Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия

Няма да ви спъвам проектите, но гаранции не давам, отбеляза той
Обновена: 6 окт 2011 09:43 | 6 окт 2011 08:45, Красимир Ангелов
211
Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия
Снимка: БТА

Фаворитът в президентската надпревара в България – кандидатът на управляващите Росен Плевнелиев, обеща на в. "Комерсант", че няма да възпрепятства дейността на компании от Русия, пише в свой материал руското издание.

Вестникът отбелязва думите на експерти, според които идването на прозападен политик на поста държавен глава може осезаемо да затрудни отношенията между София и Москва.

Самият г-н Плевнелиев обаче увери "Комерсант", че смята да поддържа приятелски отношения с Русия и няма намерение да слага прът в колелата на проектите за изграждане на АЕЦ "Белене" и газопровода "Южен поток", за които лобира Москва, се казва в материала, озаглавен "Кандидат за приятел".

Авторът на статията припомня публикация в "Комерсант" от 21 септември, според която, "ако г-н Плевнелиев бъде избран за държавен глава, Русия ще изгуби един ключов съюзник в България - днешния президент Георги Първанов".

Тогава Плевнелиев сам потърсил кореспондента на изданието в София, пред когото заявил: "Ако наистина спечеля изборите, ще бъдем големи приятели с Руската федерация".

Кандидатът за президент уверил руските журналисти, че няма да спъва "проектите, които руски държавни компании се канят да осъществят в България - изграждането на АЕЦ "Белене", петролопровода Бургас-Александруполис и полагането на газопровода "Южен поток".

Плевнелиев обаче не гарантирал, че ще подкрепя и трите проекта. Посочил само, че е против общонароден референдум за съдбата на АЕЦ "Белене".

"А действията на неговите съпартийци засега показват, че София не бърза да осъществи този проект", отбелязва руското издание. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
5
 
19
 
! Отговори
небезизвестен преди 12 години
Интервю с Плевнелиев:- Как се чувствате?- Както каже другаря Борисов!- Какви са политическите ви възгледи?- Както каже другаря Борисов!- На колко години сте?- На колкото каже другаря Борисов!- Искате ли да станете президент?- Както каже другаря Борисов!...
124
3
 
12
 
! Отговори
Припомням преди 12 години
Някой по долу пише нещо за Плевнелиев и визия.Да не забравяме,че Герб не са визионери,те са телевизионери !
123
2
 
10
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
не гласувай против децата сии бабоооо
122
3
 
8
 
! Отговори
Чуда се преди 12 години
Като ще работят с Русия, защо тогава правителството на Него, което дойде на власт през 2009 г. веднага пое курс към свиване на сътрудничеството с Русия, особено по редица крупни енергийни проекти?!?
121
2
 
10
 
! Отговори
Става смешно преди 12 години
Аз пък най-обичам БСП-то. Майтап бе, Уили!
120
4
 
8
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
А двете ти деца и двете ти внучета от Испания също ли ще гласуват за ГЕРБ ? Самоубийце ненормална...
119
2
 
10
 
! Отговори
До Червеното мече преди 12 години
Не коментираме заменките, защото от най-големите заменки при тройната коалиция се е облажил депутата Емил Димитров от ГЕРБ...
118
2
 
7
 
! Отговори
До 109 преди 12 години
Не си ли наясно, че Плевнелиев е с три деца. Цецо също е с три деца. То верно,че Кирил Рашков призна , че е от ГЕРБ. Ама чак пък толкова...
117
3
 
14
 
! Отговори
Да, да, да, за ГЕРБ преди 12 години
За Рапона, за Пудела, за Лъчо Мозъка, за Емил Димитров-земевладелеца, за Красимир Велчев-бедняка, за Фидоска, за Румито Желева, за Калинка, за Йордан Лечков, за варненския Киро, за Червеното мече, за интелектуалеца и дипломата Христо Стоичков, за Вежди-италианското кино, за честния Плевнелиев, за Цар Киро - гербера, за другия *** Илия от ДРОМ - общински съветник от ГЕРБ, за Анна-Мария Борисова-усмивката, за Миро Найденов-стандарта, за Аньо "Дръзкия", за Семерджиев -енергийния регулатор. ГЕРБ!
116
3
 
9
 
! Отговори
До Читател преди 12 години
Читателю, а ти знаеш ли нещо за неговата визия за външната политика на България, че аз не съм чул нищо до момента. НИщо не е казал за своята външнополитическа програма -ниго относно плановете за разполагане на елементи от противоракетния щит на НАТО на територията на България, нито за влизането на България в Шенген. То само магистрали не стигат. Ама човекът няма визия
115
10
 
5
 
! Отговори
червено мече преди 12 години
Европейската комисия ще съди България за заменките на Тройната ламя! Защо не коментирате това, другари?
114
2
 
3
 
! Отговори
До 114 преди 12 години
Аз пък си мислех, че си студент в УНСС
113
2
 
13
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Плевнята явно доста се е притеснил от статиите в Комерсант. На 21.09 изданието излезе със заглавие:Вероятната победа на Плевнелиев на президентските избори със сигурност ще има последствия за външната политика. Едно от тях е възможно влошаване на отношенията с Русия.
112
18
 
7
 
! Отговори
Да за ГЕРБ! преди 12 години
Аз пък съм майка на две деца и баба на две малки внучета и ще гласувам за ГЕРБ!
111
1
 
8
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
какво искаш от жената бе *** продажна мутро дупедавец не виждаш ли че народа тъне в мизерия и мре ей кумонее
110
3
 
6
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
дано господ те накаже за тези думи ***
109
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнята - поредната руска ***.
108
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб кампанията изобщо не върви добре
107
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майка съм на три деца повече никога няма да гласувам за Герб
106
2
 
13
 
! Отговори
Хайлазин преди 12 години
"Ако наистина спечеля изборите, ще бъдем големи приятели с Руската федерация". Росенчо, Мойто Пате, а попита ли губернатор Уорлик какво мисли по въпроса? Да не те привика да даваш обяснения!!! Ако искаш да правиш политически шпагади между Русия и САЩ, първо вземи няколко урока при Нешка Робева и незабравяй, че позицията ти е доста разкрачена !!!!