Борисов се информира за шистовия газ

Чака справка от две министерства до 28 септември
21 сеп 2011 14:26,
170
Борисов се информира за шистовия газ
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е поискал справка за това как в Европа се търси и добива шистов газ.

До 28 септември Министерството на околната среда и водите и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма трябва да изготвят доклада, съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова след заседанието на кабинета.

Тя увери, че МОСВ не може да даде никакво разрешение за търсене и проучване на шистов газ, без да получи конкретни проекти от кандидат-инвеститорите.

„Досега такива планове в МОСВ няма и затова не може да се произнесем по процедурата“, добави тя.

Още по темата
Караджова каза още, че не знае кога компанията "Шеврон", която получи петгодишно разрешение от МС, ще внесе в министерството работен проект за търсене на шистов газ. По думите й това може да стане и след няколко години.

Скандалът за шистовия газ избухна в Добрич, когато премиерът заяви пред протестиращите, че ще „подпише на инат“.

Ден по-късно обаче се изметна и каза, че не би подписал на инат. Премиерът се ядосал, защото протестиращите срещу шистовия газ преди 4-5 дни били на среща в Министерския съвет, за да се запознаят всички с проблема.

„Ако има един процент риск, няма да го пуснем”, коментирал тогава Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
7
 
2
 
! Отговори
ФСБ преди 12 години
Другари еколози, откажете жените си да носят фини чорапи от изкуствена материя! Това е гадно и замърсява природата. Какъв отврат, ликра! Само памучен рипс, неизбелен!
87
2
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Нона Караджова обслужва откровено интересите на големи американски компании. Двете с Евдокия Манева за малко да допуснат ГМО свободно в България. Много ме е яд, защото и двете идват от средите на сините за които от 20 години гласувам. За дупедавците обаче няма цветове. ББ е неграмотен. Съветниците му са страхливци. Никой не смее да му каже истината в очите - г-н борисов подай си оставката, нечеп за зеле не става от теб.
86
4
 
3
 
! Отговори
ФСБ преди 12 години
до 79: Защо не вземеш на детето си едно сандъче с пясъл и така да ходи на училище, знаеш ли колко дървета отиват за тетрадки? Знаеш ли колко химикали се ползват за избелване на хартията?
85
0
 
17
 
! Отговори
Увяхнал гербер преди 12 години
Лаком *** глава затрива!
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама тия парламентарни тикви неувират бре!!!Всичките печалби отиват в чужбина - всичко...Парите от лихвите отиват в чуждестранни банки, парите от ток, парно (който се добива у нас) също отиват в чужбина... Сега и печалбите от добива на газ пак в чужбина.Разлика в цените между нашите и европейските - няма, но има огроооомна разлика в заплатите. И тази разлика отива в ръцете на чуждестранни фирми, а ние - ние само опъваме каиша и им пълним гушите. То и *** избягаха от тук, ама скоро и ние!
83
6
 
0
 
! Отговори
КГБ преди 12 години
Ами, ще рекна, че има достатъчно места, където можеш да си опънеш палатката и да не се къпете с жена ти по един месец, пък да оставиш нормалните хора да живеят модерно. Мен лично цената ме устройва. Ако искате да намалите въздействието върху околната среда, откажете се от коли, книги, дрехи и всичко останало.
82
0
 
0
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
А сутринта пи ли кафе??
81
13
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
добре че е БОЙКО да каже нещо че да има какво да си дрънкате по форумите. като сте всички толкова против защо не излязохте на протест 50 000 - 100 000 човека дали по 5 лева на 5 оръфляка да мятат плакати и вече против били..
80
1
 
16
 
! Отговори
Зузана преди 12 години
А те вече са получили 5-годишно разрешение от МС, но ББ тепърва ще чака екологична оценка. Стига с това *** на американски *** !!! И Уорлик да се разкара най-накрая ! Нямам търпение да дойдат изборите и да започнем премахването ви мижитурки такива !
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КГБ,а к'во ще рекнеш за една разходка из лунните пейзажи в откритите рудници на Юта, из Централия в Пенсилвания, завод Маяк в Южен Урал (Русия, до границата с Казахстан) или Баренцово море?А ако ти е далечко, ей ти я магистралата. Обиколи Перник по пътя през селата Дивотино, Люлин и Големо Бучино. Поспри на ръба на откритите рудници и отдели 15 минути за да почувстваш размера на опустошението и цената платена за съвременния ни живот.Едва тогава мисли кой какво бил поръчал и платил!
78
0
 
18
 
! Отговори
FRANCE преди 12 години
Ами нали плащаме милиони за красивото посолство в Париж,на няколко метра от Айфеловата кула,със 20 мързеливи и некомпетентни бурократа.Да си размърдат задниците,да прочетат поне един вестник ако разбират френски разбира се,та да кажат на Борисов че Франция забрани добива на шистов газ.Какви проучвания трябва още да прави.Да се извини на народа незабавно.Политика на пук се прави в 15 век,или са път да правят диктатура в България
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Великобритания спря добива на шистов газ, защото той може да доведе до земетресения.Франция пък наложи мораториум върху използването на технологията за хидрораздробяването и ще го забрани и със закон! ЗАЩОТО Е ОПАСНО! ВРЕДНО! и с НЕ поправими !!! последици върху околната среда !!!
76
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРУТАЛНО СЕГА ГЛЕДАХ ФИЛМА МАЙКА ВИ ДЕЙ*БА *** НИКАКВИ СОНДАЖИ И ДОБИВИ ЕЙ ВИЕ ЛУД ЛИ СТЕ ВЕ
75
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пищят само някакви платени писачи и група генетично тревожни "еколози", на които целта е да върнат човечеството в епохата на лъка и стрелите. Няма да стане, дорогие. Не пройдет!
74
16
 
0
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
От коя "тази вода" да пийна? Каква е тази вода? Коя газ е токсична и как заразява земята една газ, която е в газообразно състояние и е най-естествената органична газ - метан. Блатен газ. Това, което пърдите е същата тази газ. Как досега не сте се отровили?
73
0
 
6
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
ДА и една от тези дреболии си ТИ! Никой няма да се тревожи за теб когато се отровиш докато пиеш замърсена вода !
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
прасетата от алчност ще издълбаят земята и ще еб*т мамата на природата вместо да правят зелена чиста енергия
71
0
 
18
 
! Отговори
! преди 12 години
Хубавата България, с планини, море и прекрасният климат и природа, Швейцария на Балканите- абе, управляващите! Какво още ви трябва, за да разберете какво затривате? На мястото на хубавата ни автентична храна да дойде ГМО, българската култура да се американизира, чистите ни води и земи, плодородни, макар и необработваеми почти, да се отровят. Как имате сърце- тук е и вашата Родина, вашата ***.а!
70
0
 
12
 
! Отговори
60 преди 12 години
Това е тактиката на Боко,като не му се ходи по свирката,веднага го пробутва за парачково платено мнение,нещо като *** комунисти,ама боко не му изнася да си признае че той самият е комунист
69
0
 
15
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Каква справка искаш, бе, оланколум! До вчера беше готов да подписваш, днес изведнъж се сети справка да искаш!