Преглътвам! Синята коалиция остава, обеща Костов

ДСБ няма да издига свой кандидат за президент
Обновена: 3 сеп 2011 09:47 | 2 сеп 2011 21:43,
125
Преглътвам! Синята коалиция остава, обеща Костов
Снимка: Булфото

Политическата воля на ДСБ е да бъде запазена Синята коалиция.

Това заяви лидерът на тъмносините Иван Костов в специална декларация по повод създалото се напрежение в Синята коалиция, след като вчера СДС се регистрираха в ЦИК за участие в президентските избори с ОДС, но без тъмносините.

Костов призова всички членове и симпатизанти да не се поддават на провокации, да не влизат в противопоставяне и конфликти помежду си, и да подкрепят на изборите кандидатите на Синята коалиция.

"Въпреки нашето желание, г-н Румен Христов ще бъде регистриран като кандидат за президент на друга, а не на Синята коалиция. Независимо от това ДСБ отново декларираме, че признаваме резултатите от предварителните избори, няма да издигаме свой кандидат за президент, подкрепяме спечелилия кандидат", отсече Костов.

ДСБ декларира още, че ще изпълнят всяко местно споразумение за изборите, ще подкрепят регистрираните общински сини коалиции, ще изпълнят поетите задължения за регистрация на техните кандидати за кметове и листи на съветници.

"Желанието ни е да работим за политическия успех на Синята коалиция в Народното събрание като противник на БСП и ДПС и критична алтернатива на управлението на ГЕРБ", се посочва още в документа.

По-късно в кулоарите на парламента на въпрос дали егото на лидера на ДСБ е виновно за това, което се случва, както го обвини Мартин Димитров, Иван Костов посочи, че той не се явява на избори и няма междуличностни противоречия.

Още по темата

По думите му споразумението било нарушено не по вина на ДСБ.

"Точно заради тези думи и заради тези хора, заради тези сини коалиции и заради кандидатурата на Румен Христов за президент правим тези декларации и съм доказал, че можем да преглътнем тези неща", мотива решението за декларацията Костов.

Той отхвърли твърдението, че ДСБ е срещу обединението на дясното пространство. Който споделя идеята за единството на десницата, трябва да подкрепи спечелилите кандидати на откритите избори на "Синята коалиция" и за президент, и за кмет на столицата, каза лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едноличната отговорност на Б.Борисов е като тая на дон Корлеоне! Цялата мафия него гледа и чака! Ако трябва да се спре данъчна проверка готово! Ако трябва да се пренасочи акциза от цигарите в партийният джоб-няма проблеми! Ако не сме закърпили бюджета колегата Златев вдига горивото и хазната се пълни и той доволен, а значи и за ГЕРБ ще има! И естествено всеки който им пречи е ламя!
27
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБЕРИ ,Костов в виновен за УРАГАНА "IRINA"...!Плюйте го ...и съсипете единсртвения най-успешен Мин.Председател в България!А'е у лево мутролюбители!
26
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов, ти и лудият пастор-сектант Мартин, и вашите протежета, сте бита карта. Идете си с мир.
25
11
 
25
 
! Отговори
дада преди 12 години
ТОЗИ УБИ ВСИЧКИ ИЛЮЗИИ НА ХОРАТА. КОСТОВ Е ВИНОВЕН,КОМУНАГИТЕ ДА СА ТОЛКОВА СИЛНИ ВСЕ ОЩЕ. МИСЛЯ,ЧЕ ИЗПЪЛНЯВА ТЕХНИ ПОРЪЧКИ. РАЗСИПА ВСИЧКО!!!ПРОДАДЕ СТРАНАТА ЗА ДРЕБНИ ПАРИ. ТОЙ СЪЗДАДЕ РМД-ТАТА И ДР. ПОДОБНИ.
24
3
 
11
 
! Отговори
националист преди 12 години
Национализмът е нещо много добро. Жалкото е, че в България няма дясна антикомунистическа националистическа партия, която да се включи активно в политическия живот. Има няколко ментета, карикатури, които са позор за националната идея.
23
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко Борисов направо им *ба мамата на всички *** в парламента. Станишев, Костов, Доган, Яне Янев.. направи ги смешни всичките. Едно време бяха голяма работа, сега говорят един през друг глупости и стават все по-смешни. Браво, браво ГЕРБ. Строят си магистралите, отварят си големите обекти а другите нека си приказват глупости..
22
3
 
