Първанов: Чудно как Дянков ще вкара в музей АЕЦ "Козлодуй"

“Твърдият тон на министър Младенов за Шенген звучи неадекватно”
Обновена: 19 сеп 2011 20:15 | 19 сеп 2011 19:58, Елка Василева
242
Първанов: Чудно как Дянков ще вкара в музей АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: Архив Булфото

Интересно би било как Симеон Дянков ще вкара в музеите обекти като АЕЦ "Козлодуй", НДК и "Нефтохим", строени през социализма, които се експлоатират много добре и в момента. Това каза президентът Георги Първанов в коментар на изказване на вицепремиера Дянков при откриването днес на музея на социалистическото изкуство, че "комунизмът и социализмът отиват там, където принадлежат - в историята".

"Мисля, че подобно деление и незачитане на онова, което е построено в години, доста градивни за страната ни, не говори за добра политическа култура", каза Първанов.

Още по темата

Президентът заяви, че "твърдият тон" на външния министър Николай Младенов по темата "Шенген" звучал "малко неадекватно" и не е сигурен, че това е верният тон. "Много исках през тези две години външното министерство да има такава активна и твърда позиция. Това обаче отсъстваше, когато трябваше да се защити интересът на България по темата "Шенген", посочи Георги Първанов.

Президентът каза, че той е "най-голямото опровержение на социологията в президентските избори".

"Когато стартира кампанията преди 10 години, изоставах в проучванията, а знаете какво стана още на първия тур", каза президентът.

Според него резултатът от тазгодишните президентски избори ще остане неизвестен докрай, което ще поддържа "едно благородно напрежение". Това ще задължава кандидатите да отстояват политика, а не просто да си разменят лични реплики, допълни Първанов, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГОЦЕ - ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!
195
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
граовски ***!
194
13
 
16
 
! Отговори
mogi преди 12 години
Този е абсолютен ***.
193
10
 
16
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Много си *** Гоче тиси толкова *** че ако се погледнеш от страни ще те хване страм но;ога повече няма дасе върнете на влас само ще висите по музейте да ви гледат резила
192
11
 
25
 
! Отговори
Как се нарича човек преди 12 години
Как се нарича човек, който първо предвожда пенсионери по площадите да викат - ''НАТО ВЪН '' и после се снима с най-големите им шефове , широко ухилен като ни приемат и нас във военната организация и ни обяснява колко големи ползи ще имаме от членството ни в НАТО ? Отговорът е - Гоце.
191
3
 
11
 
! Отговори
!!! преди 12 години
da vari da se preska4a toq *** ...
190
3
 
12
 
! Отговори
до 188 преди 12 години
Според мен се опитваме да забравим миналато защото в настоящето не сме постигнали нищо по-добро. За повече от 1300 години история над 900 от тях България върви назад, напълно нормално е да получим някакъв комплекс за историята си.
189
8
 
