117 ГЕРБери слушат Борисов: Ще чета бавно!

Настана голямото четене на евродоклада в НС
20 юли 2011 15:32,
399
117 ГЕРБери слушат Борисов: Ще чета бавно!
Снимка: БТА

"В последните дни чух какви ли не интерпретации и измислици, реших малко нетрадиционно първо да запознаем депутатите с доклада на ЕК", коментира на влизане в парламента премиерът Бойко Борисов.

След това се запъти към зала "Изток" на НС, където го очакваха 117-те депутати от ГЕРб и настана... Голямото четене на евродоклада от Брюксел.

"Ще изчета целия доклад, защото има медии, които си позволяват, преди да е излязъл официално, да пускат обявления, които не отговарят на истината. Ще чета бавно, за да чуете какво пише", обърна се той към депутатите.

Решението си да чете на глас Борисов обясни с манипулациите, които могат да се задействат около оценките в него.

"Отчетността на съдебната власт продължава да буди сериозно безпокойство", прочете премиерът и обяви, че се надява и председателят на ВКС проф. Лазар Груев, и главният прокурор Борис Велчев да го изчетат внимателно.

"След последния годишен доклад на Комисията българските власти последваха препоръките на Комисията и изготвиха планове за засилване на отнемането на имущество. Съвместно със Съвета на Европа бе изготвен нов законодателен акт, който обаче бе отхвърлен от парламента.

В предложението се предвижда имуществото да се отнема независимо от наличието на наказателна присъда. В него се предвижда също така извършването на ex-officio проверка на имуществото на високопоставени служители и политици.

Необходимо е България спешно да продължи работата по приемането на това законодателство за отнемане на имущество въпреки неотдавнашните пречки в парламента.

Още по темата

Все още са налице други слабости при отнемането на имущество, които трябва да бъдат отстранени. Имуществото трябва да бъде описано и обезопасено в ранните етапи от разследването, преди да може да бъде скрито или преместено. За тази цел трябва да има ефективно сътрудничество между комисията за отнемане на имущество, финансовите институции, административните органи и прокуратурата, включително съвместните екипи", зачете Бойко Борисов.

Той съобщи на депутатите, че след три месеца ще бъдат направени някои промени по отношение на закона за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, който бе отхвърлен в парламента.

"Ще очаквам от ПГ на ГЕРБ много мощно да го подкрепи. Подготвени са и изменения в Закона за обществените поръчки и вече има видим ефект от осъществения от ВСС мониторинг по високите етажи на властта", заяви премиерът.

"Като цяло това е поздравление за мен, ЕК е на мнение, че българското правителство демонстрира трайна политическа воля да продължи стратегията си за провеждане на реформи. Надявам се, че със следващите закони тази оценка ще се потвърди. Благодарен съм, че е отчетена политическата воля на правителството, и то не кампанийна, а трайна", зарадва се Борисов и увери, че поне ГЕРБ ще се постарае да изпълни всички препоръки.

Радвам се, че има инструмент като този доклад, защото, представете си да трябваше сами да си дадем оценка за дейността на парламента и правителството, за съдебната система", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
1
 
! Отговори
Евреин преди 12 години
Той можел да чете !!!!.Това вече е напредък.Похвалете го.
362
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 12 години
толкова измислици че незнам още какво могат да измислят
361
1
 
0
 
! Отговори
Капиталиста преди 12 години
Ами това са фактите - ГЕРБ си вършат работата и добрите резултати са налице.След като приемат новия закон за имуществото ще стане много интересно.Всички знаем, че никое от предишните правителства не би приело такъв закон затова ГЕРБ са най-добрите
360
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Много добър доклад. От него се разбира, че продължаваме да се развиваме и да се учим да бъдем като развитите европейски страни. Относно законопроекта за отнемане на имущество, аз съм сигурен, че от ГЕРБ знаят кои слабости да изчистят, за да бъде той почти перфектен.
359
1
 
0
 
! Отговори
Михаела преди 12 години
Изискват се много качества, за да се приемат критиките и да се прави всичко необходимо за разрешаване на даденият проблем. Правителството реагира много адекватно и вярвам, че в най-кратки срокове всички забележки от ЕК ще бъдат коригирани. Поздравление за правителството!
358
2
 
1
 
! Отговори
Краси преди 12 години
Бойко Борисов реагира повече от адекватно на доклада на ЕК.Дано и в съдебната система да реагират така и най-сетне да си признаят грешките, и да покажат воля да ги коригират. Почти всички критики в този документ са насочени към власти и хора, които не са под ръководството на Премиера. Нека всички се стегнат и да се поправят, защото не може само Правителството и ГЕРБ да влачат цялата държава напред.
357
1
 
