Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ

Страната е изправена пред най-тежкия вот от 20 г., смята той
Обновена: 23 юли 2011 16:35 | 23 юли 2011 13:02,
599
Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Страната се управлява от групировка, жадна за власт и богатство, ГЕРБ грабят, прикривайки се зад скалъпени обвинения към БСП, налагат идеи на вече пълзящата диктатура. Следващите избори – президентски и местни, са решаващи за съдбата на БСП.

Това бяха двата основни акцента в доклада на лидера на БСП Сергей Станишев пред делегатите на 47-я конгрес на социалистическата партия.

В изказването си БСП лидерът се обяви за широко партньорство с всички демократично мислещи формации.

„Трябва да потърсим партньорство, защото демокрацията е в опасност. Нека някой не си мисли,че това е нов Отечествен фронт – над страната е надвиснала сериозна опасност, която трябва да пресечем, да се мисли за национално спасение”, призова той.

Тези избори са решаващи за БСП, но не по-малко важни са за България, каза Станишев и призова съпартийците си за пълна мобилизация – „не към формално, а действено единство“.

Лидерът начерта два сценария за БСП след изборите наесен – при победа – добра стартова позиция за следващия парламентарен вот, но при слабо представяне и загуба – затъване на партията и вътрешни борби, които ще я докарат до второстепенна политическа сила.

Той определи предстоящите избори като най-тежките за последните 20 години, защото ГЕРБ, които определи като „всеядна партия“, са опонент, който не би се спрял пред нищо, за да удържи властта.

Още по темата

По думите на Станишев управляващите са концентрирали голям ресурс, впрегнали са всички държавни структури, контрабандните канали вече работят за масово купуване на гласове. Той прогнозира, че срещу кандидатите на БСП ще се използват подкупи, заплахи и черен пи ар „до дупка“.
 
ГЕРБ избягва открита политическа кампания, в общественото съзнание те не са вече добрите момчета, подчерта Станишев. По думите му всеки, избран за президент, от ГЕРБ, ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов.

Относно кандидата за „Дондуков“ 2 Ивайло Калфин, лидерът на БСП бе категоричен, че той няма да се поколебае да пресече посегателства върху демократичните и социалните ценности.

Той не е кабинетен политик. Калфин е доказал лоялност към лявата кауза, изтъкна Станишев, отговаряйки на противниците на непартийната кандидатура.

В доклада си лидерът на БСП даде положителна оценка на двата президентски мандата на Георги Първанов и на вицепрезидента Ангел Марин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
502
10
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Гербери колкото и да си драскате коментарчета няма да убедите хората да гласуват за вашата партия защото хората изпитаха на гърба си унижението на което бяха подложени от ГЕРБ като им вдигнаха разходите с новите осигуровки още в началото на 2010 г в резултат на което много отпаднаха от здравно осигурителната система !Виртуалния доход върху които се самоусигоряват беше драстично увеличен
501
4
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Много увехнали гербери, много нагли *** в тоя форум, бе! А къде сме останалите 6 милиона да ги изритаме от политическата сцена право в панделата!? Осъзнайте се, братя българи!
500
4
 
7
 
! Отговори
О Ф преди 12 години
Не всички комунисти са терористи,но всички терористи са комунистисправка - църквата Света Неделя - СофияДА ЖИВЕЕ ОТЕЧЕСТВЕНИЯ ФРОНТ !!!
499
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Акцийте на МВР НАГЛИТЕ и КИЛАРИТЕ са имено за да защитят новобогаташите от БСП !ГЕРБ е паравана поставен от БСП както казва коментар 502 да им бърше ..
498
3
 
3
 
! Отговори
Chudenka преди 12 години
Нагла, мазна ***.Скрийсе, че ми се пождига като те жидя.
497
7
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Няма да гласувам за партия която разправя митове и легенди за предишните и в същото време иска данък колиба докато предишните не плащат нищо за луксозните си имения и хотели на морето !Натовариха обикновените хора с куп непосилни данъци
496
7
 
