Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ

Страната е изправена пред най-тежкия вот от 20 г., смята той
Обновена: 23 юли 2011 16:35 | 23 юли 2011 13:02,
599
Станишев призова за широк фронт срещу "групировката" ГЕРБ
Сергей Станишев. Снимка: БТА

Страната се управлява от групировка, жадна за власт и богатство, ГЕРБ грабят, прикривайки се зад скалъпени обвинения към БСП, налагат идеи на вече пълзящата диктатура. Следващите избори – президентски и местни, са решаващи за съдбата на БСП.

Това бяха двата основни акцента в доклада на лидера на БСП Сергей Станишев пред делегатите на 47-я конгрес на социалистическата партия.

В изказването си БСП лидерът се обяви за широко партньорство с всички демократично мислещи формации.

„Трябва да потърсим партньорство, защото демокрацията е в опасност. Нека някой не си мисли,че това е нов Отечествен фронт – над страната е надвиснала сериозна опасност, която трябва да пресечем, да се мисли за национално спасение”, призова той.

Тези избори са решаващи за БСП, но не по-малко важни са за България, каза Станишев и призова съпартийците си за пълна мобилизация – „не към формално, а действено единство“.

Лидерът начерта два сценария за БСП след изборите наесен – при победа – добра стартова позиция за следващия парламентарен вот, но при слабо представяне и загуба – затъване на партията и вътрешни борби, които ще я докарат до второстепенна политическа сила.

Той определи предстоящите избори като най-тежките за последните 20 години, защото ГЕРБ, които определи като „всеядна партия“, са опонент, който не би се спрял пред нищо, за да удържи властта.

Още по темата

По думите на Станишев управляващите са концентрирали голям ресурс, впрегнали са всички държавни структури, контрабандните канали вече работят за масово купуване на гласове. Той прогнозира, че срещу кандидатите на БСП ще се използват подкупи, заплахи и черен пи ар „до дупка“.
 
ГЕРБ избягва открита политическа кампания, в общественото съзнание те не са вече добрите момчета, подчерта Станишев. По думите му всеки, избран за президент, от ГЕРБ, ще бъде пионка в ръцете на Бойко Борисов.

Относно кандидата за „Дондуков“ 2 Ивайло Калфин, лидерът на БСП бе категоричен, че той няма да се поколебае да пресече посегателства върху демократичните и социалните ценности.

Той не е кабинетен политик. Калфин е доказал лоялност към лявата кауза, изтъкна Станишев, отговаряйки на противниците на непартийната кандидатура.

В доклада си лидерът на БСП даде положителна оценка на двата президентски мандата на Георги Първанов и на вицепрезидента Ангел Марин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
522
2
 
9
 
! Отговори
Diego преди 12 години
Боже колко заблуден народ има още да вярва на тоя Станишев.. Продължавайте в същия дух наесен пак ще гледате като ***бани,защото ГЕРБ ще спечелят!Мина времето на умрялата партия БСП!Пък тези,които пишат коментари,че ГЕРБ рекетирали са прости ****ли!!!Немога да разбера това рекет ли е да се събират данъците от тези мошенници,които не ги плащат?!*** народ,много ***!!!
521
2
 
6
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ZA 20 GODINI NE NAPRAVIHA NI6TO ZA NARODA SEGA SA RE6ILI ....20 GODINI KRADYAHTE...ZA6TO NE POMISLIHTE I ZA HORATA...A SAMO ZA VA6IYA DJOB..NE STAVATE ....STANI6EV..
520
4
 
4
 
! Отговори
до 529 преди 12 години
Автобусният билет беше 3 ст. през 1969 година.Има ли още червени бастуни,които милеят за социализъма и отминалата младост?
519
1
 
8
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
stani6ev ti si izpyata pesen...ka4vai se v tramvaia i da te nyama...ili varvi da nosi6 voda s ibrika na dogan.za drugo ne stava6
518
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
===========================И Доган избрал Калфин за президент24.07.2011, 02:06 БГНЕСПрезидентът Георги Първанов лично е разговарял с лидера на ДПС Ахмед Доган за кандидатурата на Ивайло Калфин като кандидат на червените за "Дондуков" 2, пише в. "Стандарт".============================Цялата *** се е обединила срещу Бойко и ГЕРБ - искат да свалят правителството за да продължат да цоцат от държавата.
517
6
 
2
 
! Отговори
хахо преди 12 години
към младия поет:младо глупаче,няколко цифри,пък пак пиши глупости:-преди 1989год. ср.заплата беше 132лв.,ср.пенсия 60лв.-един хляб беше 0,26лв"Добружа" и 0,15лв"Типов"-автобусния билет беше 0,03лв.-студентския купон беше 0,30лв-нямяше мутри-ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИМАШЕ ПАК МИЛИЦИОНЕРИ/същите днешни полицаи/И ПАК НИ УПРАВЛЯВАХА ***/същите днешни управници,агенти на ДС и без значение от коя партия се именуват БСП,ГЕРБ,ДПС,СДС и т.н./-НИКОГА В БЪЛГАРИЯ НЕ СА УПРАВЛЯВАЛИ КОМУНИСТИ
516
2
 
13
 
! Отговори
демократ преди 12 години
Докато този мушмурок е начело на БСП,съм спокоен.
515
11
 
