Преглътвам! Синята коалиция остава, обеща Костов

ДСБ няма да издига свой кандидат за президент
Обновена: 3 сеп 2011 09:47 | 2 сеп 2011 21:43,
125
Преглътвам! Синята коалиция остава, обеща Костов
Снимка: Булфото

Политическата воля на ДСБ е да бъде запазена Синята коалиция.

Това заяви лидерът на тъмносините Иван Костов в специална декларация по повод създалото се напрежение в Синята коалиция, след като вчера СДС се регистрираха в ЦИК за участие в президентските избори с ОДС, но без тъмносините.

Костов призова всички членове и симпатизанти да не се поддават на провокации, да не влизат в противопоставяне и конфликти помежду си, и да подкрепят на изборите кандидатите на Синята коалиция.

"Въпреки нашето желание, г-н Румен Христов ще бъде регистриран като кандидат за президент на друга, а не на Синята коалиция. Независимо от това ДСБ отново декларираме, че признаваме резултатите от предварителните избори, няма да издигаме свой кандидат за президент, подкрепяме спечелилия кандидат", отсече Костов.

ДСБ декларира още, че ще изпълнят всяко местно споразумение за изборите, ще подкрепят регистрираните общински сини коалиции, ще изпълнят поетите задължения за регистрация на техните кандидати за кметове и листи на съветници.

"Желанието ни е да работим за политическия успех на Синята коалиция в Народното събрание като противник на БСП и ДПС и критична алтернатива на управлението на ГЕРБ", се посочва още в документа.

По-късно в кулоарите на парламента на въпрос дали егото на лидера на ДСБ е виновно за това, което се случва, както го обвини Мартин Димитров, Иван Костов посочи, че той не се явява на избори и няма междуличностни противоречия.

Още по темата

По думите му споразумението било нарушено не по вина на ДСБ.

"Точно заради тези думи и заради тези хора, заради тези сини коалиции и заради кандидатурата на Румен Христов за президент правим тези декларации и съм доказал, че можем да преглътнем тези неща", мотива решението за декларацията Костов.

Той отхвърли твърдението, че ДСБ е срещу обединението на дясното пространство. Който споделя идеята за единството на десницата, трябва да подкрепи спечелилите кандидати на откритите избори на "Синята коалиция" и за президент, и за кмет на столицата, каза лидерът на ДСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
13
 
11
 
! Отговори
555 преди 12 години
ТОЯ *** НЕ Е ВИНОВЕН НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ ЧЕ НЕ Е НА НЯКОЯ НИВА С ТРАКТОРА АМА ОТ ТИЯ СТАРИТЕ ДЕТО ГИ РАЗПРОДАДЕ ЗА ПО 10 СТОТИНКИ,АМИ ОЩЕ СЕ ШИРИ В ПАРЛАМЕНТА.ТОВА Е БЪЛГАРИ НАЗДРАВЕ ЗА ЧАШАТА С ОТРОВА КОЯТО САМИ СИ НАЛИВАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
11
 
11
 
! Отговори
Тончо преди 12 години
За тия кой ли ще гласува?Ще влязат в парламента на следващите избори, когато си видят ушите без огледало.
46
15
 
20
 
! Отговори
баба Хакерка преди 12 години
Вие ще преглътнете... А народът ще преглътне ли разорението на Родината ни, г-н Костов??? То само за унищоженото селско стопанство и за пустеещата плодородна Тракийска низина, която видях тази пролет, заслужавате гладна смърт... За другите разрушения, разграбване, нарязване на скрап на нови машини, на цели заводи, спрени ядрени реактори, погребване на оборудване за милиони в закритите набързо рудници край Рудозем и т.н. нека народът произнесе присъдата си...
45
4
 
3
 
! Отговори
??? преди 12 години
Спри екстазито веднага.
44
8
 
8
 
! Отговори
Генчо преди 12 години
АТИЛА, яж ми патката, сигурен съм, че на долната ти устна пише КРЪВ... скапан скинар ;) боли те фара тебе за България, само си търсиш причини за въргал... *** ***
43
10
 
17
 
! Отговори
Генчо преди 12 години
Декларация:Драги ми Господин Костов, бях голям фен на СДС, ОДС и причие формации в миналото ама вие насрахте всичко... "благодаря" за което...що не отидете да се гръмнете някъде, и да приключваме?
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ
41
11
 
3
 
! Отговори
tors преди 12 години
sazaliavam - BALGAR4ETA, NO VSE OWE NIE KOMUNISTITE SME NA VLAST - ;SAS KRAV SME IAVZEMALI SAS KRAV WE IA DADEM;-taka 4e- laite- ku4e koeto lae ne hape....taka 4e laite...
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 48Щото предпочитам тоалетна хартия пред езика на Костов.
39
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 47 що не си .... ,,,,, м.....
38
16
 
4
 
! Отговори
студент преди 12 години
Аз ще гласувам за НДСВ, въпреки че съм безпартиен.
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е ли смешно, че Пехливанов от Атака и Кадиев от БСП се кандидатират за кметове на София? Май ги е страх, че в Бургас им познават мръсното минало, а?
36
7
 
4
 
! Отговори
Премиер преди 12 години
Абе куха тикво!Кой ще стреляш, кой ще погребваш?Ти луд ли си... само това ми кажи? Каква майка те е раждала теб бе гадино?>
35
15
 
14
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Иван Йорданов КостовДоказана Руска ***, агент на ГРУ и най-добрия ученик на съветския гражданин Андрей Карлович ЛукановСМЪРТ за Комунистическите *** *** на МоскваМАСОВИ И ПЛИТКИ ГРОБОВЕ за жените, децата и внуците на Комунистическите ИзродиБЪДИ БЪЛГАРИН ЛИКВИДИРАЙ КОМУНИСТБЪДИ ЧОВЕК ЛИКВИДИРАЙ ДЕТЕ НА КОМУНИСТКомунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти.Само до стената.КАЗАХ !!!bulgarya.tk
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e te toa razbi SDS
33
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам чуството че сайта е бъкан с откачалки!Просто не си струва да си губя времето.Вие знаете ли какво искате или пишете за да се занимавате с всичко но не и да работите?
32
5
 
2
 
! Отговори
до #35 преди 12 години
Явно поради обилното оросяване на някои други твои органи, има недостатъчен приток на кръв в мозъка ти... Затова и се стига до недостиг на кислород, та от там са проблемите, още повече когато това състояние е постоянно, ей до къде се стига...нямаш мисъл,всичко ти е блокирало и като папагал повтаряш едно и също - сиреч,нямаш никакво развитие....
31
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С края на легендата Борисов иде и краят на политика Борисов. Скоро.
30
6
 
9
 
! Отговори
емир преди 12 години
Сега на 1.тур ДПС ще подкрепим Синята коалиция и ще им осигурим балотаж, а на втори тур и БСП ще подкрепи антигерб кандидатурата...Да се надяваме Атака да отцепи стотина хиляди гласа от ГЕРБ и БСП на първи тур :)
29
16
 
14
 
! Отговори
Здравко преди 12 години
Брех, Костов ще излезе най-мъж от всички!Може да е бил всякакъв, но поне се е съобразил с това, че е дал дума и не се цепи!