18
 
! Отговори
Хамелеон преди 12 години
Tака...Изчетох доста от постовете тук.Мнения най-различни...Но никой не се сети или усети че от 9.IX.1944г. комунизмът не е напускал България и все още не си е отишъл!Навсякъде по света,дори и в днешна Русия комунизма си отиде но не и тук!45+22=67 години вече България се управлява от КОМУНИСТИ под една или друга форма,нещо като скачените съдове.Имената на партиите са различни но същността и поставената им програма е една-комунизъм.Преди 22 години средната заплата беше 200-220лв.Сега горе долу е същото-средна заплата 300-350лв.Да не говорим,че има хиляди българи оцеляващи с минималната заплата-240лв.!Със същите пари и тогава и сега не може да се купи нищо.Кило кренвирши тогава струваше 2.60-360лв.Горе-долу толкова е и сега.Един хубав телевизор(руски,марка Радугав дървена кутия,тежащ 40-50кг.) беше 1000-1500лв.Сега един LCD-телевизор е минимум 850-1000лв.Вносните и хубави дрехи тогава бяха не само тотално дефицитни но и бежбожно скъпи-почти само във веригата валутни магазини Cor,достъпен само за богоизбрани и правоимащи,т.е. комунисти.Сега е пак същото-разходете се по магазините и най-вече по моловете и ще видите същите безбожни цени!За пътуването в чужбина-преди 1989год.,възможността да отидеш дори на една най-обикновена екскурзия в западна държава имаха пак същите богоизбрани и правоимащи,единици бяха редовите и обикновени българи,които успяваха да излязат зад граница.Как е положението сега-по чужбините ходят основно тия с парите,назначените от другарите бизнесмени,тия с лимузините за по 500 000 лева или евро,тия с яхтите за по 3-4 милиона,т.е. пак правоимащите и богоизбраните!А обикновените хора-е,тях кучета ги яли,те не могат да си позволят дори до София да отидат!Или на почивка,ресторант,на лекар(щото трябва да си платят а пари-йок).Е,те това,ако не е пак комунизъм здраве му кажи!ИЗВОД:КОМУНИЗМЪТ НЕ СИ Е ОТИШЪЛ,ТОЙ САМО СЕ Е МАСКИРАЛ С ДРУГ ЦВЯТ И ОКРАСКА,ЕДИН ВИД МИМИКРИЯ.ПО ПОДОБИЕ НА ХАМЕЛЕОНИТЕ В ПРИРОДАТА.И накрая ето един цитат от изказване на британският министър-председател Уинстън Чърчил през 1939год.:Комунизмът е по-малкото но по-уродливо дете на фашизма и нацизма
188
0
 
2
 
! Отговори
до 191 преди 12 години
Приема се :)
187
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не "за кой", а "за кого".
186
2
 
4
 
! Отговори
до 179 преди 12 години
И за кой да гласуваме ?
185
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков е казал "социализмът и комунизмът". Само в тъпата кратуна на Георги Първанов комунизъм и АЕЦ са едно и също нещо.
184
4
 
12
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
До апострофиращите и не виждащи по-далеч от майката партия.Епохата на Франко в Испания с нищо не е била по-добра от времето на соца или комунизма в България, но хората тук са запазили всичко построено в тази епоха, включително монумента издигнат в чест на сатрапа,има и множество жп гари носещи имената на негови генерали, но не ги преименуват, пазят историята си. А ние? Защо непрекъснато плюете и не зачитате другото мнение? Не бъркайте истината с политическа обвързаност. Различно е.
183
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не, понякога и той си има моментите. Малко конструктивна критика в ефира - това е днешното изказване на Гоце. Жалко че е такъв в един от десет случая, и жалко че иска да строи ПАНТЕОН на "държавниците".
182
5
 
5
 
! Отговори
До 182 преди 12 години
И Бойко Тиквата и Цвъко и тцвъквосци като теб.
181
0
 
8
 
! Отговори
До 181 преди 12 години
Е докато гледаме в чуждите паници, нашите ще са все празни !
180
0
 
6
 
! Отговори
До 182 преди 12 години
Няма как човек на 40 години да не е живял през комунизма, но този факт прави ли го комунист? Елементарна аритметика нали ? Иначе на обидите сме царе ние Българите .
179
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
181Докато си електрифицирал доброзорно села, в западналите капиталистически държави като ФРГ и Япония си живееха живота и то без евтини суровини 'подарени' от големия Брат - СССР!
178
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
180Това минало е настояще. Гоце, Станишев, Р.Овч., Р.Петков, Кунева .... да изреждам ли още ?
177
2
 
10
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Учителят ми по Основи на Комунизма ми оформи крайна оценка 4 в дипломата , защото му казах, че говори за утопия. Беше през 1977 год. Жив съм и до днес, а един от сегашните вице кандидати за президент, в качеството му на вътрешен министър през 2000-та ме пенсионира на 40 годишна възраст.Във времето преди 89-та обаче, на доброволни начала електрифицирахме планинските селца и махалички и аз работех с радост, макар и дете, защото до 4-ти клас учех на газеНа лампа. А след 89-та само се краде.ИСТОРИЯ!