Първанов с обратен курс към БСП

Президентът предвижда лидерска конкуренция
Обновена: 29 авг 2011 15:09 | 29 авг 2011 14:30,
208
Първанов с обратен курс към БСП
Георги Първанов в Криводол. Снимка: БТА

Президентът Георги Първанов заяви, че връщането му в БСП след края на мандата на държавен глава би укрепило партията и ще отвори левицата към нови коалиционни партньори.

"Аз самият за постове не се стремя, а конкуренция, лидерска, сигурно ще има", отсече държавният глава в Криводол, където присъства на празника на града.

Той определи като нелепи медийните публикации, че ще закрива БСП и ще прави български ПАСОК.

"Струва ми се, че това го е измислил някой, който до онзи ден е бил на почивка в Гърция. Смятам това за много нелепо. Подобни подозрения имаше още 1997–1998 година, когато правих Нова левица, когато правих Коалиция за България.

Така че моето връщане в БСП би било един морален жест, един жест към всички онези хора, с които съм работил, и надявам се ще е нещо, което ще укрепи, ще засили партията, да я отвори към нови и силни коалиционни партньори, реални партньори", смята Георги Първанов.

Миналата седмица настоящият лидер на БСП Сергей Станишев коментира евентуалното завръщане на Първанов като лидер в партията, че "едва ли който и да било може да влезе обратно в роля, от която е излязъл".

В интервю за в. "24 часа" Станишев припомня, че Петър Стоянов се е опитал да се върне на лидерския пост в СДС, но "възприятието на фигурата вече е различно".

Първанов днес се обяви и за минимални корекции на президентските правомощия за начина, по който се преодолява ветото.

Още по темата

"Досегашният начин е недостатъчен. Автоматично, механично обществото прегласува един или друг закон, но не искам да вървим в тази плоскост към това внушение, към това очакване и идея за президентска република.

Силната ръка беше много компрометирана в последните две години. Силата на управлението е в знанието, а не в това да тропаш и да плашиш противника си", мотивира се президентът. 

Държавният глава не очаква сътресения при обявяването на президентската двойка на ГЕРБ тази неделя.

Той коментира и предизборното мото на управляващите "Да градим България" с думите: "Това звучи респектиращо, но е по-малко въздействащо от бригадирския лозунг "Строим за родината". На мен онова старото ми действаше по-въздействащо".

По-късно днес във Враца Георги Първанов започва представяне на отчета на президентската институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още по темата: георги първановБСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Комунист е диагноза на болест, която се лекува много трудно.
193
0
 
0
 
! Отговори
logiua преди 12 години
След като употреби БСП, и много хора около тази партия, г-н. Първанов изкара цели 2 мандата като държавен глава. За тези 2 мандата, в ролята на президент нищо съществено не направи, само дето забрави за любимата партия. Сега отново напира да вземе кокала на Станишката. Ми то така е, важното е да си в играта, не е просто ?! Сега другаря Първанов е на ход, да си направи едни малки БСПенца, както Татяна Дончева във 21 век, или БСПенцата да се коалират под някаква друга форма. На слука др. Първанов!
192
0
 
0
 
! Отговори
партиен вожд преди 12 години
С обратен курс към Станишев :DХамстера сега ще го скъсат от секс старите червени пушки!Болшевишки сандвич, задна червена прашка с обтегач, Ми(сио)лицио-нерска...
191
1
 
0
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
Крушата не пада по-далеч от дървото...Никога не ми е бил приятен този мазен чичак,а още повече след като прочетох туй-онуй и дочух туй-онуй за него. :)
190
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MI NALI SI LQVA REZBA TRQBVA DA DEMONSTRIRA6!
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
STE OTROVI6 DETETO S MIRIZLIVATA SI USTA! PONE SI IZLEKUVAI VENSITE I SI ISBELI ZABITE PRILI4A6 NA GRIZA4!
188
1
 
2
 
! Отговори
kritik преди 12 години
PRILI4A MI NA NUTRIA S TEZI JALTI ZABI!
187
1
 
3
 
! Отговори
цецко преди 12 години
до 190 Хахаха,как да му мърдат очите бе,пич.Това е снимка,. все пак.А за останалото, си абсолютно прав!
186
1
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
mafia mafia mafia mafia ..........edno ot licata i ...........
185
4
 
5
 
! Отговори
djoko преди 12 години
KOI MU ISKA OT4ET NA TOZI MUXLIO??? DIADO GOSPOD 6TE GO PRIBERE I BEZ OT4ET!!!!!
184
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ме интересува политиката,обаче се кефя че сергейчо,гейчо,сега го е страх.и то много свършиха му спокоините годинки. ха ха ха.
183
1
 
7
 
! Отговори
пляс, пляс педалите преди 12 години
АБВ-то в на СерГея гъзето
182
1
 
12
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
ВИЖТЕ КАК ЛУКАВИТЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ С ДЕЦА !!!!
181
1
 
8
 
! Отговори
АБВ-то преди 12 години
Хайде, да му е честито !...тази година в БСП, пък догодина в БКП !
180
0
 
3
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Дядо попе по новините предават как магьосниците и гадателите трябва да плащат данък на държаавата,а пък се чудят дали въобще не трябва да ги забраняват!!! Добро ще бъде да стане това в тази ограбена държава като се започне от вас така наречения синод,който в същност е сатанинска синагога прикривайки се зад Божието име.Защо "православните"сдружения/така наречените църкви/ не плащат данък при положение ,че извършват търговска дейност под формата на мошеничество,като казината и др.хазартни дружества и не са "облагодетелствувани" по този начин.Ах ти дядо попе дългобради ХИТРЕЦО, кога народа ще си отвори очите за да види как ги обираш първо финансово и после ДУХОВНО.!!!???
179
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте му лицето, устата озъбена в подобие на усмивка, а очите не мръдват. Грознооо. И, вярно, само комунистите го умеят това, ще клепа наляво и надясно из страната против правителството, ще харчи пари на президентската институция, сиреч от нашите данъци, а ще го таксува като отчет!!!
178
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уж ще се отчита за двата си мандата, а всъщност е захванал предизборна агитация обикаляйки из страната, И ТО НА НАША ИЗДРЪЖКА, С ПАРИ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, БЕЗПЛАТНА АГИТАЦИЯ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ! Това само в България го има, а ПЪРВАНОВ Е ЦАР В ТОВА!!!
177
0
 
7
 
! Отговори
nekoi si преди 12 години
Obraten kurs Goce ta ti si leva rezba i bez tova,otiva ti 4esno za koi 6te krade6 o6te be 4ervena otrepko?
176
2
 
10
 
! Отговори
Гоце боце преди 12 години
Аз ще уволня Станишев!
175
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уф, че е гнусен! Направо ми си сгади.