На инат Борисов пита: На кого да се извинявам?

"След себе си оставям пътища, градини, музеи, доставям радост"
Обновена: 20 сеп 2011 16:34 | 20 сеп 2011 14:26,
577
На инат Борисов пита: На кого да се извинявам?
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не би подписал "на инат" договора за шистовия газ.

Той каза точно обратното преди два дни в Добрич, където го посрещнаха недоволни граждани, които протестираха срещу добива на шистов газ.

"Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Продължавайте така и може да подпишем на инат", предупреди тогава Борисов.

„За тези хора трябва някакъв епитет да употребя“, коментира днес в Банкя Борисов в отговор на въпрос дали ще се извини на протестиращите в Добрич, както го призова лидерът на БСП Сергей Станишев.

„На площада в Добрич целият град се беше изсипал. 300 метра ги минах за час и 15 минути, давайки автографи, снимки и радост на хората”, подчерта Борисов.

„Хората, които представляваха протестиращите срещу шистовия газ, преди 4-5 дни ги поканих в Министерски съвет заедно с министър Караджова, министър Трайков, Румяна Бъчварова. Запознаха ме с проблема, сега сме възложили на експерти, включително и външни, да проверят как е в Щатите, във Франция.

Дори на Плевнелиев му казах днес, като има срещи с г-жа Меркел, да я попита в Германия как е, така че да съберем пълна информация. Ако има един процент риск, няма да го пуснем”, каза Борисов.

Още по темата

По думите на премиера протестиращите в Добрич са били „двама-трима човека”, които изпълнявали политическа поръчка, а хиляди хора са били на площада.

„На кого да се извиня?”, запита Борисов. Той обясни, че е казал, че ще подпише на инат, тъй като вече е поел ангажимент пред протестиращите срещу добива, а три дни по-късно хора от тях излезли да протестират.

„Как да кажа, ако с вас съм се разбрал нещо и след три дни вие идвате пак да ми задавате същия въпрос”, коментира премиерът по повод изпуснатата реплика.

И беше категоричен, че не би подписал на инат.

„Защото всеки ден зад мен оставям пътища, инфраструктура, детски градини, музеи, вие ги виждате, и те вече в безпомощността си... На кого да се извинявам? На тези, на които им отделих близо два часа в Министерски съвет да ги слушам? Или на хилядите хора, които се снимаха с мен”, каза Борисов.

„На тези тримата им се извинявам, но ги моля – като ми губят друг път пак два часа, да знаят защо ми ги губят. Аз като се разбера с някой нещо, считам, че съм се разбрал”, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


577
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
538
0
 
0
 
! Отговори
кестен преди 12 години
Защто падна сцената на' Златен кестен 'Петрич ?
537
0
 
1
 
! Отговори
не приемам... преди 12 години
не ти приемам извиненията защото си твърде никакъв за мен..
536
0
 
3
 
! Отговори
trunk преди 12 години
И това е Министър-председател на България ???? Тъжно......но факт.
535
0
 
6
 
! Отговори
Филмът GASLAND – с п преди 12 години
Филмът GASLAND с превод на българскиФилмът на режисьора Джош Фокс е едно сериозно разследване за добивът на шистов газ по света и показва ефектите от него върху околната среда и хората, живеещи близо до районите на сондиране. В САЩ има много заведени дела от граждани засегнати от проблема. За тях това е непрекъсната борба с големите компании. В много страни по света извличането на шистов газ е забранено със закон. Последно това се случи във Франция.Наскоро българското правителство даде разрешение на американската компания Шеврон да проучва шистови находища в Добруджа. Скоро предстои сондиране.
534
1
 
20
 
! Отговори
Бойко прави много!!! преди 12 години
Бойко прави много за България - наказва неконтролируемите млади майки, плодящи се като улични кучета, които на всичкото отгоре изземат надбавките си незаконно- направи магистрала за перничани- сложи ред в здравната система, в спешните кабинети вече се приемат само пострадали от катастрофи при наличие на медийно присъствие! Останалите биват изпратени на самолечение!- Пенсионерите биват подложени на задължителна диета, която е полезна за холестерола им!- Интелигентните надувки ги гонят от БГ
533
5
 
3
 
! Отговори
PRAVDA преди 12 години
Do.....Venko!...I za6to dragi mi Venko Borisov triabva da se izvini na vsi4ki ,nima niakoi predi nego go napravi, ili liubimia vi Simeon ili Stani6ev ili Kostov da ne gi izrejdam vsi4kite,4e do bolka sa ni poznati. Ostavete 4oveka da raboti,ako izberete drug kakvo 6te stane,vsi4ki milioneri s iahti i mercedesi kakto sa sega parveniutata niakoi ot koito daje ne mogat i da se podpisvat.Shte glasuvate za niakoi koito haber si niama ot sveta i posle pak 6te revete.
532
6
 