3
 
! Отговори
Групировката ГЕРБ преди 12 години
Правилно е подбрана думата "групировка" за ГЕРБ, те използват в управлвнието същите методи както Бойко се е обучил с проятелите си от *** преди години, когато рекетираха и плячкосваха фабриките и заводите. Тогава пребиваха неудобните, и смачкваха опонентите, прекланяха се пред по-силните, като тъпчеха по-слабите. Сега е същият стил, не го ли познахте, рекетьоско-пожарникарски стил, наложен в силова милиционерско полицейска структура - групировка
514
9
 
3
 
! Отговори
@ преди 12 години
До всички платени гейб. Преди да продължите с плюенето по тройната коалиция,да знаете че вашия кандидат за президент е Царя!Независим,подкрепен от Гейб и ДПС!
513
4
 
12
 
! Отговори
Млад поет преди 12 години
комуниста е отчаянкомуниста е унилПартията се разпадалидерът е педофилкак не ви е срам...другари?!сдадохте властта без бойЛенин ще ви порицае...спи ли червения герой?!!кво да правим? що да сторим?да си върнем пак власттаний на всичко сме готовиче е тежка участтатози Бойко връх висок енищо...ний ще го свалим!както мандрите сме кралиможем пак да победимБез униние другаривий напреде - аз отзаддайте да се понапънемда напишем компроматГЕРБ е време да си ходятда живее БСП!!не е време за запоиПартията ни зове
512
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що ми се струва, че комунизите ще ядат голямата хурка наесен
511
3
 
8
 
! Отговори
Uncle Dick преди 12 години
Чакам те, Сергейчо!
510
9
 
5
 
! Отговори
до 518 преди 12 години
ГЕРБ Строя ли !Най голямата лъжа която става истина като се повтаря денонощно по Медиите Какво са построили Довършиха 19 км магистрала до Перник на висока цена за 2 г !Метро в което под изпълнители са техни близки СТЕНЛИ !Ще довършат магистрала Тракия която е построена от предишните до 207 км Стара загора и от Карнобат до Бургас !Само прости хора верват на ПОЖАРНИКАРЯ
509
1
 
5
 
! Отговори
АБВГЗ - в действие преди 12 години
Първанов уговорил Доган за подкрепа на Калфин.Едва след като Сокола казал "да" на Калфин, социалистите започнали сериозното му лансиране за изборите на 23 октомври. Целта на Доган била "да не се допусне ГЕРБ да спечели президентския вот"Задкулисните игри около номинацията на Калфин бяха най-обсъжданата тема в кулоарите на червения конгрес вчера.
508
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм пенсионерка и пиша да изказвам собственото си мнение без затова да ми плащат,защото до колкото разбрах комунистите плащат тлъсти суми на плюещите във форумите.Аз макар и бедна каквато съм била през целият си живот съм свободна да изказвам мнението си открито,защото съм видяла и БСП и СДС и ДПС в действие.Моето мнение е че по-достоен мин.председател от Борисов, България не е имала.Предишните бяха много лъжливи и крадливи и от хонорари не оставаха пари да съградят нещо освен да разграбват.
507
7
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
ОРИГИНАЛА винаги е по добър от неговото копие така нареченото МЕНТЕ !Хора да изберем ОРИГИНАЛА защото за 2 г се убедихме ,че само смяната на имената не означава промяна всичко си е по старо му освен ,че бедните се увеличиха друга промяна няма БОГАТИТЕ са още по богати плащат по малко на държавата а държавата им гарантира по голяма сигурност .
506
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм съгласна с констатацията.Защото наистина има само бедни и богати ,но от страната на богатите са само предишните управляващи БСП+СДС/и ДСБ/+ДСП. И веднага казвам управляващите а не еректоратът,защото аз 20 г. гласувах за СДС като никога не съм била богата/напротив/,но по-богата не станах през годините,когато гласувах неизменно за СДС с надежда да се случи нещо и на гласуващите като нас а не само за управляващите.И сега не съм гневна на Герб, защото съм си пак толкова бедна но поне те строя
505
9
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
ДНЕС простотията в коментарите ще намалее защото е неделя и не са на работа поддръжниците на ГЕРБ !Което ме навежда на мисълта ,че само човек които има държавна работа поддържа партия ГЕРБ за да не остане без работа а останели без работа едва ли ще е доволен от тях освен ако не е РОМ.
504
8
 
3
 
! Отговори
Разочарован преди 12 години
Дори само Масларова ГЕРБ да бе вкарал в затвора щях да гласувам за тях ,но уви не се случи !ГЕРБ мачка БЕДНИТЕ и създаде СИГУРНОСТ за БОГАТИТЕ които ограбиха БългарияВЕЧЕ НЯМА СИНИ ,ЗЕЛЕНИ ,ЧЕРВЕНИ нито Комунисти и Демократи има само БЕДНИ и БОГАТИ
503
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много хора във форума са или в махмурлук,или не са си пили лекарствата.А червените да говорят по умерено,защото герб дойдоха с мнозинството за българския народ,а след глупостите на червените партийни лидерчета и техния слугинаж,не знам дали изобщо ще влязат в парламента.Но ако толкова се искат избори защо пък не,стига да се спре изборния туризъм/не говоря само от Р Турция.В деня на изборите стотици автобуси с екскурзианти,на които БСП плаща екскурзията,нощувката и храната чакат указания.