Полицията атакува посолството на Либия в София

Властите изгониха дипломати на режима на Кадафи
3 сеп 2011 08:17,
60
Полицията атакува посолството на Либия в София
Снимка: Reuters

Българската полиция влезе в посолството на Либия в София и изгони оттам дипломати от режима на Муамар Кадафи вчера вечерта,  след като в страната пристигна нов посланик, назначен от либийския Преходен национален съвет (ПНС), предаде Ройтерс. 

България, която е признала ПНС за законната власт в Либия, обяви четирима либийски дипломати за персона нон грата и предприе стъпки по експулсирането им в четвъртък, припомня агенцията.

"Дипломатите и техните семейства отказаха да напуснат и се наложи полицията да ги отведе от посолството. Те бяха отведени в полицейски участък, а оттам вероятно ще бъдат закарани в Агенцията за бежанците в очакване на експулсирането им", съобщи говорителка на българското външно министерство, цитирана от Ройтерс.

Тя не посочи колко дипломати са били отведени принудително от посолството. Полицията не коментира операцията, отбелязва агенцията.

Говорителката на българското външно министерство съобщи, че назначеният от ПНС нов либийски посланик в България е пристигнал в София и очаква да получи достъп до посолството.

Тепърва предстои той да представи акредитивните си писма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: посолствоЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
правилно преди 12 години
абе да ви пикая на правилата на всички мъдреци тук. така е решило правителството, така се прави. точка. който му е мил Кадафи да отива при него. аре баста.
55
0
 
0
 
! Отговори
mehmed karayanchev преди 12 години
kakva e tasi anonimna govoritelka na van6no ministerstvo, bre dnes.bg?infoto vi e kato gasta magla za slepi i gluhi bg grajdani
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Тепърва предстои той да представи акредитивните си писма." Значи е Г-н Никой, представител на някакво фантомно правителство (забележете, че ние не сме прекъсвали отношения с Джамахирията, само Ники Младеновата си прави някакви изказвания, това може да го направи само НС, пък то беше във ваканция). Очевидно, след като изпонарушиха де що има закон в България, започнаха да нарушават и международни спогодби. P.S. В новата Конституция на ПНС се казва, че държавата ще се ръководи според Шериата.
53
1
 
1
 
! Отговори
варбан преди 12 години
грозно отвратително и безцеремонно насилие показаха кадрите от атаката на Либииското посолство.Подобни деиствиа биха били порицани навсиакаде по света но не и у нас.Поведението ни подтварждава че сме лакеите от истока, преди на едни сега на други.Помислете си какво оште ни очаква в нашата демократична дьржава.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи вече е никой, всъщност той и преди се хвалеше, че не управлява, така че правителството на Либия е свалено и е признато ново - на ПНС. Камилара се мислеше за много хитър, но от дебелата сопа не е по-хитър. Русофилите трябва да знаят руската поговорка, девиз на руските бандити и политици - "Против лома нет прийома", това на български е нещо като "Пред винкело сички са равни" А пък либийските дипломати отдавна се откзаха от Кадафи, мислех, че ще им се размине..
51
1
 
7
 
! Отговори
ввв преди 12 години
Защо да не влизат полицай, в случая излиза, че посолството е превзето от не либийски лица и нашето МВР се заема със случая !!!! Какво пък всички се дървите, много разбирате от външна политика !!
50
5
 
12
 
! Отговори
К преди 12 години
Това е такова безобразия и таква голяма грешка, че нямам думи! Уж се водим за цивилизована държава, а тази реакция напомня на действията на военните режими в Централна Африка!!! Още повече, че това ново "правителство" не е нито легитимно, нито избрано законно от либийския народ, а е дошло по силата на подкрепян от САЩ и ЕС военен преврат! Едва след провеждането на демократични избори може да се състави законно ново правителство и ЕДВА ТОГАВА би следвало да се подменят посланици! И не така грубо!
49
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никъде по света не е разрешено да се влиза в чуждо посолство. Това е чужда територия кви са тея барети кво е това чудо
48
5
 
17
 
! Отговори
цирк преди 12 години
Някой чувал ли е за подобно нещо някъде да се е случило по света?Тези нали имат имунитет
47
0
 
3
 
! Отговори
ПНС е избран преди 12 години
демократично КЪДЕ , ОТ КОГО И СЛЕД КОЛКО РАЗСТРЕЛА ?
46
1
 
7
 
! Отговори
цецо баретата преди 12 години
Вижте го бандита на снимката как се е дегизирал - нема джинси, нема ланци, тениска на голо, дрога по джабовете, пистолети, автомати гранатомети, нема нищо, хитрецът му с хитрец...Облекъл костюм и вратовръзка, същински министър на вътрешните работи.. Да, ама, не...ние го познахми и фанахме, айде саа у районното....либийци-мибийци, дипломати-мипломати, се тая...
45
2
 
8
 
! Отговори
народен герболечител преди 12 години
Лекувам всички форми на гербоФИЛИЯ със свинска мас върху ФИЛИЯ.Може и по електронната поща с наложен платеж...
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някакьв тьпанар се скрил в една стая и го атакували цялото поделение командоси-- брао бе...
43
2
 
8
 
! Отговори
Марсианец преди 12 години
Тези хора които са в полицията и днес са противници на Кадафи ,те изгониха позорно бившият посланик и изгориха всички портрети на Кадафи! Тези хора са временно управление и аз лично ги познавам хора с деца и семейства ,които са против диктатора ,добронамерени и културни!!! (Поглед на човек в обкръжението на посолството)
42
6
 
8
 
! Отговори
МУАМАР КАДАФИ ! преди 12 години
Искат или не, МУАМАР КАДАФИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА УПРАВЛЯВА ЛИБИЯ ! Тази акция е решена в Париж, за да се покаже някаква " твърда " решимост да се скъса с МУАМАР КАДАФИ ! Но това отнова ще ни струва много, много скъпо !!!
41
9
 
24
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
СРАМ!!! СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ И ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА! ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА!
40
6
 
18
 
! Отговори
Dreams преди 12 години
Дали и нашите дипломати ще ги гонят от посолствата ни в европейските страни с командоси .... някога като падне едноличния мутро-милиционерски режим
39
2
 
17
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Най-страшният спецназ е Руският.Каже ли се за майка Русия,и даже слънцето се скрива.Разобличителя
38
5
 
11
 
! Отговори
смърт_за_либия преди 12 години
Гониме едни и идват други. Абе кога ша разберете че и тея са същата ***. Да им бехте запалили посолството поне!!!
37
0
 
14
 
! Отговори
нЕкой преди 12 години
@Оги, няма! Ти живееш в демокрация! И либийците ще живеят в такова.