Цар Киро не решил сам да го евакуират, но си избрал хотела

МВР твърди, че не е плащало хотелите за Кирил Рашков
Обновена: 8 окт 2011 08:43 | 7 окт 2011 17:17,
106
Цар Киро не решил сам да го евакуират, но си избрал хотела
Веселин Вучков Снимка: архив, БТА

Имаше реална опасност да се получи линч. Евакуацията на Кирил Рашков не беше съвсем по негово искане, но хотел "Самоков" беше посочен от него.

Това заяви и.д. министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по повод записа, който РЗС разпространи в медиите.

От партията обвиниха заместника на Цветанов, който заема неговия пост, защото министърът е в отпуск преди изборите, че "докладва" на мистериозен руснак за събитията около Цар Киро и бунтовете в Катуница.

Разговорът се провел в нощта преди Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента на 1 октомври. Записа занесли в централата на РЗС двама млади мъже, които се представители за служители на МВР.

Оказва се обаче, че тайнственият рускоговорящ е журналист от информационната агенция РИА Новости, а Вучков е давал официално интервю, уговорено чрез пресцентъра на министерството.

Вучков потвърди, че е казал думите: "Кирил Рашков беше евакуиран от нас с цялата му фамилия, изведен от селото. След това той самият пожела да отседне в курорта Боровец край София".

Той обаче подчерта, че всичко, което е казал в разговора, го е казвал и пред парламента, и пред консултативния съвет.

Още по темата

"Решението за евакуацията беше разумно. Имаше голяма опасност Рашков да стане притeгателен център на огромно недоволство. В него бяха концентрирани две групи напрежение – от една страна, като лице, което има много пари, и от друга – много богат представител на ромите", разясни Вучков пред БТА.

Тъй като е станало известно къде, Цар Киро е настанен в курорта Боровец, се наложило Рашков да се премести в хотел "Шипка" в София.

"Кога и как се взема решение за евакуация и къде да се извърши тя, се определя според случая", каза Вучков, запитан дали винаги евакуираният сам посочва мястото, където да бъде изведен. 

МВР не е плащало хотелите, в които Рашков е отсядал. Охрана не му е назначавана, той не е бил конвоиран, каза още Веселин Вучков.

По-рано от РЗС заявиха, че "операцията" по укриването на Цар Киро струвала на държавата 100 хил. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
до номер 15 преди 12 години
уеко си се объркал! за целта трябва да премажеш българин, иначе директно влизаш в ареста! ;)
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След още 10 дни, ще имаме и ние обвинения - за хората, които нападнаха палата на Киро! Линч предполагали... Това си е "измиване на ръцете"! Тяхното бездействие за ареста на този мафиот, който в продължение на 22 години си е абсолютен "ЦАР" в неговия район - това е! Нека да кажат охраняващите, колко пари от данъкоплатците взеха! Те продължават да ни смятат за тези, които им вярваме...
22
0
 
14
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Човек, ако сгазиш ***, ще ти дадат до живот, не забравяй че у нас *** са на висота. Само те могат да правят каквото си искат безнаказано, ако не могат да направят каквото искат, правителството ще им помогне...
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
makar i prestapnik,trebva da ima nqkaf red,ama sega natite politici,se zaxva6tat kato ydavnici za slamka.,nadavam se da bade osaden car kirooo
20
1
 
23
 
! Отговори
промоция преди 12 години
МВР-турс предлага евакуация на промоционални цени. Единствените две изисквания са да сте *** (опс - ром) и да сте сгазили, застреляли, убили със секира, заклали или умъртвили по друг начин някой българин. В промоцията влизат пътни разходи и н-на брой нощувки в посочен от вас хотел, плюс рум сървиз и охрана. Разходите за питайна вода обаче не се покриват от нас.
19
0
 
14
 
! Отговори
прокурора преди 12 години
След 3-4 месеца *** ще излезе по "здравословни" причини, а другите трима ще платят глоба по 1000-2000лв. за "сплашване и обида на повече от едно лице".Ще видите!Още един дълъг,но показен процес.
18
0
 
6
 
! Отговори
електорат преди 12 години
В БГ. НИЩЕ НЯМА ДА МЕ ИЗНЕНАДА !!!
17
0
 
9
 
! Отговори
13 преди 12 години
Абе то да им дадат да го линчуват, ама ще вземе да им се ослади и да тръгнат да линчуват некви хора из Банкя, некви с апартаменти в Изток, некви от Сирищник, некви от Дръндар и т.н. лош пример ще е това.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
MAHGALA SI E *** I ZAR DA E,IMPERATOR AKO ISKAT I BIL KLINTON DA GO NARICHAT PAK SHE SI E ***
15
1
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Вече сериозно се замислям дали и аз да не почна да раздавам фалшив алкохол и наркотици и да премажа някой ***, че да вземат и мен да ме евакуират в некой петзвезден хотел на издръжка на балъка данъкоплатец :))). А и да питам тоя Вучков, задължително ли е да е в БГ или може да си избира и в ЕС, нали сме една територия :)))
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И вие ли от парламента и МВР възнамерявате да се евакуирате в Боровец за да не получите ЛИНЧ?? Или ние да ви изберем място за евакуация???
13
4
 
