Цар Киро не решил сам да го евакуират, но си избрал хотела

МВР твърди, че не е плащало хотелите за Кирил Рашков
Обновена: 8 окт 2011 08:43 | 7 окт 2011 17:17,
106
Цар Киро не решил сам да го евакуират, но си избрал хотела
Веселин Вучков Снимка: архив, БТА

Имаше реална опасност да се получи линч. Евакуацията на Кирил Рашков не беше съвсем по негово искане, но хотел "Самоков" беше посочен от него.

Това заяви и.д. министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по повод записа, който РЗС разпространи в медиите.

От партията обвиниха заместника на Цветанов, който заема неговия пост, защото министърът е в отпуск преди изборите, че "докладва" на мистериозен руснак за събитията около Цар Киро и бунтовете в Катуница.

Разговорът се провел в нощта преди Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента на 1 октомври. Записа занесли в централата на РЗС двама млади мъже, които се представители за служители на МВР.

Оказва се обаче, че тайнственият рускоговорящ е журналист от информационната агенция РИА Новости, а Вучков е давал официално интервю, уговорено чрез пресцентъра на министерството.

Вучков потвърди, че е казал думите: "Кирил Рашков беше евакуиран от нас с цялата му фамилия, изведен от селото. След това той самият пожела да отседне в курорта Боровец край София".

Той обаче подчерта, че всичко, което е казал в разговора, го е казвал и пред парламента, и пред консултативния съвет.

Още по темата

"Решението за евакуацията беше разумно. Имаше голяма опасност Рашков да стане притeгателен център на огромно недоволство. В него бяха концентрирани две групи напрежение – от една страна, като лице, което има много пари, и от друга – много богат представител на ромите", разясни Вучков пред БТА.

Тъй като е станало известно къде, Цар Киро е настанен в курорта Боровец, се наложило Рашков да се премести в хотел "Шипка" в София.

"Кога и как се взема решение за евакуация и къде да се извърши тя, се определя според случая", каза Вучков, запитан дали винаги евакуираният сам посочва мястото, където да бъде изведен. 

МВР не е плащало хотелите, в които Рашков е отсядал. Охрана не му е назначавана, той не е бил конвоиран, каза още Веселин Вучков.

По-рано от РЗС заявиха, че "операцията" по укриването на Цар Киро струвала на държавата 100 хил. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
14
 
! Отговори
аз преди 12 години
Ами като се замисля, тоя може и да не лъже. Киро бил спонсор на Цвъки и МВР-то, а сега МВР-то покрило разходите по мурафета. Демек МВР е платило с парите на Рашков :)
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държава в която подслушани разговори на премиер и вътрешен министър се въртят по медиите иска да е пуснат в Шенген.
62
1
 
15
 
! Отговори
само питам? преди 12 години
А кой плаща на полицаите ,които бяха ,и са още в Катуница,Пазарджик и Пловдив ...?
61
1
 
29
 
! Отговори
Срам за българите ! преди 12 години
Киро *** го разкарват с 5 коли охрана, 200 души жандармерия му пази палатите, а за българските деца няма пари за... лечение ! Дотам я докарахме, мили сънародници ! Срам за всички нас !
60
1
 
16
 
! Отговори
Васко преди 12 години
Направо ви повервах, че МВР не е плащало хотелите на ***-гласокупувач.Освен да е Тъщата тогава ...
59
1
 
5
 
! Отговори
ДО 54 преди 12 години
А то кои от ---политиците не са ---предатели ?В политиката ---МОРАЛ и ПРАВИЛА ---НЯМА !Тогава ---всичко друго отпада ,няма за какво да говорим !През 1934 -1940г,бяха забранили в БГ всички партии ---държавата беше най-добре !Сега БГ е Африканска провинция!*** купиха ---българите ,а българите се ---продадоха------?-----?Вината е на продажните БГ в институциите ,не на Крал КИро !
58
0
 
8
 
! Отговори
Да бях един манго ! преди 12 години
Еххх, *** да си в Булгаристана !
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След още 10 дни, ще имаме и ние обвинения - за хората, които нападнаха палата на Киро! Линч предполагали... Това си е "измиване на ръцете"! Тяхното бездействие за ареста на този мафиот, който в продължение на 22 години си е абсолютен "ЦАР" в неговия район - това е! Нека да кажат охраняващите, колко пари от данъкоплатците взеха! Те продължават да ни смятат за тези, които им вярваме...
56
0
 