2
 
! Отговори
pen4o преди 12 години
Abe, stiga go pliuhte Borisov,kakvo tolkova lo6o e napravil ,koeto drugite predi nego ne napraviha.Ostavete go da si gleda rabotata,a to kakvo........opikahte go, osrahte go,opliuhte go ,toi sam kakvo da napravi......edna liastovica prolet ne pravi.A kolkoto 4e ima gladni bedni,to i predi da doide toi si gi ima6e ,zatova .....Boiko ne vi e vinoven,tarsete 4oveka na drugo miasto.
531
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ай тука каза бяха кокошките,тука прасето ...сайванта :D, не можем да избягаме от истинската си същност,но това е пътя.С две ръце за Герб и Бойко Борисов,ако можем и да се сплотим и като народ още по хубаво
530
2
 
20
 
! Отговори
venko преди 12 години
Много правилно си задава въпроса Бойко... на кого и за какво да се извиня?!? Г-н "премиер" вече дойде време да се извинявате на хилядите разочаровани членове и симпатизанти на вашата така наречена "политическа партия", защото те самите вече не ви вярват и искрено съжаляват затова, че ги излъгахте както много други преди вас. Време е да се извините и на целия български народ, който вече две години обричате на глад и мизерия! И не обвинявайте "комунистите" ... вие крадете повече от тях!
529
0
 
6
 
! Отговори
д0 557 преди 12 години
"Вие" очевидно се изявявате като шизофреници ... Най - малкото говорите за себе си в множествено число, после се считате за истина от последна инстанция и най - накрая, се считате за авторитет, който има правото да окачествява и съветва всички останали. Това състояние е сериозно, както и това на г-н Борисов, между впрочем ... Потърсете помощ!
528
19
 
6
 
! Отговори
ние преди 12 години
На всички пишещи против борисов ще ви кажа само едно, Вие сте страхливци! Защо ли, защото гледате собствените си облаги, все на вас да Ви е хубаво, никой ли вече не мисли за България!Говорете си, пишете си колкото си искате, но не Борисов е ***, а Вие! Трябва да се работи за бъдещето на България, а кого да изберем? Старите муцуни ли, хората които за толкова години нищо не направиха? Точно Борисов ни трябва, Вие *** неразбиращи точно това заслужавате, някой да е като Вас и да играе машата.
527
1
 
7
 
! Отговори
Стар седесар преди 12 години
До 538.Виж какво.Той не само е мръсен ,но и миризлив.Никаква хигиена.Преди време ремонтираха стола в МС.Миризма до неговия кабинет.Овоня целия МС.То, затова му и казват Герберски кокошарник.Давам му още няколко месеца и после,където бе Алексей Петров.
526
0
 
8
 
! Отговори
553 преди 12 години
Т.е. иска му се да се представя за ченге ...
525
0
 
9
 
! Отговори
до 553 преди 12 години
Там е проблема, че дори не е ченге ...
524
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тъпо ченге
523
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Простотия до шия, че и по-нагоре....Него природата го е извинила, още щом се е пръкнало това недоразумение
522
1
 
13
 
! Отговори
Ами Станишев, ъ? преди 12 години
В Северна Корея ще оценят ръководните качества на Борисов (т.н. Бойко)
521
1
 
9
 
! Отговори
584 преди 12 години
Очевидно казаното по - долу, изнервя обществото, защото се опитвате да представите личния си проблем като обществен и това дава основание на г-н Първанов да твърди, това което твърди. Ние, българите, имаме множество проблеми, тъй че Вашия личен проблем, г-н Борисов ни е в повече. Избрахме Ви там, за да решавате нашите проблеми, не своите лични. Вие, изглежда не ни разбрахте или забравихте защо сте там. Някой трябва да Ви коригира и това са тези, които Ви избраха ....
520
3
 
28
 
! Отговори
просто човек преди 12 години
Краля-слънце, Премиера-слънце, на кого да се извиняват ???В "нормална" държава вече си на трудовата борса като безработен, Тикво !!!Наглец и безобразник, вън от властта !!!
519
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Борисов, всеки има право да не харесва едни или други политически, идеологически и дори религиозни убеждения, но никой, в това число и Вие, няма право да не харесва истината. Да, съзнавам, че ви е проблем, в личностен план. Доста дълго заблудите Ви се пласират успешно като "истина", Вие вече свикнахте с това и сега е много неприятно, когато все по - често не Ви се получава. Разбирам защо сте изнервен, но това си е Ваш проблем, при това, наистина личностен - това не е проблем на България.