Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия

Няма да ви спъвам проектите, но гаранции не давам, отбеляза той
Обновена: 6 окт 2011 09:43 | 6 окт 2011 08:45, Красимир Ангелов
211
Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим с Русия
Снимка: БТА

Фаворитът в президентската надпревара в България – кандидатът на управляващите Росен Плевнелиев, обеща на в. "Комерсант", че няма да възпрепятства дейността на компании от Русия, пише в свой материал руското издание.

Вестникът отбелязва думите на експерти, според които идването на прозападен политик на поста държавен глава може осезаемо да затрудни отношенията между София и Москва.

Самият г-н Плевнелиев обаче увери "Комерсант", че смята да поддържа приятелски отношения с Русия и няма намерение да слага прът в колелата на проектите за изграждане на АЕЦ "Белене" и газопровода "Южен поток", за които лобира Москва, се казва в материала, озаглавен "Кандидат за приятел".

Авторът на статията припомня публикация в "Комерсант" от 21 септември, според която, "ако г-н Плевнелиев бъде избран за държавен глава, Русия ще изгуби един ключов съюзник в България - днешния президент Георги Първанов".

Тогава Плевнелиев сам потърсил кореспондента на изданието в София, пред когото заявил: "Ако наистина спечеля изборите, ще бъдем големи приятели с Руската федерация".

Кандидатът за президент уверил руските журналисти, че няма да спъва "проектите, които руски държавни компании се канят да осъществят в България - изграждането на АЕЦ "Белене", петролопровода Бургас-Александруполис и полагането на газопровода "Южен поток".

Плевнелиев обаче не гарантирал, че ще подкрепя и трите проекта. Посочил само, че е против общонароден референдум за съдбата на АЕЦ "Белене".

"А действията на неговите съпартийци засега показват, че София не бърза да осъществи този проект", отбелязва руското издание. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да сте доволни и ако македонски,албански инвестиции дойдат при *** като вас.
144
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето точните думи на Плевнелиев пред "Комерсант": Ще работим за интересите на Русия.
143
10
 
2
 
! Отговори
Miro преди 12 години
Drugari i drugarki va6rto vreme izte4e navrete se tam kadeto slanceto ne ogreva,kato vi e zal za komunizma za6to ne otidete tam kadeto sa6testvuva ili vi e jad 4e vi zatvarjat kran4eto ste glasuvam za bade6teto na BG i za decata ni a tova e GERB.I AM SORY KOMUNISTI.
142
0
 
17
 
! Отговори
Наполеон преди 12 години
"Никога не лъжат толкова, колкото по време на лов, война и избори"Наполеон Бонапарт
141
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С наближаването на 23.10 *** и техните форумни слуги все повече ще озверяват.
140
2
 
14
 
! Отговори
Апропо преди 12 години
Уорлик нещо се загуби напоследък... Мълчи като бит таквоз... Не мога да се ориентирам в ситуацията...
139
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия ще спаси България, след като ЕС и САЩ направиха каша с Гърция, която може да повлече и България към удавяне. Но въпросът е дали ГЕРБ са нужни на Русия, след като ГЕРБ са проЕС, пронатовска и протурска партия.
138
3
 
13
 
! Отговори
До Яко преди 12 години
Прав си, затова най-добре е ГЕРБ да спаси България... от себе си...
137
4
 
11
 
! Отговори
избирател преди 12 години
да да ще гласувам за кандидат президентската двойка на герб да ше гласувам...ама друг път или в някой друг живот!!!
136
9
 
21
 
! Отговори
Яко преди 12 години
ГЕРБ ще спаси България!!!ГЕРБ ще спаси България... от икономиката и!!!ГЕРБ ще спаси България ... от парите и!!!ГЕРБ ще спаси България... от интелектуалците и!!!ГЕРБ ще спаси България... от пенсионерите и!!!ГЕРБ ще спаси България... от културата, науката и образованието!!!ГЕРБ ще спаси България... от националното достойнство!!!ГЕРБ ще спаси България... от здравия разум!!!ГЕРБ ще спаси България... от българския народ!!!ГЕРБ ще спаси България!!!Гласувайте за ГЕРБ, бивши българи!!!
135
10
 
2
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Другари, дайте съвет за кого да гласувам: за Плевнелиев или за Сидеров.
134
4
 
13
 
! Отговори
Нели преди 12 години
Герб си отива във вторник ноща цяла София ще излезе
133
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква е реалността: България е малка, отдалечена от цивилизацията страна с все още племенно-родови и родниско-шуро-баджанашки отношения. От всякъде лъха на корупция, връзкарство, дюнери, схеми, престъпност .. Заляти сме от простотия, ментета, мръсотия, прах, кал, чалга, ***, ***, найлонови торбички, улични кучета, фасове, мутри с джипове и дупки. Управлявани сме от корумпирани, арогантни, алчни, крадливи и лъжливи елементи, които защитават само личните си, роднински и корпоративни интереси и не им пука изобщо за хората. Заобиколени сме от лош манталитет, безхаберие, простащина, завист, поквара и злоба. Живеем в страната на абсурдите, синоним на корупцията, беззаконието, престъпността и на свободно разхождащите се престъпници. На последно място сме по всичко, но на първо място по бандитлък, схеми, далавери и рекет и то държавен.......каква гордост...на дневен ред е как да заграбим частните земи и да вземем по някаква схема субсидиите . България е най-бедната държава в ЕС с най-лошото здравеоопазване и е най-лошото място за живеене, известна с това че, комунисти, ченгета и мутри приватизираха и контролират всичко, В България няма перспектива за развитие за НИКОГО, има все по-потискащо социално и интелектуално неравенство и ниска или липса на култура! Но не хранете НИКАКВИ надежди, че България някога ще стане нормално място за живеене! и то докато е тази комунистическа партия Герб!!!
132
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измина 2 година и кусур от парламентарните избори. Това е повод отново да оценим свършеното от Правителството на ГЕРБ. 8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено!9. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено!10. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено!11. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено!12. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено!13. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено!14. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено!15. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено!16. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено!17. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено!18. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено!19. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!
131
4
 
13
 
! Отговори
предсмъртна агония преди 12 години
Другарят Плевнелиев стартира с кандидатурата си предсмъртната агония на т.н. "герб"!
130
8
 
2
 
! Отговори
червеното мече преди 12 години
И колко декара от хилядите декари раздадени на безценица от Тройната ламя е взел депутата от ГЕРБ? Я кажи ар. Георгий Станишев, брата на Сергей Станишев колко гори и плажове по Черноморието е лапнал и каква инвестиция е ботготвил за 1000 декара девствени гори на Карадере? Пиши в гугъл проекта карадере и цитирай цифрата - 1 милиард евро!
129
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев : Ще работим с РусияСъс свалени *** ли?
128
3
 
15
 
! Отговори
колониална територия преди 12 години
Вижте внимателно този тип на снимката. Заради него и заради другите мутри, които девалвираха държавата България до степен на колониална територия, няма да ни приемат в Шенген.
127
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе що всички го спрягат тоя *** за следващ президент.Ако е решено вече за какво са тия избори,малко ли ни е цирка на последък???
126
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До перача на мутренските пари с 12 -те милиона и множеството имоти- "Москва не вярва на сълзи.."