2
 
! Отговори
112 преди 12 години
КАКВО ДА ПРВЯ ЛИ? ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА СЕМОВ. ПОНЕ Е ПОУЧИЛ МАЛКО ПОВЕЧКО ЧОВЕКА И НЕ Е СВЕРЗАН С ПРЕСТЪПНИЯ СВЯТ, КАТО БОКО. ТО НЕ БЕ СИК, ТО НЕ БЕ ИПОН, А ИНАЧЕ ЗА ЕВРОСРЕДСТВАТА? ДА ДОБРЕ ГИ УСВОЯВАТ, САМО ДЕТО НЕ ПИШАТ ЗА ПРОЦЕНТИТЕ КОМИСИОННИ КОИТО ПРИБРАХА ))))нЕ МУ СТИГНАХА НА БОКО, ПАРИТЕ ОТ ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗИРАНА ДЕЙНОСТ, АМИ СЕГА СМУЧЕ И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ. нО ТОВА Е ЛЕГАЛНА КРАЖБА, НАЛИ ТАКА))))
356
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 369 ами какво да правиш? Знам ли? Предложи най-подходящия тогава?до 368 ех ние българите сме много остроумен народ.....браво! Жалко е, че всеки говори, а никой нищо не прави! Мутра, мутра е! ***, *** е! Но поне се опитва нещо да прави, а тези глезени мошеници на дребно и Едро (червените и турчулята) се чудят всячески как да превземата властта отново....за да си продължават предишните игрички..."ето ти, на ти" и да ни сочат от ЕС, че за 3 години сме усвоили само 1 % от евросредствата!
355
0
 
3
 
! Отговори
112 преди 12 години
КАКЪВ ЛУКС Е БАТ БОКО? И ТУК НИКОЙ НЕ ПОДКРЕПЯ БСП И ДПС. ПРОСТО ХОРАТА ИСКАТ ТОЗИ *** СЛАБОУМЕН ДА СИ ХОДИ. ТОЗИ КОЙТО Е ПО ЧЕРВЕН И ОТ БКП И ПО КРАДЛИВ ОТ ДОГАН И КОМПАНИЯ ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА. ДОБРЕ ЧЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ ИМАТ НУЖДА ОТ ПОСЛУШНАТА МУТРА, ТА ОЩЕ СТОИ НА ВЛАСТ. АМА И НА ТЯХ ЩЕ ИМ ПИСНЕ И ТОГАВАБАТ БОКО? КАКВО ЩЕ ПРАВИШ? )))))
354
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ще чета бавно, защото мислите бавно".
353
4
 
1
 
! Отговори
Пани преди 12 години
366, да мислеха повечето като теб. В България идеален политик няма да има, ние сме такива хора, че който се бори в името на нещо добро, пак няма да бъде харесван от всички. Нагледахме се на много лица, които само говореха, а в същото време роднините ни заминаваха в чужбина, колите ни се чупеха по улиците, а за магистсрали и дума да не става.. Но сега забелязвам друго, много хоре се прибират при семействата си, всеки казва колко хубаво се шофирало по магистралата...Е това са Герб,браво.
352
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам оценките на коментарите се питам защо толкова много "българи" подкрепят опозицията (като ги знаем какво направиха за близо 8 гогини, а именно - Ограбваха) и искат отново соц управление примесено с турски мотиви! Да, Бойко не е цвете, но на фона на червената или тъмно-търската бандитска организация (да не бъда краен и да кажа анти-българска) направо си е лукс. И не плюйте по държавата като цяло....все пак ние сме си виновни, че сме стигнали до тук!
351
0
 
11
 
! Отговори
някой преди 12 години
Ха, ха, ха! Това ми напомня репликата от "Ало Ало": "Слушайте внимателно, няма да повтарям!"
350
1
 
20
 
! Отговори
държавна тайна преди 12 години
Това, че пожарникарят е ***, клевета ли е, или е държавна тайна?
349
1
 
15
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
За да могат да асимилират за какво се говори.Имаше един коментар,след 10мин,четене,миличките те,загубили концентрация.
348
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скъпи господин Борисов, пиша Ви бавно, защото знам, че не можете да четете бързо....
347
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я...! Тоя можел да чете!?
346
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Аз като съм обещал да не го закачам и няма да го закачам!
345
8
 
1
 
! Отговори
До Венко преди 12 години
Мммда...Ти май не си с всичкия си-Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов са страшни "марионетки".А яне янев и сергеи станишев са Личности,така ли?Муахахахахахахахахаха-пълен смех!
344
15
 
4
 
! Отговори
do 351 преди 12 години
Плюят...на простия селянин само това му даи и е цар.Тея,кадето плюят,заслужават Доганя за президент,Жанчо-за министър-председател,Костов за зам.м. и Станишката-за финансов...Да им доскъсат цървулите,да папкат огризки и да се редят като маймуни за олио и захар.Толкова сляп,толкова *** и толкова склерозирал народ-няма.Много бързо забрави пораженията от Банда Сити *** и техните турско-сини дружки.