Цар Киро не решил сам да го евакуират, но си избрал хотела

МВР твърди, че не е плащало хотелите за Кирил Рашков
Обновена: 8 окт 2011 08:43 | 7 окт 2011 17:17,
106
Цар Киро не решил сам да го евакуират, но си избрал хотела
Веселин Вучков Снимка: архив, БТА

Имаше реална опасност да се получи линч. Евакуацията на Кирил Рашков не беше съвсем по негово искане, но хотел "Самоков" беше посочен от него.

Това заяви и.д. министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по повод записа, който РЗС разпространи в медиите.

От партията обвиниха заместника на Цветанов, който заема неговия пост, защото министърът е в отпуск преди изборите, че "докладва" на мистериозен руснак за събитията около Цар Киро и бунтовете в Катуница.

Разговорът се провел в нощта преди Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента на 1 октомври. Записа занесли в централата на РЗС двама млади мъже, които се представители за служители на МВР.

Оказва се обаче, че тайнственият рускоговорящ е журналист от информационната агенция РИА Новости, а Вучков е давал официално интервю, уговорено чрез пресцентъра на министерството.

Вучков потвърди, че е казал думите: "Кирил Рашков беше евакуиран от нас с цялата му фамилия, изведен от селото. След това той самият пожела да отседне в курорта Боровец край София".

Той обаче подчерта, че всичко, което е казал в разговора, го е казвал и пред парламента, и пред консултативния съвет.

Още по темата

"Решението за евакуацията беше разумно. Имаше голяма опасност Рашков да стане притeгателен център на огромно недоволство. В него бяха концентрирани две групи напрежение – от една страна, като лице, което има много пари, и от друга – много богат представител на ромите", разясни Вучков пред БТА.

Тъй като е станало известно къде, Цар Киро е настанен в курорта Боровец, се наложило Рашков да се премести в хотел "Шипка" в София.

"Кога и как се взема решение за евакуация и къде да се извърши тя, се определя според случая", каза Вучков, запитан дали винаги евакуираният сам посочва мястото, където да бъде изведен. 

МВР не е плащало хотелите, в които Рашков е отсядал. Охрана не му е назначавана, той не е бил конвоиран, каза още Веселин Вучков.

По-рано от РЗС заявиха, че "операцията" по укриването на Цар Киро струвала на държавата 100 хил. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
8
 
! Отговори
нали! преди 12 години
И мен ме хванаха с гранати и гранатомети ,....но те са ми за ...риболов -----имаше и такива обяснения от друг ......викатт му ----Киро -японеца !
43
1
 
5
 
! Отговори
Е да де ... преди 12 години
Не МВР ,а държавата ....,и накрая ,това се ---измисли ,след тоооолкова мислене !Стигна се до там ,че народа да не вярва и на.....вярното !
42
8
 
6
 
! Отговори
за 35 преди 12 години
"ВЪПРОСА Е! ЗАЩО НЕ ГО АРЕСТУВАХТЕ СЛЕД УБИЙСТВОТО НА АНГЕЛ!"Кирил Рашков няма нищо общо с убийството и дори няма да бъде обвинен за това. Рашков щеше да бъде аресуван за други престъпления дори и да не беше загинало момчето. А и не се знае дали е убийство. Младежът е излязъл сам пред спрелият бус и е започнал да се репчи и да се кара на ***. Тогава буса е запалил и потеглил при което го е прегазил. Адвокатите на *** могат да убедят съда, че младежа е заплашвал *** в буса, както най-вероятно е било според разказа на бащата и шофьора е потеглил за да се защити. Като се има предвид, че в полицията вече срещу жертвата е имало множество жалби от Рашкови за заплаха (не само към *** е имало жалби) най-вероятно ще осъдят *** условно за несъразмерна реакция на заплахите на младежа. Дори и да го осъдят ефективно за да успокоят тълпата, ако обжалва в Страсбург там само като видят жалбите за заплаха срещу загиналият младеж веднага ще отменят присъдата.
41
3
 
15
 
! Отговори
николай преди 12 години
поредният ***. ГЕРБ издишат...ЯКО!
40
0
 
14
 
! Отговори
в преди 12 години
Така де-важното за властта пак е едрата мутра-*** да е жив(кой ли е щял да го убива,те само *** имат право да убиват българи) и с парите си(за да си плати пак на властта.Разбрахме,че нито данъци ще му вземат(имало за него давност,а за мене -не),нито незаконните пари и палати ще му отнемат(комисията псевдо работи,но напълно наистина получава тлъсти заплати),нито ще му потърсят сметка за престъпленията,камо ли за убийството.Ужаса на българина-липсата на елементарна справедливост продължава с пълна сила-и тези милиционери са силни само в боя на беззащитни деца и старци...
39
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Като го гледам този, така ги прави на маймуни, че чак ми дожалява за тях. И ако някой си мисли , че ще го осъдят, много се лъже. Пак ще се отърве с фиш за глоба.Жалко за децата и родителите им.
38
0
 
22
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
МВР-то не плащало и не го конвоирало, даже и охрана нямало :)). А милиционерите, които се виждаха на видеозаписите от протеста на хората от Самоков при извеждането на К. Рашков от хотела всъщност дори не са на работа, а са почиващи в хотела :)))
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
шишарка като почнеш да питаш или ти запушат устата с някоя пачка или те заплашват само накоя честна партия може да сложи ред обаче сета евалла щото съд и безвластието кето създадоха полека полека ще се обърне срещу тях
36
11
 