7
 
! Отговори
бг данъкоплатец преди 12 години
Толкова шум за някакъв дърт ***!По-лесно е да го застрелят отколкото да го местят от място на място.Да го бяха дали на хората да го линчуват и това да е.Щеше да им мине, сега вече щяха да го забравят.Те и *** не го обичат май. Само АТАКА ще ни оправи за момента
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имаше реална опасност да се получи линч. Еми да се беше получил,така всички мутри щяха да разберат какво ги чака.
11
0
 
8
 
! Отговори
NE SIM CAR. преди 12 години
HODI MI SE NA BOROVEC.NQAMAM PARI.EDINSTVENNIQ NA4IN E DA DOQDETEI DA ZAPALITE KI6TATA MI.NI6TO 4E E KVARTIRA DA MU MISLI HAZQINA :).MOJE PIK I MILICIONERITE DA ME VZEMAT I ZAVEDAT NA BOROVEC.OBE6TAVAM NA MILICIONERITE NE POVE4E OT 50000 LV RAZHODI.ADRES DOLNO DUNDURKOVO.
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, браво, браво!! В БГ почнаха да евакуират и престъпниците...да ви ракопляскаме ли колко сте смотани ?? Вместо веднага да бъде арестуван, те го евакуирали горките...аууу направо романтична комедия, а артистите са умствено затруднени със синдрома ДАУН! ЕГАСИ ГНУСУТИИТЕ...
9
1
 
25
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
А кой е платил бе тиквенико? Ама сте ми едни лъжци :))) За Боковия Борчвор уж Меркел плащала, а се оказа, че Тиквата плащал от нашите пари. За наградения филм на оная *** уж италинците плащали, а се оказа, че пак от нашия джоб се развявали, за магистралите Люлин и Тракия уж ЕС плащала, ама сега се оказа, че до момента всичко е платено от хазната, а ония можело евентуално след Нова година, ако не ни глобят и накажат да дадат некое евро. И в тоя случай е същото Киро пие ние плащаме.
8
0
 
24
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
А вътре покъщнинаата с все имане на "царя" кога евакуирахте... смъерди та се нетрае...д апочива в мир момчето... споменет го поне...че съвсем забравите че имаше ЕКЗКЕУЦИЯ НА БЪЛГАРИН....
7
3
 
34
 
! Отговори
Istinata! преди 12 години
Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Кирил Рашков, известен като цар Киро, пред в. 24 часа казва дословно, че ще подкрепя ГЕРБ на предстоящите избори. В затворите на едно ***-министър на едно антинародно правителство на ГЕРБ се намират децата на нацията. Те измиха позора от лицето на старите, ояли се българи, които не желаят да си нарушат рахата.Същите, които утре отново ще изберат Борисов и котилото ненормални, неграмотни крадци. Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро.Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов.Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Кирил Рашков, известен като цар Киро, пред в. 24 часа казва дословно, че ще подкрепя ГЕРБ на предстоящите избори. В затворите на едно ***-министър на едно антинародно правителство на ГЕРБ се намират децата на нацията. Те измиха позора от лицето на старите, ояли се българи, които не желаят да си нарушат рахата.Същите, които утре отново ще изберат Борисов и котилото ненормални, неграмотни крадци. Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро.Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов.Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Кирил Рашков, известен като цар Киро, пред в. 24 часа казва дословно, че ще подкрепя ГЕРБ на предстоящите избори. В затворите на едно ***-министър на едно антинародно правителство на ГЕРБ се намират децата на нацията. Те измиха позора от лицето на старите, ояли се българи, които не желаят да си нарушат рахата.Същите, които утре отново ще изберат Борисов и котилото ненормални, неграмотни крадци. Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро.Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов.Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Кирил Рашков, известен като цар Киро, пред в. 24 часа казва дословно, че ще подкрепя ГЕРБ на предстоящите избори. В затворите на едно ***-министър на едно антинародно правителство на ГЕРБ се намират децата на нацията. Те измиха позора от лицето на старите, ояли се българи, които не желаят да си нарушат рахата.Същите, които утре отново ще изберат Борисов и котилото ненормални, неграмотни крадци. Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро.Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов.Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Кирил Рашков, известен като цар Киро, пред в. 24 часа казва дословно, че ще подкрепя ГЕРБ на предстоящите избори. В затворите на едно ***-министър на едно антинародно правителство на ГЕРБ се намират децата на нацията. Те измиха позора от лицето на старите, ояли се българи, които не желаят да си нарушат рахата.Същите, които утре отново ще изберат Борисов и котилото ненормални, неграмотни крадци. Официално удостоверение за членство в ГЕРБ получи известният ромски бос Кирил Рашков, по известен като Цар Киро.Монархът бил получил мястото си в Бойковата партия лично от нейния неформален лидер в централата й, в административната сграда на НДК. След победата на Борисов обаче лагерът на монарха Рашков бил щедро възнаграден за саможертвата, а самият ромски лидер-приет официално като борец за каузата на ГЕРБ, както казал самият Бойко Борисов.
6
1
 
42
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Само заради отношението на Борисов към протестиращите срещу *** хора , му желая ГЕРБ да падне, без да смятам другите му мръсотии.
5
1
 
40
 
! Отговори
бай Курти преди 12 години
Много хубаво, до скоро всички мислеха че Бойко е служител на Лукойл, но се оказва, че Боко и компания служат и на "цар Киро". Добре бе има ли поне 1 *** в парламента, която се грижи за Българите, че аз малко не виждам такава... Пазят, ***, турци, арменци, руснаци.. а народа ни кучета го яли..