Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!

Той очаква през септември S&P да повиши кредитния ни рейтинг
Обновена: 7 авг 2011 20:56 | 7 авг 2011 20:55,
495
Борисов спокоен: Финансовата ни дисциплина е отлична!
Снимка: БТА

Българското правителство посреща новите финансови трусове с притеснение, но и с умерен опримизъм. Преди bTV премиерът заяви, че финансовата ни дисциплина е отлична.

Бойко Борисов очаква след месец Standard & Poor's да повиши кредитния ни рейтинг.

„Убеден съм, че септември ще бъде повишен. Всички параметри, които съвременната финансова политика изисква, в България се спазват - умерено харчене на парите и то само в инфраструктурни проекти - в екология, магистрали, пречиствателни станции и пристанища. Оттам държавата в следващите години ще получава, и то огромни приходи”, каза премиерът.

Попитан дали се притеснява, че ако се задълбочи кризата в Европа, това може да рефлектира върху парите, които идват у нас от ЕК, Борисов отговори, че Брюксел работи по много ясни правила.

"Не само, че не се притеснявам, но само преди два дни от ЕК ни позволиха с техни пари да наемем експерти от Световната банка и Европейската инвестиционна банка, за да можем по-бързо и по-качествено и с повече капацитет да усвояваме еврофондовете”, каза министър-председателят.

Още по темата
 В отговор на въпрос дали още смята, че България трябва да се присъедини към Еврозоната, премиерът каза: "Не. Вече Еврозоната трябва да се промени и да станат дисциплинирани, и да си направят дефицитите такива, каквито са в България, и едва тогава бихме се присъединили към Еврозоната”.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


495
Още по темата: Бойко БорисовСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
0
 
1
 
! Отговори
777 преди 12 години
Дано "генийчето" Дянков и *** пожарникар прочетат поне това: Друг проблем е убеждението на много европейски политици, че отговорът на всичко се крие в затягането на фискалната дисциплина. Уместно е да си припомним, че както Ирландия, така и Испания имаха бюджетни излишъци и ниско съотношение на дълг към БВП преди кризата. Европейските лидери признаха, че Гърция и останалите от еврозоната се нуждаят от икономически растеж, а затягането на коланите никога няма да доведе до този растеж.
421
0
 
3
 
! Отговори
milen преди 12 години
Ple6iv *** kradec
420
0
 
2
 
! Отговори
Dji преди 12 години
Колко смешно ! Нали никой не е забравил ,как се перчиха и предишните ,че кризата няма да достигне България ! Господ да ни е на помощ ! Мъка !!!
419
1
 
1
 
! Отговори
кратко и ясно !!!! преди 12 години
"Повишиха рейтинга само на БългарияБългария е единствената държава от ЕС с повишен кредитен рейтинг през последната година."в.Стандарт 9.08.2011
418
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Б.Борисов се държи като девствена булка: не иска никой да му поставя никакви условия,а иска да извива ръцете на всички, като ги принуждава по неджентълментски, т.е. мутренски начин да го подкрепят. И това поведение в съзнанието на Б.Борисов изглежда се оценява като "пичовско", като "мъжкарско" - или като не знам какво.
417
1
 
3
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ преди 12 години
Ценни са думиte на Чърчил Колкото по-назад поглеждаш, толкова по-далеч в бъдещето ще прозреш. Борисов се опита да внушава, че светът започва от него.
416
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Компир, кво става , бе ???Толкова мачлета изигра , черен като *** още от началото на юни- от резане на ленти и обиколки -охранителни из страната, толкова копчета натискаше , такова количество глупости издрънка за две години , толкова посещения на Правец направи , толкова голф игрища откри....Така и не разбра , че работното място на един министър председател е КАБИНЕТА му.., а не - мутренския джип и наглеждането на "бизнеса"...
415
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая мутра тотално превъртя!
414
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая мутра тотално превъртя!
413
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
боко финансовата дисциплина отлична,твоите и на всичките министри финансиите също са отлични ,а на обикновения българин финансиите нула,на това ли да се радваме ,или на успехите ти във футбола ,или на построените магистрали.
412
1
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
имали наивници които смятат че борисов не е милионер2да не мислите че и станишев не е милионер2видяхме и чухме как ватрупа милиони и болен сидеров и яне меката китка..как се създава партия и колко струва това?
411
0
 
