaaa - Абе имало още наивници, които не разбират, че България винаги се е управлявала от БКП!!!! ГЕРБ е просто и проста поредна мимикрия!
121
1
 
14
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
АТАЗИ КРАНИСТКА ИМА И БЛЕСТИ СЪС СЪЩАТА ИНТЕЛЕКТУАЛНА МОЩ КАТО БОГОПОДОБНИЯ БИБИ!!! ЩО НЕ СЕ ИЗСТРЕЛЯТ В КОСМОСА И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ ВЕЧЕ??? АКО ТРЯБВА ЩЕ СЪБЕРЕМ СТОТИНКИ ЗА КОСМИЧЕСКИ КОРАБ - ЧЕСТНО ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ ПО-ЕВТИНКО, ОТКОЛКОТО ДА ГИ ОСТАВИМ ДА УПРАВЛЯВАТ ОЩЕ!!!
120
1
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Националния ни интерес е Материално и духовно благоденствие на Българската нация- ПРЕМИЕРА Е ИЗБРАН ЗА ДА УПРАВЛЯВА..., А НЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА, с некадърни министри или да се прави на Президент!Бюджета е неадекватен, защото едновременно бушуват:1. Световна финансова криза;2. Световна продоволствена криза;3. Световна рецесия;4. Световна екологична криза;5. Българска структурно-управленска криза;Изхода е Преработка на бюджета, заради:1. Американската финансова криза Освен Еврофондовете е нужно нисколихвено кредитиране на производството, от превишението на държавния резерв и само чрез ББР, при лихви 4-5%... 2. Световната продоволствена криза Поземлена реформа налагаща собственост на земя до 1 000 декара само за физически лица български граждани, всички селскостопански плащания да са за Собствениците на земя и възстановяване за държавна сметка на Хидромелиорацийте...2. Световната рецесия Данъчно стимулиране и банкови гаранции, чрез ББР, на износно ориентираните крайни производства..., което ще раздвижи съпътстващите ги фирми4. Световната екологична криза - Строителството на Южен поток и Белене не по-малко от 33% са за Български фирми и затваряне на 50% от въглеродните ТЕЦ-ове чакат ни стотици милиони екоглоби, които ще ни върнат в каменната ера....5. Структурно-управленската криза възстановяване на институциите, под лозунга - Да върнем държавата на гражданите, и реформи:- В Здравеопазването Всеки гражданин с вноска в Индивидуални дебитно-кредитни картови сметки здравни досиета;- В Образованието - Масово Професионално средно образование в Техникуми гимназийте, са доказана загуба на време;- В Регионалната политика шесттте Социално икономически зони, да се трансформират в Области и държавни поръчки за вишисти, да се правят, освен в Софийския и трите специализирани, само в шестте Областни Технологични Университета.- Съкращаване на държавния апарат с 30%.- За наука - 2 % от БВП, концентрирани в БАН, Сафийския, Специализирани и Областните Технологични Университети.Всичко останало е Пустословие и Нищоправене... от Парламент, Президент и Правителство- Народе!!!!...
119
1
 
12
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
ГЕРБ ЩЕ ЗАГУБИ НЕ ПО-МАЛКО ОТ 1 100 000 - 1 300 000 ГЛАСА. ИМА ПРЕЦЕДЕНТ - ПРЕЗ 1999 Г., ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ИВАН КОСТОВ ЗАГУБИ 1 000 000 ГЛАСА БЕЗ ДА Е НАТВОРИЛО И ПОЛОВИНАТА ОТ БЕЗОБРАЗИЯТА И ПРОСТОТИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ, АКСЕСОАРА МУ ЦВ.ЦВЕТАНОВ И ГЕРБ.
118
8
 
8
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
Ръководството на СДС са комунистически ***, *** и слуги на БКП-БСП, ДПС и ДС. Огромната част от редовите седесари са твърдо с Цветанов и Борисов. СДС предаде симпатизантите и членовете си. Това е *** комунистичека партийка, обречена на абсолютно изчезване.
117
4
 
22
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Кое му е силното на тоя бе, че и на всичките освен простотията??? А споняте ли си, че. Още в началото на мандата на ГЕРБ, министър Цветан Цветанов обяви, че влизането ни в Шенгенската зона ще бъде свръхприоритет за МВР. Очевидно и той и г-н Бойко Борисов са смятали, че това е един лесен за решаване въпрос, който изисква единствено решаване на някои технически решения. Не е трудно да се види търсената съзнателна аналогия с падането на визите по времето на министър Надежда Михайлова и очакването за голям пропаганден ефект.Преценката на министър председателя и на неговия говорител министър Цветанов се оказа погрешна в корена си. Вместо конграчулейшънс Борисов, от Брюксел се чу откровеното съмнение, че преждевременното ни включване в Шенгенската зона може да доведе до изтичане на европейски информационни масиви към ... компютрите на българските мафиоти. Подобно съмнение, преведено на ежедневен език означава, че репутацията на управляващите в България и в частност на българското МВР е напълно пробита, че партньорите и партньорските служби нямат абсолютно никакво доверие на Бойко Борисов и неговият МВР аксесоар - г-н Цветан Цветанов. Оказа се, че работата не опира до измазването на стените на един или друг гранично пропускателен пункт. Нещата се свеждат до пълната липса на доверие в страните от Европейския съюз към самодоволното управление на Бойко Борисов и подопечните му от ГЕРБ.
116
4
 
22
 
! Отговори
генчо преди 12 години
Тези хора с добро няма да си ходят. Трябва да бъдат пометени!!!!
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега казаха,че броя на здравно неосигорените главоломно расте.
114
1
 
9
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Както е тръгнало не като круши,како атомна бомба ще гръмнем.
113
3
 
19
 
! Отговори
Венсеремос преди 12 години
Чета и си мисля как се променят мненията на хората. Преди като поюех по правителството всички ме налитаха и със изказвания от сорта на "комунист" и другите му производни едва ли не щяха да ме разкъсат. Сега със задоволство чета за това как май това ще е последния мандат на една кухо измислена партиика наистина съставена от измислени. Белким хората най-сетне отворят очите си и се замислят кого избират - ПожарникароЦаердворецоЯнеАтакуващия или някой на който му пука.Quo Vadis хора :)