3
 
! Отговори
пак ли? преди 12 години
Хората явно имат къса памет, заради това ще изброя следното, което е чудо невиждано в Европа поне: Смяна на режима и режисиран терор от МВР, чрез мутри с бухалки, силово застраховане, а който не иска му се пали магазина, а колата се краде.Мораториум върху външните плащания наложен от Луканов.Две купонни системи за продукти от първа необходимост, без да има световна криза от баба ми знам, че купонна система е имало само по време на война.Хиперинфлация - в чужда валута заплатата ми, като счетоводител бе 7 долара, източване на банките, кредитни милионери ненаказани, финансови пирамиди, невиждана контрабанда по време на югоембаргото, незаконни фабрики с алкохол менте, който изтрови населението, никакво медицинско обслужване хората си носеха консумативи от вкъщи, както и чаршафи при настаняване в болница.Небивало производство на наркотици лаборатория в Опицвет е разбита, а комунистическия водач оправдан - 2 тона наркотик бил за лично ползване ?! Симбиоза между престъпност и МВР Румен Петков си имаше ядро, с което изпълняваше частни поръчки по подслушване, проследяване, дори и за убийства.Срещаше се с братя Галеви и Алексей помака. Безброй заменки на принципа кон за кокошка, неспирни поръчкови убийства и отвличания.Спряха ни парите от ЕС. По времето на Царя става гаф Милен Велчев е засечен с углавни наркоразпространители и контрабандисти в Монако Бойко Борисов подава оставка в знак на протест. Галивите си командват Дупница, като свое владение. Заместник шефа на ГДБОП Иван Иванов е хванат и отстранен от работа заради чадър над алкохолния бизнес в БГ. Ахмед Доган взема над 1 милион лева хонорар (подкуп), като хидролог без диплома КОШМАР, -------------- какво става в момента ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ се опитаха да разбият туризма в България и да предизвикат этническа война . Разберете и запомнете че ЕС не иска да контактува с КОМУНИСТИ ..Ако искате всичко гореизброено, както и да гледате мутрите на СърГей, Румен Петков, братя Галеви, Алексей помака, Валентин Петров , Златко Баретата, Наглите, и тем подобни ГЛАСУВАЙТЕ ТОГАВА ЗА КОМУНИСТИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
35
0
 
26
 
! Отговори
шишарка преди 12 години
Ако бях полицай или политик,най-напред щях да се попитам откъде тия неуки и безработни *** имат толкова много пари,имоти,скъпи коли. Щото ние работещите, изучените, с професии мечта, не можем да постигнем такъв стандарт на живот.Каква е тая *** магия?!
34
1
 
11
 
! Отговори
засрамете се! преди 12 години
по принцип симпатизирам на ГЕРБ, но този път наистина се изложиха! редно е да има някой наказан за издънката, както ББ е наказвал и за по малки провинения!
33
0
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 12 години
Я помисли първо малко какви ги говори зам министъра и тогава давай мнение.Значи понеже има опасност от линчувана на цар Киро ,те го евакуират но през това време изпълняващия длъжността министър на МВР информира в интервю къде всъщност го отвеждат.Това как ти звучи.За сведение на желаещите да пребият цар Киро-отвеждами го в хотел "Самоков" на Боровец.Мдааа ,а един мармот завива шоколад
32
1
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Атака предложиха да се гласува закон за смъртно наказание за предумишлено убийство. ГЕРБ са против.
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя цар Киро направи МВР за смях бе...може би ги е поставил на мястото им всъщност! Доживехме да видим как *** газят българите, а властите евакуират престъпниците...Браво Браво Браво!!! Вече наистина или са загазили, или БСП и комунистие наистина знаят как да правят саботажи!Това МВР е било пълно с изгнили и смърдещи комунисти и трупове...ужас!
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи отишли двама от МВР и казали, Яне ето флашка със запис на министъра ни с някакъв руснак говоря за Кирил Рашков.Тия ни взеха хептен за мезе
29
0
 
8
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Линч за мръсниците, които спасиха Рашков от линч !
28
1
 
14
 
! Отговори
ПРОТЕСТЕН ВОТ преди 12 години
Родени във България и носим своя кръстот всички политици да видим среден пръст,отвръщаме им ние с надежда и любови чакаме наведени - винаги готов.Не е ново 20, знаеме това,че БГ политиката е пълна със ....а,а всичките предатели, еничари, ***,щом стане страшно - бегом бейби...ние пак сме тук!!!Народни дупетати, партийни членове,не може алчността ви да се наядеи нека ви настигне протестният ни вот -с бюлетина 20 - целият народ."Ново 20" - YouTubeСветослав Витков - 20 в листата.
27
0
 
8
 
! Отговори
ринго преди 12 години
не си променя статуса *** мръсен в Боровец се скатал под зоркия герберски взор да не би нещо да се случи с партньорчето че бая гласове им е обещал.То освен *** и помаците ще гласуват за ГЕРБ те най обичат да са със властимащите .И от турците вече има доста гербери ...е лошо нема започваме да ставаме нация всеки гласува според интереса си.Направо сме като хамериканците ...да живее демокрацията !
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убиване на българско момче= няколко хиляди леваНе плащане на данъци= няколко стотин хиляди леваПодкупи= няколко десетки хиляди леваЩети причинени от бунтове= няколко десетки хиляди лвеаДа участваш и гледаш как МВР те евакуира и праща на хотел Самоков= безценно!
25
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"МВР не е плащало хотелите, в които Рашков е отсядал. Охрана не му е назначавана, той не е бил конвоиран, каза още Веселин Вучков."Това е добре. Значи Янка пак лъже, за да предизвиква фурор с тъпите си постановки. А аз ако съм на Вучков ще проведа разследване кой си е позволил да записва интервюто му с руския журналист и да го разпространява без негово съгласие, спекулирайки с фрази, извадени извън общия контекст