9
 
! Отговори
CS преди 12 години
"Отчаян брак по сметка" това е определението за създаването на "Синята коалиция" през 2009 г., става ясно от нейна грама, публикувана в WikiLeaks и цитирана от bivol.bg.Според нея този акт, макар и позитивен, няма да доведе до драматични изборни промени, нито ще реши проблемите, породени от интензивното съперничество между двете десни формации.Повечето дрязги се завихрят около "поляризиращия характер" на лидера на ДСБ Иван Костов, смята посланикът и предрича скандали и трудни моменти в новосформираното дясно политическо семейство.Според цитиран от посланика лидер от десницата, въпреки че споделят общи ценности, двете партии са "като олио и вода". Според нея бракът по сметка е израз на разбирането, че без тази коалиция класическата десница няма да премине изборната бариера за представителство в парламента.Затова се наложило "днес да преглътнем горчилката" - коментирал Мартин Димитров, който е описан като добър контакт на посолството, поддържащ политиката на САЩ в парламента по темите за енергийната сигурност и затварянето на безмитните магазини. На Димитров, който е уважаван икономист, му липсва чар, пише Макълдауни в кратка биографична бележка за синия лидер.За Иван Костов тя пише, че е извършил исторически реформи, за да постави България на пътя на пазарните демокрации и присъединяването към ЕС и НАТО."Но мъчителните икономически реформи, подозренията в корупция и диктаторският персонален стил на Костов, с прякор Командира, довеждат СДС до политическо поражение през 2001 г.", обяснява още Макълдауни.Упадъкът на СДС продължава сред корупционни скандали и сблъсъци на его, кулминирали през 2004 г. с напускането на Костов и неговите поддръжници, създали ДСБ. Характерът на Костов и страхът на лидерите на СДС, че той ще ги засенчи и ще превърне партията в "еднолично шоу", са пречка за последващо обединение. От друга страна поддръжниците на Костов го виждат като истински спасител на демокрацията, единственият, имащ силата да удържи България в правилния път.Според публикуваните грами и Костов, и Димитров са се консултирали с посланика в процеса на преговорите за създаване на "Синята коалиция". Костов е поискал от Макълдауни да окаже натиск над СДС да приеме неговите условия, а СДС са питали докъде да стигнат в компромисите. Посланикът е разяснил в отделни срещи с Костов и Димитров, че обединението е ключово за оцеляването на център-дясното и че двете страни трябва да вземат трудни решения за бъдещето."Вътрешните борби в Синята коалиция обаче ще продължат дори тя да влезе в парламента и да стане част от управляващо дясно-центристко мнозинство, което пък може да стане дестабилизиращ фактор", обобщава ситуацията Макълдауни.
21
13
 
19
 
! Отговори
TPE3BEH преди 12 години
Също така сините не трябваше да допускат БСП отново на власт. Как можа Петър Стоянов да загуби срещу първанов в последния момент... грехота. Ако 2001 СДС се беше коалирала с НДСВ и Петър Стоянов беше спечелил още един мандат, сега България щеше да едно по-добро място за живеене. Но не би, лакомията за власт на Костов, разцепи синята идея.
20
11
 
21
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
В политическите *** ще остане с псевдоним "КОМАНДИРА".... изгубил всички битки!!!
19
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dryn dryn ta plqs... samo gerb..
18
17
 
18
 
! Отговори
TPE3BEH преди 12 години
Костов ако милееше за синята идея и доброто на България, щеше отдавна да е подал оставка и да няма никакви претенции като лидер, а да отстъпи мястото си на новите кадри, които последно време в сините редици никакви ги няма. Само стари муцуни като него и стефан софянски. Обвинявам директно и него за неразбориите в страната през последните 10 години. Не трябваше 2001 да се конфронтира с НДСВ, а да направят двете партии коалиция тогава, за да не се допуска ДПС в властта.
17
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живее Боко рапона и ***.-перфектната МАФИЯ.И Златев- потомствения правешки СВИНАР, който изнудва цяла България с цените на бензина ..Да живее и ДС-симеоново , и пожарната и ИПОН-а , И сик и вис -абе ЦЯЛАТА мафия на България, която е на власт, да живее,,,:)))))
16
10
 
8
 
! Отговори
... преди 12 години
Писна ми да слушам и да чета новини за Борисов,Станишев,Костов,Доган,прокуратурата,МВР,финансова политика,убийства,минимална работна заплата,пенсии,инфлация,застрахователи,избори,прогнози,застраховки,здравна каса,учебна система....БАСИ КОЛКО МНОГО МИ Е ПИСНАЛО ОТ ВСИЧКО ТОВА...И ОЩЕ МНОГО!!!Нищо не е както трябва-няма и да бъде!
15
23
 
27
 
! Отговори
АНТИКОСТОВИСТ преди 12 години
СЛЕД КАТО ЦЯЛАТА ВЛАСТ БЕШЕ В КОСТОВ ,ВМЕСТО ДА ОТВОРИ ДОСИЕТАТА ,ТОЙ СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ ,И ЗАПОЧНА РЕКЕТА С ПРИВАТИЗАЦИЯТА ЗА ПО 1 ЛВ.!!!КОСТОВ ,И САМО ТОЙ Е ВИНОВЕН ЗА СЕГАШНИЯТ ХАЛ НА СТРАНАТА НИ!!!
14
13
 
7
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Е нема начин,че гъташ жаби.Иначе,персона нонграта от парламента!
13
19
 
16
 
! Отговори
Костов преди 12 години
До вчера Плюх по ГЕРБ -Днеска Гългам Плюя-Гълтам , Плюя-Гълтам - как додиВие си правете сметката - какво съм
12
22
 
17
 
! Отговори
До kires преди 12 години
Ми той си е *** - ама мъжка и политическа - къде е разликата ?
11
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преглътниго циганино! Ти видя сметката на България а ГЕРБ ни довършват!
10
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Желанието ни е да работим за политическия успех на Синята коалиция в Народното събрание като противник на БСП и ДПС и критична алтернатива на управлението на ГЕРБ", се посочва още в документа.Ха Ха Ха Ха - Абе *** ти нас за *** ли ни мислиш ? или слепи?Да не би да искаше да кажеш - Желанието ни е да работим за политическия успех на на БСП и ДПС ?Видехме видехме - не се напиняй ся
9
23
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти може и да преглътнеш - но аз никога няма да преглътна обидата- предателството - гласуването заедно с БСП и ДПС за мен ти си един мръсен ПРЕДАТЕЛ !!!!!!!!!!!!