8
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Колкото е по-необразован един човек - толкова е по-спокоен. Но ние не сме!
410
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
повишат ли ти рейтинга, значи можеш (трябва) да вземеш заем, който ще го връщат баламите.
409
10
 
4
 
! Отговори
от форумите преди 12 години
...КЕФ МИ ПРАВИ ,КАК *** И ЛУДОТО ЯНЕ ВИЯТ НА УМРЯЛО...ХАРЕСВАМ ТАЗИ МУЗИКА !ТОВА Е МУЗИКАТА НА ЗАКЛАНИЯ И УМИРАЩ ,"ЧЕРВЕН ***"...!ТАЗИ МУЗИКА ПРЕДВЕЩАВА , ЩАСТЛИВА КОЛЕДА ЗА ГЕРБ И СВОБОДНИТЕ ХОРА!
408
1
 
6
 
! Отговори
до 473 преди 12 години
САЩ вече си имат магистрали и Боко-вци не им трябват!
407
1
 
8
 
! Отговори
0 преди 12 години
Защо Бойко не вземе да стане президент на САЩ - хем ще ги оправи със своите големи познания по финанси,хем ние ще се отървем от него.Голямо добро ще ни направи.
406
0
 
6
 
! Отговори
до 462 преди 12 години
Да наистина производителността в развитите страни е по голяма,но това няма нищо общо с нас.Там всичко е модернизирано,там се работи с пари.При нас бизнеса сега започва да се развива,с изключение на мошениците които за един ден направиха милиони средния бизнес все още не може да си позволи съвременни машини и затова трябва повече раб. ръка.Сега тия унищожиха и това което беше постигнато от малкия и среден бизнес.
405
2
 
11
 
! Отговори
Бай Тошо преди 12 години
Борисов е най-големият лъжец в историята на българската политика. Спомнете си какви лъжи бълваше как намалил цената на спортната зала, която откри начело в сравнение със Станишев. Днес момчетата от сайта, който следи за обещанията на Борисов и изпълнението им - politikat - изнесоха истината. Всъщност имаме увеличение. Така нар. намаление е дошло чрез намаляване на броя на местата в залата, които обаче преизчеслени се оказват по-скъпи не само в сравнение с по-рано, но и по-скъпи отколкото парите дадени за едно место в сходна зала, завършена наскоро в Белград. Така, че Борисов не е просто популист, той е и нагъл лъжец, при който за всяка казана дума трябва да се дебне и проверява.
404
1
 
0
 
! Отговори
до an преди 12 години
Добре го каза. Пусни им и един едноок паламуд и от мен. Че изобщо не ходя от урната. Така и трябва да направи всеки нормален българин. Ама параноята че турците ще гласуват и ще получиш Доган Бей е голяма :)
403
2
 
8
 
! Отговори
an преди 12 години
АКО НЯКОИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ МУТРЕСТАНИЯ ЩЕ СТАНЕ БЯЛА ДЪРЖАВА ГОРЧИВО СЕ ЛЪЖЕ. ДОКАТО НА ВЛАСТ КАЧВАТЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ МУТРО-КОМУНИСТИ И *** НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ. ОТ 90 та ГОДИНА НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ НА ДРУГАРИТЕ МУТРО-КОМУНИСТИ ИМ ПУСКАМ В УРНАТА ПО ЕДИН ЕДНООК ПАЛАМУД. ТОЧНО ТАКА ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВЯТ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. ЗА ДА РАЗБЕРАТ ДРУГАРИТЕ МУТРО-КОМУНИСТИ ЧЕ НАРОДА НЕ СА ОВЦЕ И НЕ МОЖЕ ДА ГО КЛАТЯТ НА ЗАДНА ПРАШКА. НО ПОНЕЖЕ ПОЛОВИНАТА ОТ НАРОДА СА ОВЦЕ ЗАРАДИ ТЯХ КЛАТЯТ ЦЕЛИЯТ НАРОД.