Борисов се информира за шистовия газ

Чака справка от две министерства до 28 септември
21 сеп 2011 14:26,
170
Борисов се информира за шистовия газ
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е поискал справка за това как в Европа се търси и добива шистов газ.

До 28 септември Министерството на околната среда и водите и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма трябва да изготвят доклада, съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова след заседанието на кабинета.

Тя увери, че МОСВ не може да даде никакво разрешение за търсене и проучване на шистов газ, без да получи конкретни проекти от кандидат-инвеститорите.

„Досега такива планове в МОСВ няма и затова не може да се произнесем по процедурата“, добави тя.

Още по темата
Караджова каза още, че не знае кога компанията "Шеврон", която получи петгодишно разрешение от МС, ще внесе в министерството работен проект за търсене на шистов газ. По думите й това може да стане и след няколко години.

Скандалът за шистовия газ избухна в Добрич, когато премиерът заяви пред протестиращите, че ще „подпише на инат“.

Ден по-късно обаче се изметна и каза, че не би подписал на инат. Премиерът се ядосал, защото протестиращите срещу шистовия газ преди 4-5 дни били на среща в Министерския съвет, за да се запознаят всички с проблема.

„Ако има един процент риск, няма да го пуснем”, коментирал тогава Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
7
 
! Отговори
aibou преди 12 години
г-н Премиер,вземете прочетете нещо,стига с тоя "Винету".Полша нека си добиват,а ние пре спокойно ще зареждаме от тях и то на цена - литър вода за цистерна газ.
107
4
 
5
 
! Отговори
пепо преди 12 години
до 102 е от герб щом казва за шумкарите, хората казват гледаи ,информираи се.Те хората които подкрепят тази партия знаят едно само: всички които не са съгласни с тях са шумкари,комунисти.....Тъпо е ,ама това са подръжниците на Герб - да ви види Борисов.
106
5
 
7
 
! Отговори
Увяхнал гербер преди 12 години
Последната засега покупка на фамилията Плевнелиеви е къща в луксозния затворен комплекс Резиденшъл парк , който се намира на Околовръстното шосе в София. Тя е с разгърната площ от 478 кв.м. Впечатляват и с размерите на гаража, той е колкото един апартамент близо 75 кв.м. Цената на жилището надхвърля 450 000 евро. Домът има и басейн в двора, като е направена и топла връзка със сградата. Бойко, първата копка за шистов газ да е там!
105
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя пък щял да ме разстрелва миличкия :) по по лека стрелеца хаха
104
6
 
5
 
! Отговори
ФСБ преди 12 години
Нормално е да "замърсЪт"? "Подводните води и почвата"? Защо трябва да вярвам на ***, който гради мирогледа си на базата на филмчета от You Tube? Каква почва има на 5 000 метра дълбочина, знаеш ли колко е дебелината на почвения слой?
103
4
 
2
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
При геноцид и пропагандиране на такъв също има смъртни наказания...
102
6
 
5
 
! Отговори
Това е лудост преди 12 години
Ако още имате колебания за влиянието на тази отрова, г-н Тиква, разгледайте тази страница: ХХХХ://pevetsa.blog.bg/politika/2011/09/19/shte-chakame-da-stane-kato-v-ekvador-li.822447 или потърсете "Шеврон" осъдена за 8.6 милиарда долара от Еквадор в youtube!
101
3
 
6
 
! Отговори
за 101 преди 12 години
у нас за растрела са единствено шумкарит еи наследниците им..........
100
4
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
Такива като теб са за разстрел , нямам думи....
99
4
 
4
 
! Отговори
за 87 преди 12 години
Бедни ми Спонги, все повече заприличваш на комунист, макар и син.........Всичко ,което иде от Америка е зло! Нали ,другари?! Няма значение че 80 % от новите технологии и открития се правят именно там......... ГМО е бъдещето - просто без него няма изхранване на милиардите . В Китай и Русия се допуска тихомълком. Така стой въпросът и със шистовия газ - руснаците за живо заинтересовани. Това би им сместило хиляди километри газопроводи и купуването му от Средна Азия.......
98
5
 
4
 
! Отговори
Добруджанец преди 12 години
Браво бе! Ей "умен" човек си ти Борисов. Говорите глупости, водите преговори за добив, шумите по медиите и чак тогава, видиш ли, се информирате за шистовия газ. Интересна логика на управление имате. Предлагам да занулите държавата, както и сте тръгнали, а след това да изучите ефекта от глада върху живите организми...
97
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какви филмчета за балъци, зомби не ме занимавай ясно :)
96
6
 
7
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Информираи се от филмаСондира се дълбоко под земята със сонди и се вкарват химикали ,които се разлагат в почвата и нормално да замърсът подводните води и почвата....
95
1
 
6
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
много е странно, защо за тези проучвания няма ОВОС и Трайчо тръби, че не трябва да има,след като ОВОС се иска дори за строеж на еднофамилна къща?Защо управниците не се запитат, защо на някои места по света, тези проучвания са забранени, както и добива?Мирише, ама много мирише .... и то на пари мирише.....
94
3
 
1
 
! Отговори
ФСБ преди 12 години
А тебе кой те е уведомил лично колко още ще се замърсява? Филмчето от Ютуб ли? Значи аз съм мамут, защото ти казвам да не си миеш чиниите с отровен препарат, така ли? А ти си изключително интелегентен, понеже ме агитираш за "чиста безкрайна енергия", каква то има само по филмчетата за балъци...
93
0
 
5
 
! Отговори
do ФСБ преди 12 години
хаха *** мамута какви са тези сравнения много ясно че замърсяваме и в момента природата с начина си на живот, но какво викаш може още да дълбаем и замърсяваме ...никой не ти говори да се откажеш от начина си на живот а да се опиташ да промениш до колкото е възможно замърсяването и отпадъците.......чрез нови технологии чиста безкрайна енергия и тнт
92
1
 
5
 
! Отговори
Паша преди 12 години
Доста скъпо и замърсително.
91
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По повод южната дъга, факт е, че БСП нямаше да я построят. Просто нямаше да получат пари от ЕС. ЕС не иска на власт неразкаяли се деца и внуци на бивши терористи.
90
6
 
4
 
! Отговори
ФСБ преди 12 години
Скъпи еколози, изхвърлихте ли вече пералнята и миялната машина? Не ме разочаровайте, знаете ли колко вредни препарати изхвърлят те в природата? А сортирате ли *** си?
89
1
 
7
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
По повод изказването на Бойко Борисов: "Без мен тази южна дъга нямаше да я има и след 20-30 години..", Българската психиатрична асоциация категорично отказа да коментира. А по повод искането му за информация за шистовия газ, посланик Уорлик отвърнал "Нали вече те информирах"