11
 
! Отговори
Vesela преди 12 години
Всички *** вън от България !!!
55
6
 
6
 
! Отговори
комунист съм,НО... преди 12 години
докато ,...Р. Овч .,Р.Петков ,и Първанов са в БСП ,никога ...за тях----ТЕ ПОГРЕБАХА ----БСП!
54
1
 
10
 
! Отговори
Силиц преди 12 години
100 хилки за два хотела и път Боровец-София? Аз май си изчислявам разходите по-добре. Ще ви се връща мазно на всички, нахални крадци и убийци.
53
1
 
15
 
! Отговори
АВТОГОЛ преди 12 години
Това е поредния автогол на МВР, за кой път се дънят и то по-най просташки начин. Убийството щеше да се потули и но благодарение на тези смели младежи, видяхме на какво са способни тези гадни полицаи и тези от ГЕРБ. Тези хора не работят за България те са предатели. Вместо веднага да го арестуват и да проведът следсвие, те го извеждат с цялата му фамилия. Срам и позор, как може и с каква наглост се оправдават. Народе, недей да гласуваш за тези предатели, тези от ГЕРБ са най-големите предатели.
52
1
 
16
 
! Отговори
...Анонимка... преди 12 години
хахаха Поредния порно сериал на Боко Тиквата , Цецо Шлифера и нов актьор - Вучков , изпълняващ ролята на вибро масажор
51
1
 
21
 
! Отговори
имаше един лаф...! преди 12 години
"Обещал съм ,да не го закачам".......!
50
1
 
22
 
! Отговори
Хлапето преди 12 години
Не съм защитник на бсп, дори няма да гласувам за тях. Но искам да ви припомня какво се случи когато станаха скандали с двама министри от предишното правителство. И то много по незначителни неща без никакви уличаващи ги в каквото и да било материали. Става въпрос за Р. Петков и Овчаров. ТЕ ПОДАДОХА ОСТАВКИ ЗАРАДИ ОБЩЕСТВЕНИЯ НАТИСК! А сегашните наглеци ги хващат на местопрестъплението, дет се вика, и никой не поема никаква отговорност! Все някой друг е виновен. Виновен е народа че ги търпи!
49
0
 
6
 
! Отговори
До пак ли преди 12 години
Изглежда ,че си цар на дезинформацията,обучаван от такива като Цецо Пудела!Къде ги видя двата тона дрога,когато те са 660 кг и кой е този комунистически водач?Защо намесваш името на Румен Пегков/не го защитавам/,който си няма хал хабер от цялата работа?Кога беше акцията в Опицвет и срещата на Р.Петков с братя Галеви?/Къде се намира х... на камиларя и къде е п...на камилата/И престани с твоята простотия да я поместваш в коментар на различни статии!Хората все пак помнят някои неща!
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 43.защото трябва обвинение,което ще издържи в съда.то и сега не са го задържали за убйството на ангел.
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА СЕ АРЕСТУВА ЯНЕ ЯНЕВ.СЪЩО И ТРАКТОРА.А ГОЦЕ ЗАТВОРА МУ Е В КЪРПА ВЪРЗАН.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я дайте новината за арестувания крадец в Бояна, успял да избяга с полицейската патрулка, сега я прочетох във друг сайт...
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
въпроса е от къде на къде трактора,яне янев,станишев,и гоце си позволяват да подслушват министри,защото зад това стоят точни тия ***.мисля че трябва да се арестуват незабавно.НЯКОЙ СЪМНЯВА ЛИ СЕ ОЩЕ ЧЕ МАФИЯТА СА;БСП,РЗС,ГОЦЕ,ТРАКТОРА+ДПС И СДС.ЕТО ТИЯ СА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ.ЗА ТОВА НЕКА ВСИЧКИ ДА ГЛАСУБАМЕ ЗА ГЕРБ И САМО ЗА ГЕРБ.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СТАВА СТРАШНО...МНОГО СТРАШНО.