2
 
! Отговори
Ясен преди 12 години
25 тона злато имало под мавзолея !и колко от това злато бе върнато на държавата от партия ГЕРБ въобще беше ли направено нещо по въпроса с заменките или каквото и да е обвинение отправено към БСП !ставало бавно ама колкото повече време минава следите се заличават
495
3
 
3
 
! Отговори
Ужаса преди 12 години
Изпитвам ужас от коментар 502 !Как може да гласуваш за хората които бършат *** на тези които са те ограбили
494
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова много простотия господи е събрана в тези коментари ,че просто не мога да си представя да гласувам за партията която подкрепят тези хора !
493
8
 
6
 
! Отговори
браво герб преди 12 години
направихте невъзможното преди вас не можех да го понасям/станишката/ а сега даже ми е симпатичен...сравнение с вас изглежда като айщайн пред папуас..
492
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свърши се с ГЕРБ вече!На всички е ясно!Направо се нас..ат какво ги чака!!!
491
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България ще се оправи тогава, когато умре и последния комунист. С какви очи говори тия престъпник? Унищожихте държавата, а сега много ви знаят устите. Няма по-нагли хора от комунистите.
490
10
 
17
 
! Отговори
RED преди 12 години
0ТАЯ ГРУПИРОВКА ВИ БЪРШЕ **ЗА 2 ГОДИНИ СЛЕД 20 ГОДИШНОТО ВИ ГРАБЕНЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ ТИВ МАЗНИ КРАДЦИ
489
6
 
6
 
! Отговори
belalov преди 12 години
То и истината вероятно е мъртва за тези, които викат на бялото черно! Дето се вика момчета и момичета, които не са били родени, когато Борисов е бил член на БКП и курсант в школата на ДС в Симеоново, трябва да се оправдават, че сега са членове на БСП и тогава са ограбили България!?!
488
5
 
22
 
! Отговори
za 499 преди 12 години
Допълнение: войниците ,които натовариха златото бяха умъртвени . Помните ли 14 войничета на околовръснато......как така никой не изкочи от горящият камин? ами бяха вече мъртви.Червените *** ги убиха за да си заличат кражбите. Смърт на комунизите! Да живее България!
487
6
 
22
 
! Отговори
истината преди 12 години
До съвеста на всички червени ***: - преди да се разруши мавзолеят червените мекерета начело с Р Петков измъкват от вътре 25 тона злато което беше скрито там под мумията на вождът им и го изнесоха в чужбина по техните си сметки и може би със знанието на тогавашният мин.председател Ив.Костов. Червени *** това са част и от вашите пари,все още ли вярвате на тези бандити и крадци от БСП до есента имате доста време за размисъл, ако не вярвате на информацията проверете я .
486
4
 
19
 
! Отговори
мери-попинс преди 12 години
,,Следващите избори, президентски и местни ще покажат съдбата на БСП''. Ами това енай точния израз.КРАЙ С БСП!!!! ОТ ТОВА ЛИ ТЕ Е СТРАХ СТАНИШЕВ? Че идва края ВИ.Спокойно,има крави,овце,хиляди декари с необработваема земя...А ако това не ти понесе гейския ти мозък,тогава има кочини в изобилие.Гледай само да не ги умориш,щото нема пари за цигари.
485
6
 
23
 
! Отговори
BG преди 12 години
Да помогнем на СърГей да окраде отново родината си! България върви напред, видял, че може, хайдее искам отново на власт да дръпна юздите на РОДИНАТА!КАква алтернатива сте на ГЕРБ, бе ***?! Разчитате, че след 2 години, българите ще са забравили как докарахте България до дъното?! И че ще ви изберат отново?! ХА ХА ХА
484
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев призова: "*** и *** от всички страни, съединявайте се!"И още: "бой последен настана, дружно вси да вървим!"
483
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев е наи точния политик